Logo Pečie celé Slovensko

Popis

Ingrediencie

Zamatový korpus
  • 6 ks vajcia
  • 5 PL kopcovité kryštálového cukru
  • 1 PL polohrubej múky
  • 2,5 PL kakaa
  • 1 ČL sódy bikarbóny
Plnka
  • 2 dl mlieka
  • 1 žĺtok
  • 3 PL polohrubej múky
  • 250 g masla
  • 2 bal. vanilkového cukru
  • 4 PL práškového cukru
  • 2 PL kakaa
Poleva
  • 150 g horkej čokolády (54,5 %)
  • 20 ml rastlinného oleja
Ozdoba
  • 50 g bielej čokolády (28 %)

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 200 °C a plech vystelieme papierom na pečenie.
  2. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a postupne pridávame cukor. Po jednom zašľaháme žĺtky. Nakoniec zľahka primiešame múku, kakao a sódu bikarbónu.
  3. Cesto nalejeme na plech a pečieme pri 200 °C približne 10 minút. Po upečení cesto prevrátime, stiahneme papier na pečenie a necháme vychladiť. Vrchnú šupku cesta jemne stiahneme nožom.
  4. Plnka: z mlieka, múky a žĺtka uvaríme hustú kašu. Po vychladnutí zašľaháme do vyšľahaného masla. Krém rozdelíme na polovicu – do jednej pridáme vanilkový cukor, do druhej práškový cukor a kakao.
  5. Vychladnutý korpus rozrežeme na 3 pláty. Plníme nasledovne: svetlý krém, tmavý krém, druhý plát, svetlý krém, tmavý krém a nakoniec vrchný plát.
  6. Vrchný plát polejeme roztopenou horkou čokoládou s olejom a necháme stuhnúť v chladničke.
  7. Stuhnutý koláč nakrájame na cca 3 cm široké rezy. Ozdobíme bielou čokoládou pomocou vrecka a vytvoríme husľové kľúče.
Zamatový korpus
  • 6 ks vajcia
  • 5 PL kopcovité kryštálového cukru
  • 1 PL polohrubej múky
  • 2,5 PL kakaa
  • 1 ČL sódy bikarbóny
Plnka
  • 2 dl mlieka
  • 1 žĺtok
  • 3 PL polohrubej múky
  • 250 g masla
  • 2 bal. vanilkového cukru
  • 4 PL práškového cukru
  • 2 PL kakaa
Poleva
  • 150 g horkej čokolády (54,5 %)
  • 20 ml rastlinného oleja
Ozdoba
  • 50 g bielej čokolády (28 %)
  1. Rúru predhrejeme na 200 °C a plech vystelieme papierom na pečenie.
  2. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a postupne pridávame cukor. Po jednom zašľaháme žĺtky. Nakoniec zľahka primiešame múku, kakao a sódu bikarbónu.
  3. Cesto nalejeme na plech a pečieme pri 200 °C približne 10 minút. Po upečení cesto prevrátime, stiahneme papier na pečenie a necháme vychladiť. Vrchnú šupku cesta jemne stiahneme nožom.
  4. Plnka: z mlieka, múky a žĺtka uvaríme hustú kašu. Po vychladnutí zašľaháme do vyšľahaného masla. Krém rozdelíme na polovicu – do jednej pridáme vanilkový cukor, do druhej práškový cukor a kakao.
  5. Vychladnutý korpus rozrežeme na 3 pláty. Plníme nasledovne: svetlý krém, tmavý krém, druhý plát, svetlý krém, tmavý krém a nakoniec vrchný plát.
  6. Vrchný plát polejeme roztopenou horkou čokoládou s olejom a necháme stuhnúť v chladničke.
  7. Stuhnutý koláč nakrájame na cca 3 cm široké rezy. Ozdobíme bielou čokoládou pomocou vrecka a vytvoríme husľové kľúče.