Logo Pečie celé Slovensko

Popis

Ingrediencie

Korpus
  • 220 g mäkkého masla
  • 220 g kryštálového cukru
  • 4 ks vajec
  • 220 g hladkej múky
  • 1,5 ČL prášku do pečiva
  • vanilkový extrakt
  • štipka soli
Džem
  • 300 g jahôd
  • 300 g kryštálového cukru
  • čerstvá mäta
Krém
  • 150 g masla
  • 300 g práškového cukru
  • 3 ČL mlieka
  • vanilková pasta
Ozdoba
  • extra jahody na ozdobenie

Postup

  1. Zohrejeme rúru na 170 stupňov. Pripravíme si tortové formy s priemerom 20 cm.
  2. Zmäknuté maslo a cukor poriadne do biela vyšľaháme.
  3. Po jednom pridávame vajcia a poriadne zašľaháme do masla s cukrom.
  4. Pridáme preosiatu múku s kypriacim práškom a troškou soli. Toto už len jemne primiešame špachtľou, aby sme cesto neprešľahali. Malo by mať takú tekutejšiu konzistenciu, že zo špachtle pomaly steká. Nakoniec primiešame trošku vanilkového extraktu.
  5. Cesto rovnomerne rozdelíme do pripravených foriem na tortu a dáme piecť na 20–25 minút.
  6. Cesto je hotové, keď je upečené dozlatista a pri dotyku sa vracia späť.
  7. Kým sa cesto pečie, jahody dáme do hrnca a rozpučíme ich. Pridáme cukor a varíme, kým nám to nezačne vrieť. Potom varíme ďalšie cca 4 minúty a pridáme trošku mäty nakrájanej na drobné kúsky. Prelejeme do nádobky a necháme vychladnúť.
  8. Na krém vyšľaháme maslo s polovicou cukru. Keď je to vyšľahané, pridáme zvyšok cukru a 2 lyžice mlieka. Ak je krém príliš hustý, pridáme aj tretiu lyžicu mlieka. Taktiež pridáme 2 lyžičky vanilkovej pasty.
  9. Na vrch jedného korpusu nanesieme krém a po krajoch korpusu dáme polky jahôd. Na spodnú stranu druhého korpusu dáme džem a položíme touto stranou na prvý korpus.
  10. Zarovnáme vrchný korpus, natrieme džemom.
  11. Ozdobíme jahodami, krémom a troškou mäty.
Korpus
  • 220 g mäkkého masla
  • 220 g kryštálového cukru
  • 4 ks vajec
  • 220 g hladkej múky
  • 1,5 ČL prášku do pečiva
  • vanilkový extrakt
  • štipka soli
Džem
  • 300 g jahôd
  • 300 g kryštálového cukru
  • čerstvá mäta
Krém
  • 150 g masla
  • 300 g práškového cukru
  • 3 ČL mlieka
  • vanilková pasta
Ozdoba
  • extra jahody na ozdobenie
  1. Zohrejeme rúru na 170 stupňov. Pripravíme si tortové formy s priemerom 20 cm.
  2. Zmäknuté maslo a cukor poriadne do biela vyšľaháme.
  3. Po jednom pridávame vajcia a poriadne zašľaháme do masla s cukrom.
  4. Pridáme preosiatu múku s kypriacim práškom a troškou soli. Toto už len jemne primiešame špachtľou, aby sme cesto neprešľahali. Malo by mať takú tekutejšiu konzistenciu, že zo špachtle pomaly steká. Nakoniec primiešame trošku vanilkového extraktu.
  5. Cesto rovnomerne rozdelíme do pripravených foriem na tortu a dáme piecť na 20–25 minút.
  6. Cesto je hotové, keď je upečené dozlatista a pri dotyku sa vracia späť.
  7. Kým sa cesto pečie, jahody dáme do hrnca a rozpučíme ich. Pridáme cukor a varíme, kým nám to nezačne vrieť. Potom varíme ďalšie cca 4 minúty a pridáme trošku mäty nakrájanej na drobné kúsky. Prelejeme do nádobky a necháme vychladnúť.
  8. Na krém vyšľaháme maslo s polovicou cukru. Keď je to vyšľahané, pridáme zvyšok cukru a 2 lyžice mlieka. Ak je krém príliš hustý, pridáme aj tretiu lyžicu mlieka. Taktiež pridáme 2 lyžičky vanilkovej pasty.
  9. Na vrch jedného korpusu nanesieme krém a po krajoch korpusu dáme polky jahôd. Na spodnú stranu druhého korpusu dáme džem a položíme touto stranou na prvý korpus.
  10. Zarovnáme vrchný korpus, natrieme džemom.
  11. Ozdobíme jahodami, krémom a troškou mäty.