(ak nie je šťava zo zaváraniny, použije sa voda, vtedy sa doplní 25g cukru)
Na ozdobenie
černice, iné bobule, maracuja
šafrán, čoko ozdoba (100g biela čoko)
drvené pistácie, zlatý prach
jedlé kvety, mäta
Postup
Rúru rozohrejeme na 170 stupňov. Nachystáme si plech s papierom
Sušienkové cesto - múku so škrobom a kakaom zmiešame a dáme stranou. Do kuchynského robota dáme miešať maslo s cukrom, pridáme potom vajíčko a vanilku. Necháme to pekne vymiešať a pridáme suchú zmes. Homogénne cesto vyvaľkáme medzi dvoma papiermi a vykrojíme sušienky. Dáme piecť na 180 stupňov približne 10 min.
Plnka - misa, v ktorej budeme robiť krém musí byť dopredu vychladená. Mixérom pomaly vymiešame mascarpone, pridáme smotanu (aj šafránovú) s cukrom a nakoniec želatínovú zmes
Vyberieme sušienky a dáme ich rýchlo chladiť do shockeru. Zatiaľ nachystáme formu 22cm.
Vychladnuté sušienky rozomelieme a pridáme maslo. Hmotu vystelieme do formy a uhladíme, spravíme menší okraj
Dáme piecť do rúry na 10-12 min. Po upečení necháme chladiť
Na vychladnutý korpus poukladáme černice rozpolené na polovičky a zalejeme zmesou mascarpone. Dáme chladiť cca 1h.
Z čokolády vyrobíme dekoráciu a dáme ju chladiť. Nachystáme si ovocie na dekoráciu
Poleva - zohrejeme černicové pyré (alebo černice, so šťavou, chvíľu redukovať, rozmixovať a prepasírovať), pridáme odmočenú želatínu. Chvíľu necháme vychladnúť a potom nalejeme na vychladený cheesecake. Dáme opäť chladiť
(ak nie je šťava zo zaváraniny, použije sa voda, vtedy sa doplní 25g cukru)
Na ozdobenie
černice, iné bobule, maracuja
šafrán, čoko ozdoba (100g biela čoko)
drvené pistácie, zlatý prach
jedlé kvety, mäta
Rúru rozohrejeme na 170 stupňov. Nachystáme si plech s papierom
Sušienkové cesto - múku so škrobom a kakaom zmiešame a dáme stranou. Do kuchynského robota dáme miešať maslo s cukrom, pridáme potom vajíčko a vanilku. Necháme to pekne vymiešať a pridáme suchú zmes. Homogénne cesto vyvaľkáme medzi dvoma papiermi a vykrojíme sušienky. Dáme piecť na 180 stupňov približne 10 min.
Plnka - misa, v ktorej budeme robiť krém musí byť dopredu vychladená. Mixérom pomaly vymiešame mascarpone, pridáme smotanu (aj šafránovú) s cukrom a nakoniec želatínovú zmes
Vyberieme sušienky a dáme ich rýchlo chladiť do shockeru. Zatiaľ nachystáme formu 22cm.
Vychladnuté sušienky rozomelieme a pridáme maslo. Hmotu vystelieme do formy a uhladíme, spravíme menší okraj
Dáme piecť do rúry na 10-12 min. Po upečení necháme chladiť
Na vychladnutý korpus poukladáme černice rozpolené na polovičky a zalejeme zmesou mascarpone. Dáme chladiť cca 1h.
Z čokolády vyrobíme dekoráciu a dáme ju chladiť. Nachystáme si ovocie na dekoráciu
Poleva - zohrejeme černicové pyré (alebo černice, so šťavou, chvíľu redukovať, rozmixovať a prepasírovať), pridáme odmočenú želatínu. Chvíľu necháme vychladnúť a potom nalejeme na vychladený cheesecake. Dáme opäť chladiť