Trblietavé práškové farby – zlatá, strieborná, bordová
Silný alkohol s obsahom alkoholu viac ako 50%
Postup
Postup na cesto – zapneme rúru a dáme vyhrievať na 200 stupňov. Vajíčka a kryštálový cukor dáme do misky od robota a šľaháme do peny. Pridáme hladkú múku, ktorú zľahka zapracujeme a následne olej. Vylejeme na plech, rozotrieme do hrúbky ako na veľmi tenkú roládu a pečieme
Postup na jahodovú náplň – jahody dáme spolu s cukrom do hrnca a rozpustíme. Pridáme agar a necháme chvíľku prevrieť. Ponorným mixérom jahody čiastočne rozmixujeme. Necháme vychladnúť
Postup na mascarpone krém – mascarpone vymiešame spolu s cukrom. Pridáme šľahačku, ktorú len čiastočne vyšľaháme. Pridáme asi 4 PL jahodovej náplne. Premiešame
Celkový postup – do plastovej formy dáme mascarpone krém. Potom cesto, ktoré natrieme jahodovou náplňou, na to cesto a následne krém. Necháme dobre stuhnúť a následne namáčame do čokolády a zdobíme snehovými pusinkami
Druhý variant – cesto rozdrobíme a pridáme mascarpone krém a 2 polievkové lyžice jahodovej náplne. Ak je potrebné, pridáme ešte viac a vypracujeme hmotu. Do silikónových foriem urobíme farbivami ornamenty, následne vylejeme formy čokoládou, takým spôsobom ako keď sa robia pralinky. Necháme vychladnúť a následne plníme hmotou, ktorú zalejeme čokoládou. Necháme stuhnúť
Trblietavé práškové farby – zlatá, strieborná, bordová
Silný alkohol s obsahom alkoholu viac ako 50%
Postup na cesto – zapneme rúru a dáme vyhrievať na 200 stupňov. Vajíčka a kryštálový cukor dáme do misky od robota a šľaháme do peny. Pridáme hladkú múku, ktorú zľahka zapracujeme a následne olej. Vylejeme na plech, rozotrieme do hrúbky ako na veľmi tenkú roládu a pečieme
Postup na jahodovú náplň – jahody dáme spolu s cukrom do hrnca a rozpustíme. Pridáme agar a necháme chvíľku prevrieť. Ponorným mixérom jahody čiastočne rozmixujeme. Necháme vychladnúť
Postup na mascarpone krém – mascarpone vymiešame spolu s cukrom. Pridáme šľahačku, ktorú len čiastočne vyšľaháme. Pridáme asi 4 PL jahodovej náplne. Premiešame
Celkový postup – do plastovej formy dáme mascarpone krém. Potom cesto, ktoré natrieme jahodovou náplňou, na to cesto a následne krém. Necháme dobre stuhnúť a následne namáčame do čokolády a zdobíme snehovými pusinkami
Druhý variant – cesto rozdrobíme a pridáme mascarpone krém a 2 polievkové lyžice jahodovej náplne. Ak je potrebné, pridáme ešte viac a vypracujeme hmotu. Do silikónových foriem urobíme farbivami ornamenty, následne vylejeme formy čokoládou, takým spôsobom ako keď sa robia pralinky. Necháme vychladnúť a následne plníme hmotou, ktorú zalejeme čokoládou. Necháme stuhnúť