Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom do peny. Pridáme vajce, žĺtok, mletú škoricu, hladkú múku a mleté orechy. Vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do fólie a dáme do chladničky na 30 minút.
Medzitým si pripravíme **orechovú plnku**: v hrnci ohrejeme mlieko s cukrom, potom ho nalejeme na mleté orechy a premiešame. Necháme vychladnúť.
**Malinovú náplň** pripravíme tak, že maliny s cukrom ohrejeme, pridáme škrob rozpustený vo vode a povaríme do zhustnutia. Zakryjeme fóliou v kontakte a necháme vychladnúť.
Rúru predhrejeme na 170 °C. Z cesta odoberieme 2/3, rozvaľkáme ich na kruh s priemerom 27 cm a vložíme do formy. Na spodok rovnomerne rozotrieme orechovú plnku a následne malinovú náplň.
Zo zvyšného cesta vykrojíme pásiky a ozdoby (napr. paličky, kvetinky), ktoré poukladáme na vrch koláča. Povrch potrieme rozšľahaným žĺtkom.
Pečieme pri 170 °C približne 40–50 minút, kým koláč získa zlatistú farbu.
Na **ozdobu** si na panvici nasucho opražíme polovičky orechov. Osobitne si pripravíme karamel z cukru a vody. Keď získa jantárovú farbu, pridáme orechy a premiešame, aby sa obalili karamelom. Necháme vychladnúť.
Vychladnutý koláč ozdobíme karamelizovanými orechmi a podľa chuti poprášime práškovým cukrom.
Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom do peny. Pridáme vajce, žĺtok, mletú škoricu, hladkú múku a mleté orechy. Vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do fólie a dáme do chladničky na 30 minút.
Medzitým si pripravíme **orechovú plnku**: v hrnci ohrejeme mlieko s cukrom, potom ho nalejeme na mleté orechy a premiešame. Necháme vychladnúť.
**Malinovú náplň** pripravíme tak, že maliny s cukrom ohrejeme, pridáme škrob rozpustený vo vode a povaríme do zhustnutia. Zakryjeme fóliou v kontakte a necháme vychladnúť.
Rúru predhrejeme na 170 °C. Z cesta odoberieme 2/3, rozvaľkáme ich na kruh s priemerom 27 cm a vložíme do formy. Na spodok rovnomerne rozotrieme orechovú plnku a následne malinovú náplň.
Zo zvyšného cesta vykrojíme pásiky a ozdoby (napr. paličky, kvetinky), ktoré poukladáme na vrch koláča. Povrch potrieme rozšľahaným žĺtkom.
Pečieme pri 170 °C približne 40–50 minút, kým koláč získa zlatistú farbu.
Na **ozdobu** si na panvici nasucho opražíme polovičky orechov. Osobitne si pripravíme karamel z cukru a vody. Keď získa jantárovú farbu, pridáme orechy a premiešame, aby sa obalili karamelom. Necháme vychladnúť.
Vychladnutý koláč ozdobíme karamelizovanými orechmi a podľa chuti poprášime práškovým cukrom.