Logo Pečie celé Slovensko

Popis


Ingrediencie

Korpus – makový
  • 6 vajec veľkosť M
  • 200 g hladkej múky
  • 50 g kukuričného škrobu
  • 250 g kryštálového cukru
  • 6 g prášku do pečiva
  • 100 g mletého maku
  • 100 g rozpusteného masla
  • 100 g cmaru
  • 2 g soli
Plnka – kokosová
  • 600 ml mlieka
  • 80 g krémového prášku
  • 120 g krupicového cukru
  • 40 g vanilkového cukru
  • 100 g strúhaného kokosu
  • 550 g masla
Krém na potretie korpusu
  • 250 g masla
  • 500 g práškového cukru
  • 2 PL smotany na šľahanie
  • 2 PL vanilkového extraktu
Kokosová chrumkavá zložka
  • 100 g kokosových lupienkov
  • 150 g horkej čokolády
  • 100 g smotany na šľahanie
  • 50 g masla
Na zdobenie
  • 100 g čierneho fondánu
Na dochutenie
  • 200 ml kokosového likéru

Postup

  1. Rúru rozohrejeme na 180 °C.
  2. Pripravíme si ráfik 20 × 30 cm, vyložíme papierom na pečenie. Bielky vyšľaháme s cukrom na sneh – pozor, neprešľahať. Do snehu ručne vmiešame žĺtky, rozpustené maslo a cmar. Nakoniec opatrne, ale rýchlo vmiešame múku s makom, práškom do pečiva a soľou. Cesto nalejeme na plech, teplotu stiahneme na 160 °C a pečieme cca 20 minút.
  3. Pripravíme si kokosovú plnku. Krémový prášok rozmiešame v 200 ml mlieka. Zvyšok mlieka prevaríme spolu s cukrami. Do vriaceho nalejeme rozmiešaný prášok. Uvaríme hustý puding a za stáleho miešania necháme vychladnúť. Do vychladnutého pudingu po častiach zašľaháme maslo. Na panvici opražíme kokos a vychladnutý pridáme do krému.
  4. Korpus prekrojíme na tri časti. Torta má tvar obdĺžnika 20 × 30 cm, z ktorého vykrojíme tvar zubu.
  5. Pripravíme krém na potretie korpusu. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a smotanou do jemného krému, ktorým potierame povrch torty.
  6. Spodný plát torty pokropíme likérom, natrieme vrstvou kokosového krému, prikryjeme druhým plátom, aj ten pokropíme likérom, natrieme krémom a zakončíme tretím plátom, ktorý tiež pokropíme likérom. Tortu necháme pred potretím vychladiť.
  7. Z vychladeného korpusu torty vykrojíme tvar zubu podľa šablóny. Zub dotvoríme krémom a z čierneho fondánu vytvoríme oči, nos a fúzy.
Korpus – makový
  • 6 vajec veľkosť M
  • 200 g hladkej múky
  • 50 g kukuričného škrobu
  • 250 g kryštálového cukru
  • 6 g prášku do pečiva
  • 100 g mletého maku
  • 100 g rozpusteného masla
  • 100 g cmaru
  • 2 g soli
Plnka – kokosová
  • 600 ml mlieka
  • 80 g krémového prášku
  • 120 g krupicového cukru
  • 40 g vanilkového cukru
  • 100 g strúhaného kokosu
  • 550 g masla
Krém na potretie korpusu
  • 250 g masla
  • 500 g práškového cukru
  • 2 PL smotany na šľahanie
  • 2 PL vanilkového extraktu
Kokosová chrumkavá zložka
  • 100 g kokosových lupienkov
  • 150 g horkej čokolády
  • 100 g smotany na šľahanie
  • 50 g masla
Na zdobenie
  • 100 g čierneho fondánu
Na dochutenie
  • 200 ml kokosového likéru
  1. Rúru rozohrejeme na 180 °C.
  2. Pripravíme si ráfik 20 × 30 cm, vyložíme papierom na pečenie. Bielky vyšľaháme s cukrom na sneh – pozor, neprešľahať. Do snehu ručne vmiešame žĺtky, rozpustené maslo a cmar. Nakoniec opatrne, ale rýchlo vmiešame múku s makom, práškom do pečiva a soľou. Cesto nalejeme na plech, teplotu stiahneme na 160 °C a pečieme cca 20 minút.
  3. Pripravíme si kokosovú plnku. Krémový prášok rozmiešame v 200 ml mlieka. Zvyšok mlieka prevaríme spolu s cukrami. Do vriaceho nalejeme rozmiešaný prášok. Uvaríme hustý puding a za stáleho miešania necháme vychladnúť. Do vychladnutého pudingu po častiach zašľaháme maslo. Na panvici opražíme kokos a vychladnutý pridáme do krému.
  4. Korpus prekrojíme na tri časti. Torta má tvar obdĺžnika 20 × 30 cm, z ktorého vykrojíme tvar zubu.
  5. Pripravíme krém na potretie korpusu. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a smotanou do jemného krému, ktorým potierame povrch torty.
  6. Spodný plát torty pokropíme likérom, natrieme vrstvou kokosového krému, prikryjeme druhým plátom, aj ten pokropíme likérom, natrieme krémom a zakončíme tretím plátom, ktorý tiež pokropíme likérom. Tortu necháme pred potretím vychladiť.
  7. Z vychladeného korpusu torty vykrojíme tvar zubu podľa šablóny. Zub dotvoríme krémom a z čierneho fondánu vytvoríme oči, nos a fúzy.