750g mrazená ovocná zmes musí obsahovať – višne, jahody, čierne ríbezle, červené ríbezle, čučoriedky, maliny
1 tortové želé
90g cukor
Ďalej potrebujeme
1 konzerva hrušky
300g kryštálový cukor na karamel
100g čokoláda tmavá
500g biela čokoláda
200g biela poťahová hmota
100g čierna poťahová hmota
Čierne gélové farbivo
Červené gélové farbivo
Zelené gélové farbivo
Zlaté práškové farbivo
Strieborné práškové farbivo
Broskyňovo červené perleťové práškové farbivo
Jedlé fixky - červená, čierna, modrá
Alkohol na rozpustenie farbív
50g kokos
Air-brush
Postup
Cesto – bielka si oddelíme od žĺtok. Z bielok vyšľaháme spolu s cukrom pevný sneh, do ktorého postupne primiešame žĺtka, preosiatu múku spolu s kakaom a PDP. Jemne zamiešame pridaný olej. Vylejeme do okrúhlej formy asi 24-26cm. Pečieme pri 185 stupňoch. Toto cesto urobíme ešte raz
Vanilkové cesto – bielka si oddelíme od žĺtok. Z bielok vyšľaháme spolu s cukrom a vanilkovým cukrom pevný sneh, do ktorého postupne primiešame žĺtka, preosiatu múku spolu s PDP. Jemne zamiešame pridaný olej. Vylejeme do okrúhlej formy asi 24-26cm. Pečieme pri 185 stupňoch
Kokosové cesto – bielka si oddelíme od žĺtok. Z bielok vyšľaháme spolu s cukrom pevný sneh, do ktorého postupne primiešame žĺtka, preosiatu múku, kakao a kokos. Jemne zamiešame pridaný olej. Vylejeme na veľký obdĺžnikový plech. Pečieme pri 200 stupňoch. Cesto nesmie preschnúť
Vanilkovo-maslový krém – zhruba 350ml mlieka dáme do hrnca spolu s 90g kryštálového cukru zovrieť. Vo zvyšku mlieka rozmiešame vanilkový pudingový prášok, žĺtky a múku. Túto zmes nalejeme cez sitko do vriaceho mlieka a uvaríme puding. Pred vypnutím nasypeme vanilkový cukor. Puding prelejeme do misky, potiahneme potravinovou fóliou a dáme schladiť
Pomocou robota rozmiešame maslo, rastlinný tuk, práškový cukor a vanilkovú pastu do peny a pridáme vychladený puding. Spracujeme na ľahký vanilkovo-maslový krém
Ovocná náplň – do hrnca si vysypeme mrazenú zmes ovocia spolu s 90g kryštálového cukru. Keď je zmes dobre prehriata. Rozmixujeme ju ponorným mixérom ale len s časti, aby nám zostali aj celé kusy ovocia a pridáme tortové želé. Dobre premiešame a zmes necháme prevrieť
Ďalší postup – z kokosového cesta urobíme roládu, ktorú naplníme, vanilkovým krémom a nakrájanými hruškami. Potrieme tmavou čokoládou a posypeme zlatou práškovou farbou tak, aby to vyzeralo ako drevo. To bude okolo hrnca, plného lebiek a prstov. Drevo bude hruškové
Z karamelu urobíme plamene. Karamel bude mať svoju farbu a do druhej časti dáme červené farbivo. Musia byť aj červené plamene
Zelené farbivo zmiešame s alkoholom a vysypeme do neho kokos. Zafarbený kokos dáme na tanier, aby trocha preschol. Bude to ako mach alebo tráva okolo hrnca
Celé to natrieme krémom a nastriekame čiernou a červenou farbou pomocou air-brush
Uši urobíme z čiernej poťahovej hmoty
Na vrch torty sa naleje zvyšná ovocná náplň, do ktorej sa naukladajú prsty, lebky, mozgy, kosti a zelený had
Všetko sa vyrobí pomocou poťahovej hmoty, bielej čokolády a pomocou silikónových foriem
750g mrazená ovocná zmes musí obsahovať – višne, jahody, čierne ríbezle, červené ríbezle, čučoriedky, maliny
1 tortové želé
90g cukor
Ďalej potrebujeme
1 konzerva hrušky
300g kryštálový cukor na karamel
100g čokoláda tmavá
500g biela čokoláda
200g biela poťahová hmota
100g čierna poťahová hmota
Čierne gélové farbivo
Červené gélové farbivo
Zelené gélové farbivo
Zlaté práškové farbivo
Strieborné práškové farbivo
Broskyňovo červené perleťové práškové farbivo
Jedlé fixky - červená, čierna, modrá
Alkohol na rozpustenie farbív
50g kokos
Air-brush
Cesto – bielka si oddelíme od žĺtok. Z bielok vyšľaháme spolu s cukrom pevný sneh, do ktorého postupne primiešame žĺtka, preosiatu múku spolu s kakaom a PDP. Jemne zamiešame pridaný olej. Vylejeme do okrúhlej formy asi 24-26cm. Pečieme pri 185 stupňoch. Toto cesto urobíme ešte raz
Vanilkové cesto – bielka si oddelíme od žĺtok. Z bielok vyšľaháme spolu s cukrom a vanilkovým cukrom pevný sneh, do ktorého postupne primiešame žĺtka, preosiatu múku spolu s PDP. Jemne zamiešame pridaný olej. Vylejeme do okrúhlej formy asi 24-26cm. Pečieme pri 185 stupňoch
Kokosové cesto – bielka si oddelíme od žĺtok. Z bielok vyšľaháme spolu s cukrom pevný sneh, do ktorého postupne primiešame žĺtka, preosiatu múku, kakao a kokos. Jemne zamiešame pridaný olej. Vylejeme na veľký obdĺžnikový plech. Pečieme pri 200 stupňoch. Cesto nesmie preschnúť
Vanilkovo-maslový krém – zhruba 350ml mlieka dáme do hrnca spolu s 90g kryštálového cukru zovrieť. Vo zvyšku mlieka rozmiešame vanilkový pudingový prášok, žĺtky a múku. Túto zmes nalejeme cez sitko do vriaceho mlieka a uvaríme puding. Pred vypnutím nasypeme vanilkový cukor. Puding prelejeme do misky, potiahneme potravinovou fóliou a dáme schladiť
Pomocou robota rozmiešame maslo, rastlinný tuk, práškový cukor a vanilkovú pastu do peny a pridáme vychladený puding. Spracujeme na ľahký vanilkovo-maslový krém
Ovocná náplň – do hrnca si vysypeme mrazenú zmes ovocia spolu s 90g kryštálového cukru. Keď je zmes dobre prehriata. Rozmixujeme ju ponorným mixérom ale len s časti, aby nám zostali aj celé kusy ovocia a pridáme tortové želé. Dobre premiešame a zmes necháme prevrieť
Ďalší postup – z kokosového cesta urobíme roládu, ktorú naplníme, vanilkovým krémom a nakrájanými hruškami. Potrieme tmavou čokoládou a posypeme zlatou práškovou farbou tak, aby to vyzeralo ako drevo. To bude okolo hrnca, plného lebiek a prstov. Drevo bude hruškové
Z karamelu urobíme plamene. Karamel bude mať svoju farbu a do druhej časti dáme červené farbivo. Musia byť aj červené plamene
Zelené farbivo zmiešame s alkoholom a vysypeme do neho kokos. Zafarbený kokos dáme na tanier, aby trocha preschol. Bude to ako mach alebo tráva okolo hrnca
Celé to natrieme krémom a nastriekame čiernou a červenou farbou pomocou air-brush
Uši urobíme z čiernej poťahovej hmoty
Na vrch torty sa naleje zvyšná ovocná náplň, do ktorej sa naukladajú prsty, lebky, mozgy, kosti a zelený had
Všetko sa vyrobí pomocou poťahovej hmoty, bielej čokolády a pomocou silikónových foriem