Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Voňavé povzbudenie

Voňavé povzbudenie

Popis

Ingrediencie

Cesto
  • 4 vajcia
  • 80 g kryštálového cukru
  • 20 g medu
  • 45 g hladkej múky
  • 30 g kakaa
  • kávový likér (na pokropenie)
Ganache
  • 190 g smotany na šľahanie 33 %
  • 230 g horkej čokolády 54 %
  • 20 g medu
  • 40 g masla
  • 30 g kávového likéru
  • 1 ČL instantnej kávy
Krém na dozdobenie
  • 75 g mascarpone
  • 100 g smotany na šľahanie 33 %
  • 1 ČL instantnej kávy
  • kávový likér (podľa chuti)

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 220 °C. Plech (38×30 cm) vystelieme papierom na pečenie.
  2. 2 bielky, med a 40 g cukru vyšľaháme do tuhého snehu.
  3. 2 žĺtky vyšľaháme so 40 g cukru do peny, pridáme 2 celé vajcia a vymiešame. Jemne primiešame sneh z bielkov a preosiatu múku s kakaom.
  4. Cesto rozotrieme na plech a pečieme 6–7 minút. Necháme vychladnúť a plát rozdelíme na 3 časti (cca 18×18 cm).
  5. Ganache: Smotanu s medom a instantnou kávou zohrejeme tesne pod bod varu, nalejeme na nasekanú čokoládu. Prilejeme kávový likér, vymiešame dohladka, pridáme maslo a emulgujeme tyčovým mixérom.
  6. Vrstvenie: Prvý plát upevníme v štvorcovom ráfiku a jemne pokropíme kávovým likérom. Rozotrieme polovicu ganache a dáme na 5 minút stuhnúť do mrazničky. Priložíme druhý plát, zopakujeme postup a prikryjeme tretím plátom. Necháme stuhnúť v mrazničke/chladničke.
  7. Krém na dozdobenie: Mascarpone, smotanu, instantnú kávu a trochu likéru krátko vyšľaháme do hladkého krému.
  8. Stuhnutý dezert nakrájame na rezy, ozdobíme krémom a podľa želania priložíme pipetu s kávovým likérom.
Cesto
  • 4 vajcia
  • 80 g kryštálového cukru
  • 20 g medu
  • 45 g hladkej múky
  • 30 g kakaa
  • kávový likér (na pokropenie)
Ganache
  • 190 g smotany na šľahanie 33 %
  • 230 g horkej čokolády 54 %
  • 20 g medu
  • 40 g masla
  • 30 g kávového likéru
  • 1 ČL instantnej kávy
Krém na dozdobenie
  • 75 g mascarpone
  • 100 g smotany na šľahanie 33 %
  • 1 ČL instantnej kávy
  • kávový likér (podľa chuti)
  1. Rúru predhrejeme na 220 °C. Plech (38×30 cm) vystelieme papierom na pečenie.
  2. 2 bielky, med a 40 g cukru vyšľaháme do tuhého snehu.
  3. 2 žĺtky vyšľaháme so 40 g cukru do peny, pridáme 2 celé vajcia a vymiešame. Jemne primiešame sneh z bielkov a preosiatu múku s kakaom.
  4. Cesto rozotrieme na plech a pečieme 6–7 minút. Necháme vychladnúť a plát rozdelíme na 3 časti (cca 18×18 cm).
  5. Ganache: Smotanu s medom a instantnou kávou zohrejeme tesne pod bod varu, nalejeme na nasekanú čokoládu. Prilejeme kávový likér, vymiešame dohladka, pridáme maslo a emulgujeme tyčovým mixérom.
  6. Vrstvenie: Prvý plát upevníme v štvorcovom ráfiku a jemne pokropíme kávovým likérom. Rozotrieme polovicu ganache a dáme na 5 minút stuhnúť do mrazničky. Priložíme druhý plát, zopakujeme postup a prikryjeme tretím plátom. Necháme stuhnúť v mrazničke/chladničke.
  7. Krém na dozdobenie: Mascarpone, smotanu, instantnú kávu a trochu likéru krátko vyšľaháme do hladkého krému.
  8. Stuhnutý dezert nakrájame na rezy, ozdobíme krémom a podľa želania priložíme pipetu s kávovým likérom.