

Voňavé povzbudenie
Popis
Ingrediencie
Cesto
- 4 vajcia
- 80 g kryštálového cukru
- 20 g medu
- 45 g hladkej múky
- 30 g kakaa
- kávový likér (na pokropenie)
Ganache
- 190 g smotany na šľahanie 33 %
- 230 g horkej čokolády 54 %
- 20 g medu
- 40 g masla
- 30 g kávového likéru
- 1 ČL instantnej kávy
Krém na dozdobenie
- 75 g mascarpone
- 100 g smotany na šľahanie 33 %
- 1 ČL instantnej kávy
- kávový likér (podľa chuti)
Postup
- Rúru predhrejeme na 220 °C. Plech (38×30 cm) vystelieme papierom na pečenie.
- 2 bielky, med a 40 g cukru vyšľaháme do tuhého snehu.
- 2 žĺtky vyšľaháme so 40 g cukru do peny, pridáme 2 celé vajcia a vymiešame. Jemne primiešame sneh z bielkov a preosiatu múku s kakaom.
- Cesto rozotrieme na plech a pečieme 6–7 minút. Necháme vychladnúť a plát rozdelíme na 3 časti (cca 18×18 cm).
- Ganache: Smotanu s medom a instantnou kávou zohrejeme tesne pod bod varu, nalejeme na nasekanú čokoládu. Prilejeme kávový likér, vymiešame dohladka, pridáme maslo a emulgujeme tyčovým mixérom.
- Vrstvenie: Prvý plát upevníme v štvorcovom ráfiku a jemne pokropíme kávovým likérom. Rozotrieme polovicu ganache a dáme na 5 minút stuhnúť do mrazničky. Priložíme druhý plát, zopakujeme postup a prikryjeme tretím plátom. Necháme stuhnúť v mrazničke/chladničke.
- Krém na dozdobenie: Mascarpone, smotanu, instantnú kávu a trochu likéru krátko vyšľaháme do hladkého krému.
- Stuhnutý dezert nakrájame na rezy, ozdobíme krémom a podľa želania priložíme pipetu s kávovým likérom.
Cesto
- 4 vajcia
- 80 g kryštálového cukru
- 20 g medu
- 45 g hladkej múky
- 30 g kakaa
- kávový likér (na pokropenie)
Ganache
- 190 g smotany na šľahanie 33 %
- 230 g horkej čokolády 54 %
- 20 g medu
- 40 g masla
- 30 g kávového likéru
- 1 ČL instantnej kávy
Krém na dozdobenie
- 75 g mascarpone
- 100 g smotany na šľahanie 33 %
- 1 ČL instantnej kávy
- kávový likér (podľa chuti)
- Rúru predhrejeme na 220 °C. Plech (38×30 cm) vystelieme papierom na pečenie.
- 2 bielky, med a 40 g cukru vyšľaháme do tuhého snehu.
- 2 žĺtky vyšľaháme so 40 g cukru do peny, pridáme 2 celé vajcia a vymiešame. Jemne primiešame sneh z bielkov a preosiatu múku s kakaom.
- Cesto rozotrieme na plech a pečieme 6–7 minút. Necháme vychladnúť a plát rozdelíme na 3 časti (cca 18×18 cm).
- Ganache: Smotanu s medom a instantnou kávou zohrejeme tesne pod bod varu, nalejeme na nasekanú čokoládu. Prilejeme kávový likér, vymiešame dohladka, pridáme maslo a emulgujeme tyčovým mixérom.
- Vrstvenie: Prvý plát upevníme v štvorcovom ráfiku a jemne pokropíme kávovým likérom. Rozotrieme polovicu ganache a dáme na 5 minút stuhnúť do mrazničky. Priložíme druhý plát, zopakujeme postup a prikryjeme tretím plátom. Necháme stuhnúť v mrazničke/chladničke.
- Krém na dozdobenie: Mascarpone, smotanu, instantnú kávu a trochu likéru krátko vyšľaháme do hladkého krému.
- Stuhnutý dezert nakrájame na rezy, ozdobíme krémom a podľa želania priložíme pipetu s kávovým likérom.