Logo Pečie celé Slovensko

Popis

Ingrediencie

Korpus
  • 6 vajec veľkosť M
  • 200 g hladkej múky
  • 50 g kukuričného škrobu
  • 250 g kryštálového cukru
  • 6 g prášku do pečiva
  • 50 g tekvicovej múky
  • 100 g rozpusteného masla
  • 100 g cmaru
  • 2 g soli
Mangový krém
  • 500 g mascarpone
  • 500 g jemného tvarohu
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 200 g bielej čokolády
  • 100 g mango pyré
  • 30 g lyofilizovaného manga
Chrumkavá zložka
  • 100 g bielej čokolády 70%
  • 150 g opraženej posýpky (50 g maslo, 50 g polohrubá múka, 50 g kryštálový cukor)
Krém na zdobenie
  • 2 bielka
  • 150 g krupicového cukru
  • 200 g maslo izbovej teploty
  • 50 ml vody
  • potravinárske farbivá – modré, žlté, červené, zelené
Hmota na 3D objekt
  • 150 g žltý fondán
  • 50 g čierny fondán
  • 50 g biely fondán

Postup

  1. Korpus: Rúru rozohrejeme na 180 °C. Pripravíme si ráfik 25 × 30 cm, vyložíme papierom na pečenie. Bielky vyšľaháme s cukrom na sneh, dávame pozor, aby sme ich neprešľahali. Do snehu ručne vmiešame žĺtky, rozpustené maslo a cmar. Nakoniec opatrne, ale rýchlo, vmiešame múky s práškom do pečiva a soľou. Cesto nalejeme na pripravený plech. Teplotu stiahneme na 160 °C a pečieme cca 20 minút.
  2. Mangový krém: Mascarpone so šľahačkou vyšľaháme do hustého krému, pridáme tvaroh a jemne vymiešame. Potom primiešame ešte teplú roztopenú bielu čokoládu. Vymiešame hustý krém. Do polovice krému, ktorá bude ako plnka, pridáme mangové pyré a lyofilizované mango. Druhú polovicu použijeme na potretie torty.
  3. Chrumkavá zložka: Pripravíme si posýpku zmiešaním všetkých surovín s maslom, rozmrvíme a opražíme na panvici. Primiešame do roztopenej čokolády. Necháme vychladnúť a pred použitím rozdrobíme.
  4. Krém na zdobenie: Z vody a 100 g cukru si uvaríme sirup. Bielky s 50 g cukru vyšľaháme na tuhý sneh. Horúci rozvar vlejeme do snehu a vyšľaháme na pevnú hmotu. Miešaním vychladíme na izbovú teplotu a postupne zapracujeme maslo. Hotový krém zafarbíme podľa potreby.
  5. Model – objekt: Z fondánu vymodelujeme objekt – včielku Máju.
  6. Skladanie: Korpus rozdelíme na tri časti. Spodnú nasiakneme zriedeným mangovým pyré, potrieme tenkou vrstvou krému, posypeme podrvenou chrumkavou zložkou a opäť potrieme krémom. Navrch poukladáme kúsky lyofilizovaného manga. Druhý plát tiež nasiakneme pyré, potrieme krémom a posypeme lyofilizovaným mangom. Tretí vrchný plát nasiakneme pyré a nanesieme vrstvu krému, potrieme aj boky torty. Hotovú tortu necháme schladiť v chladničke.
Korpus
  • 6 vajec veľkosť M
  • 200 g hladkej múky
  • 50 g kukuričného škrobu
  • 250 g kryštálového cukru
  • 6 g prášku do pečiva
  • 50 g tekvicovej múky
  • 100 g rozpusteného masla
  • 100 g cmaru
  • 2 g soli
Mangový krém
  • 500 g mascarpone
  • 500 g jemného tvarohu
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 200 g bielej čokolády
  • 100 g mango pyré
  • 30 g lyofilizovaného manga
Chrumkavá zložka
  • 100 g bielej čokolády 70%
  • 150 g opraženej posýpky (50 g maslo, 50 g polohrubá múka, 50 g kryštálový cukor)
Krém na zdobenie
  • 2 bielka
  • 150 g krupicového cukru
  • 200 g maslo izbovej teploty
  • 50 ml vody
  • potravinárske farbivá – modré, žlté, červené, zelené
Hmota na 3D objekt
  • 150 g žltý fondán
  • 50 g čierny fondán
  • 50 g biely fondán
  1. Korpus: Rúru rozohrejeme na 180 °C. Pripravíme si ráfik 25 × 30 cm, vyložíme papierom na pečenie. Bielky vyšľaháme s cukrom na sneh, dávame pozor, aby sme ich neprešľahali. Do snehu ručne vmiešame žĺtky, rozpustené maslo a cmar. Nakoniec opatrne, ale rýchlo, vmiešame múky s práškom do pečiva a soľou. Cesto nalejeme na pripravený plech. Teplotu stiahneme na 160 °C a pečieme cca 20 minút.
  2. Mangový krém: Mascarpone so šľahačkou vyšľaháme do hustého krému, pridáme tvaroh a jemne vymiešame. Potom primiešame ešte teplú roztopenú bielu čokoládu. Vymiešame hustý krém. Do polovice krému, ktorá bude ako plnka, pridáme mangové pyré a lyofilizované mango. Druhú polovicu použijeme na potretie torty.
  3. Chrumkavá zložka: Pripravíme si posýpku zmiešaním všetkých surovín s maslom, rozmrvíme a opražíme na panvici. Primiešame do roztopenej čokolády. Necháme vychladnúť a pred použitím rozdrobíme.
  4. Krém na zdobenie: Z vody a 100 g cukru si uvaríme sirup. Bielky s 50 g cukru vyšľaháme na tuhý sneh. Horúci rozvar vlejeme do snehu a vyšľaháme na pevnú hmotu. Miešaním vychladíme na izbovú teplotu a postupne zapracujeme maslo. Hotový krém zafarbíme podľa potreby.
  5. Model – objekt: Z fondánu vymodelujeme objekt – včielku Máju.
  6. Skladanie: Korpus rozdelíme na tri časti. Spodnú nasiakneme zriedeným mangovým pyré, potrieme tenkou vrstvou krému, posypeme podrvenou chrumkavou zložkou a opäť potrieme krémom. Navrch poukladáme kúsky lyofilizovaného manga. Druhý plát tiež nasiakneme pyré, potrieme krémom a posypeme lyofilizovaným mangom. Tretí vrchný plát nasiakneme pyré a nanesieme vrstvu krému, potrieme aj boky torty. Hotovú tortu necháme schladiť v chladničke.