Chlieb – všetky sypké suroviny si dáme do misy na miesenie
Zohrejeme si vodu. Ošúpané, uvarené zemiaky si nastrúhame na jemno a pridáme tiež do misy. Pridáme vlažnú vodu
V robote miesime cesto cca 10–15 min. Po vymiesení cesto zakryjeme fóliou a necháme kysnúť v rúre rozohriatej na 40 stupňov asi 30 minút
Po vykysnutí si cesto zľahka spracujeme na pomúčenej doske a preložíme do ošatky vysypanej múkou. Necháme podkysnúť asi 15 minút
Medzitým si rúru vyhrejeme na 250 stupňov a vložíme na spodok rúry plech s vriacou vodou
Cesto vyklopíme z ošatky na plech vystlaným papierom na pečenie alebo podložkou na pečenie a narežeme ľubovoľné tvary. Rozprašovačom postriekame vodou a dáme piecť
Pečieme pri teplote 250 stupňov 15 minút, potom znížime teplotu na 190 stupňov a pečieme ďalších 35 minút. Počas pečenia ešte asi dva až trikrát postriekame vodou, a taktiež keď chlieb vyberieme z rúry
Po upečení nám musí chlieb po zaklopaní na spodok, vydávať dutý zvuk. Necháme vychladnúť na mriežke
Tapenáda – sušené paradajky si dáme do mixéru, pridáme kapary, soľ, korenie, tymian a cesnak. Všetko spolu dobre vymixujeme
Na koniec pridáme strúhaný parmezán. (Podľa chuti a hustoty). Preložíme do misky a ozdobíme bylinkami
Chlieb – všetky sypké suroviny si dáme do misy na miesenie
Zohrejeme si vodu. Ošúpané, uvarené zemiaky si nastrúhame na jemno a pridáme tiež do misy. Pridáme vlažnú vodu
V robote miesime cesto cca 10–15 min. Po vymiesení cesto zakryjeme fóliou a necháme kysnúť v rúre rozohriatej na 40 stupňov asi 30 minút
Po vykysnutí si cesto zľahka spracujeme na pomúčenej doske a preložíme do ošatky vysypanej múkou. Necháme podkysnúť asi 15 minút
Medzitým si rúru vyhrejeme na 250 stupňov a vložíme na spodok rúry plech s vriacou vodou
Cesto vyklopíme z ošatky na plech vystlaným papierom na pečenie alebo podložkou na pečenie a narežeme ľubovoľné tvary. Rozprašovačom postriekame vodou a dáme piecť
Pečieme pri teplote 250 stupňov 15 minút, potom znížime teplotu na 190 stupňov a pečieme ďalších 35 minút. Počas pečenia ešte asi dva až trikrát postriekame vodou, a taktiež keď chlieb vyberieme z rúry
Po upečení nám musí chlieb po zaklopaní na spodok, vydávať dutý zvuk. Necháme vychladnúť na mriežke
Tapenáda – sušené paradajky si dáme do mixéru, pridáme kapary, soľ, korenie, tymian a cesnak. Všetko spolu dobre vymixujeme
Na koniec pridáme strúhaný parmezán. (Podľa chuti a hustoty). Preložíme do misky a ozdobíme bylinkami