Korpus: Rúru rozohrejeme na 180 °C. Pripravíme si ráfik 25 × 30 cm, vyložíme papierom na pečenie. Bielky vyšľaháme s cukrom na sneh, dávame pozor, aby sme ich neprešľahali. Do snehu ručne vmiešame žĺtky, rozpustené maslo a cmar. Nakoniec opatrne, ale rýchlo, vmiešame múky s práškom do pečiva a soľou. Cesto nalejeme na pripravený plech. Teplotu stiahneme na 160 °C a pečieme cca 20 minút.
Mangový krém: Mascarpone so šľahačkou vyšľaháme do hustého krému, pridáme tvaroh a jemne vymiešame. Potom primiešame ešte teplú roztopenú bielu čokoládu. Vymiešame hustý krém. Do polovice krému, ktorá bude ako plnka, pridáme mangové pyré a lyofilizované mango. Druhú polovicu použijeme na potretie torty.
Chrumkavá zložka: Pripravíme si posýpku zmiešaním všetkých surovín s maslom, rozmrvíme a opražíme na panvici. Primiešame do roztopenej čokolády. Necháme vychladnúť a pred použitím rozdrobíme.
Krém na zdobenie: Z vody a 100 g cukru si uvaríme sirup. Bielky s 50 g cukru vyšľaháme na tuhý sneh. Horúci rozvar vlejeme do snehu a vyšľaháme na pevnú hmotu. Miešaním vychladíme na izbovú teplotu a postupne zapracujeme maslo. Hotový krém zafarbíme podľa potreby.
Model – objekt: Z fondánu vymodelujeme objekt – včielku Máju.
Skladanie: Korpus rozdelíme na tri časti. Spodnú nasiakneme zriedeným mangovým pyré, potrieme tenkou vrstvou krému, posypeme podrvenou chrumkavou zložkou a opäť potrieme krémom. Navrch poukladáme kúsky lyofilizovaného manga. Druhý plát tiež nasiakneme pyré, potrieme krémom a posypeme lyofilizovaným mangom. Tretí vrchný plát nasiakneme pyré a nanesieme vrstvu krému, potrieme aj boky torty. Hotovú tortu necháme schladiť v chladničke.
Korpus: Rúru rozohrejeme na 180 °C. Pripravíme si ráfik 25 × 30 cm, vyložíme papierom na pečenie. Bielky vyšľaháme s cukrom na sneh, dávame pozor, aby sme ich neprešľahali. Do snehu ručne vmiešame žĺtky, rozpustené maslo a cmar. Nakoniec opatrne, ale rýchlo, vmiešame múky s práškom do pečiva a soľou. Cesto nalejeme na pripravený plech. Teplotu stiahneme na 160 °C a pečieme cca 20 minút.
Mangový krém: Mascarpone so šľahačkou vyšľaháme do hustého krému, pridáme tvaroh a jemne vymiešame. Potom primiešame ešte teplú roztopenú bielu čokoládu. Vymiešame hustý krém. Do polovice krému, ktorá bude ako plnka, pridáme mangové pyré a lyofilizované mango. Druhú polovicu použijeme na potretie torty.
Chrumkavá zložka: Pripravíme si posýpku zmiešaním všetkých surovín s maslom, rozmrvíme a opražíme na panvici. Primiešame do roztopenej čokolády. Necháme vychladnúť a pred použitím rozdrobíme.
Krém na zdobenie: Z vody a 100 g cukru si uvaríme sirup. Bielky s 50 g cukru vyšľaháme na tuhý sneh. Horúci rozvar vlejeme do snehu a vyšľaháme na pevnú hmotu. Miešaním vychladíme na izbovú teplotu a postupne zapracujeme maslo. Hotový krém zafarbíme podľa potreby.
Model – objekt: Z fondánu vymodelujeme objekt – včielku Máju.
Skladanie: Korpus rozdelíme na tri časti. Spodnú nasiakneme zriedeným mangovým pyré, potrieme tenkou vrstvou krému, posypeme podrvenou chrumkavou zložkou a opäť potrieme krémom. Navrch poukladáme kúsky lyofilizovaného manga. Druhý plát tiež nasiakneme pyré, potrieme krémom a posypeme lyofilizovaným mangom. Tretí vrchný plát nasiakneme pyré a nanesieme vrstvu krému, potrieme aj boky torty. Hotovú tortu necháme schladiť v chladničke.