Rúru predhrejeme na 200 °C a plech vystelieme papierom na pečenie.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a postupne pridávame cukor. Po jednom zašľaháme žĺtky. Nakoniec zľahka primiešame múku, kakao a sódu bikarbónu.
Cesto nalejeme na plech a pečieme pri 200 °C približne 10 minút. Po upečení cesto prevrátime, stiahneme papier na pečenie a necháme vychladiť. Vrchnú šupku cesta jemne stiahneme nožom.
Plnka: z mlieka, múky a žĺtka uvaríme hustú kašu. Po vychladnutí zašľaháme do vyšľahaného masla. Krém rozdelíme na polovicu – do jednej pridáme vanilkový cukor, do druhej práškový cukor a kakao.
Vychladnutý korpus rozrežeme na 3 pláty. Plníme nasledovne: svetlý krém, tmavý krém, druhý plát, svetlý krém, tmavý krém a nakoniec vrchný plát.
Vrchný plát polejeme roztopenou horkou čokoládou s olejom a necháme stuhnúť v chladničke.
Stuhnutý koláč nakrájame na cca 3 cm široké rezy. Ozdobíme bielou čokoládou pomocou vrecka a vytvoríme husľové kľúče.
Rúru predhrejeme na 200 °C a plech vystelieme papierom na pečenie.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a postupne pridávame cukor. Po jednom zašľaháme žĺtky. Nakoniec zľahka primiešame múku, kakao a sódu bikarbónu.
Cesto nalejeme na plech a pečieme pri 200 °C približne 10 minút. Po upečení cesto prevrátime, stiahneme papier na pečenie a necháme vychladiť. Vrchnú šupku cesta jemne stiahneme nožom.
Plnka: z mlieka, múky a žĺtka uvaríme hustú kašu. Po vychladnutí zašľaháme do vyšľahaného masla. Krém rozdelíme na polovicu – do jednej pridáme vanilkový cukor, do druhej práškový cukor a kakao.
Vychladnutý korpus rozrežeme na 3 pláty. Plníme nasledovne: svetlý krém, tmavý krém, druhý plát, svetlý krém, tmavý krém a nakoniec vrchný plát.
Vrchný plát polejeme roztopenou horkou čokoládou s olejom a necháme stuhnúť v chladničke.
Stuhnutý koláč nakrájame na cca 3 cm široké rezy. Ozdobíme bielou čokoládou pomocou vrecka a vytvoríme husľové kľúče.