Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého potom pridáme (zašľaháme) žĺtka
Potom pridáme olej a vodu, a na koniec múku s práškom do pečiva. Prelejeme do pripravenej formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov, 20-25 min.
Pripravíme si druhý korpus na roládu. Postup rovnaký ako pri korpuse na tortu, len ho rozdelíme na dve časti do obdĺžnikových plechov. Pečieme pri 180 stupňoch, 15 min.
Pripravíme si plnku. Vajcia a cukor šľaháme nad parou, pridáme čokoládu a šľaháme do zhustnutia, potom odstavíme a vychladíme
Maslo s cukrom vyšľaháme do peny, do ktorej postupne zašľahávame vaječnú zmes
Sirup na kropenie torty si pripravíme zo šťavy malín+cukor+voda
Vychladnutý tortový korpus si rozrežeme na polovicu
Spodný korpus pokropíme sirupom, potrieme malinovým džemom a trochou krému
Obdĺžnikový korpus pokropíme sirupom, potrieme džemom a nakoniec pridáme rozmrazené maliny
Plát si rozrežeme na 5 častí (pásov). Pásy rolujeme postupne do veľkej rolády, ktorú následne položíme na tortový korpus.(pokryje celý korpus torty)
Vrchnú časť tortového korpusu pokropíme sirupom, potrieme džemom a plnkou a preklopíme ho na roládu. Môžeme trocha zaťažiť
Spravíme si swiss merinque: bielka s cukrom metličkou miešame nad parou, pokiaľ sa nám nerozpustí cukor, odstavíme a šľaháme, pokým nebude sneh krásne lesklý a tuhý. Do vychladeného snehu zašľaháme zmäknuté maslo a vyšľaháme do hladka. Pridáme kakao
Celú tortu potrieme krémom (swiss cream), uhladíme. Z isomaltu si urobíme červený kalich do ktorého dáme čerstvé maliny a pusinky. Tortu ešte pofŕkame zlatou farbou
Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého potom pridáme (zašľaháme) žĺtka
Potom pridáme olej a vodu, a na koniec múku s práškom do pečiva. Prelejeme do pripravenej formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov, 20-25 min.
Pripravíme si druhý korpus na roládu. Postup rovnaký ako pri korpuse na tortu, len ho rozdelíme na dve časti do obdĺžnikových plechov. Pečieme pri 180 stupňoch, 15 min.
Pripravíme si plnku. Vajcia a cukor šľaháme nad parou, pridáme čokoládu a šľaháme do zhustnutia, potom odstavíme a vychladíme
Maslo s cukrom vyšľaháme do peny, do ktorej postupne zašľahávame vaječnú zmes
Sirup na kropenie torty si pripravíme zo šťavy malín+cukor+voda
Vychladnutý tortový korpus si rozrežeme na polovicu
Spodný korpus pokropíme sirupom, potrieme malinovým džemom a trochou krému
Obdĺžnikový korpus pokropíme sirupom, potrieme džemom a nakoniec pridáme rozmrazené maliny
Plát si rozrežeme na 5 častí (pásov). Pásy rolujeme postupne do veľkej rolády, ktorú následne položíme na tortový korpus.(pokryje celý korpus torty)
Vrchnú časť tortového korpusu pokropíme sirupom, potrieme džemom a plnkou a preklopíme ho na roládu. Môžeme trocha zaťažiť
Spravíme si swiss merinque: bielka s cukrom metličkou miešame nad parou, pokiaľ sa nám nerozpustí cukor, odstavíme a šľaháme, pokým nebude sneh krásne lesklý a tuhý. Do vychladeného snehu zašľaháme zmäknuté maslo a vyšľaháme do hladka. Pridáme kakao
Celú tortu potrieme krémom (swiss cream), uhladíme. Z isomaltu si urobíme červený kalich do ktorého dáme čerstvé maliny a pusinky. Tortu ešte pofŕkame zlatou farbou