V teplej vode rozpustíme cukor a droždie. V mise zmiešame múku, soľ, cesnak a ocot. Pridáme kvások a premiešame tak, aby sa cesto spojilo / nemiesime/. Prikryjeme a necháme hodinu kysnúť
Vykysnuté cesto presunieme na pomúčenú dosku a poprekladáme ho. Potom ho zložíme tak, že kraje cesta preložíme do stredu. Bochník otočíme tak, aby bol spoj cesta na spodnej strane a preložíme ho na plech s papierom na pečenie
Zakryjeme utierkou a necháme podkysnúť cca. 20 minút. Pred pečením vložíme do rúry nádobu s horúcou vodou a chlieb pečieme 15 minút pri teplote 210 stupňov a potom ešte 30 minút pri teplote 180 stupňov. Po upečení necháme vychladnúť na mriežke
Podávame s cesnakovou nátierkou
Nátierka - orechy nasekáme a zmiešame ich s ostatnými surovinami a vymiešame hladký krém, ktorý natrieme na chlieb
V teplej vode rozpustíme cukor a droždie. V mise zmiešame múku, soľ, cesnak a ocot. Pridáme kvások a premiešame tak, aby sa cesto spojilo / nemiesime/. Prikryjeme a necháme hodinu kysnúť
Vykysnuté cesto presunieme na pomúčenú dosku a poprekladáme ho. Potom ho zložíme tak, že kraje cesta preložíme do stredu. Bochník otočíme tak, aby bol spoj cesta na spodnej strane a preložíme ho na plech s papierom na pečenie
Zakryjeme utierkou a necháme podkysnúť cca. 20 minút. Pred pečením vložíme do rúry nádobu s horúcou vodou a chlieb pečieme 15 minút pri teplote 210 stupňov a potom ešte 30 minút pri teplote 180 stupňov. Po upečení necháme vychladnúť na mriežke
Podávame s cesnakovou nátierkou
Nátierka - orechy nasekáme a zmiešame ich s ostatnými surovinami a vymiešame hladký krém, ktorý natrieme na chlieb