Cesto: Do teplého mlieka nasypeme cukor a sušené droždie. Premiešame a necháme odstáť. Potom pridáme múku, soľ a necháme kysnúť cca 30 minút. Následne primiešame roztopené (vychladené) maslo a premiešame. Tesne pred pečením pridáme sneh z bielka. Waflovač dobre nahrejeme, postriekame olejom a pečieme cca 3–4 minúty do zlatohneda. Z upečených vaflí vytvarujeme košíčky.
Vanilkový krém: Mlieko, smotanu a vanilkové lusky spolu zohrejeme. V miske vyšľaháme žĺtky s cukrom a kukuričným škrobom, pridáme polovicu horúceho mlieka a premiešame. Následne vrátime do zvyšného mlieka a uvaríme hustý puding. Po uvarení precedíme, pridáme napučanú želatínu (1 diel želatíny : 6 dielov vody) a bielu čokoládu. Premiešame a zakryjeme fóliou „na dotyk“. Necháme vychladnúť. Pred použitím jemne premiešame a naplníme do zdobiaceho vrecka.
Ríbezľový gél: Pyré a citrónovú šťavu ohrejeme na 40 °C, pridáme cukor s pektínom a varíme do zhustnutia. Zakryjeme fóliou a necháme vychladnúť. Pred použitím rozmixujeme do hladka ponorným mixérom.
Čokoládová poleva: Čokoládu zalejeme horúcou smotanou, necháme rozpustiť. Pridáme maslo, med a vanilkový extrakt. Rozmixujeme dohladka. Polevu naplníme do zdobiaceho vrecka.
Finálne zostavenie: Košíčky najprv zvnútra potrieme čokoládovou polevou. Do dna nanesieme ríbezľový gél. Narežeme ovocie a naukladáme ho dovnútra. Na vrch nastriekame vanilkový krém a dozdobíme čokoládovou polevou a zvyšným čerstvým ovocím.
Cesto: Do teplého mlieka nasypeme cukor a sušené droždie. Premiešame a necháme odstáť. Potom pridáme múku, soľ a necháme kysnúť cca 30 minút. Následne primiešame roztopené (vychladené) maslo a premiešame. Tesne pred pečením pridáme sneh z bielka. Waflovač dobre nahrejeme, postriekame olejom a pečieme cca 3–4 minúty do zlatohneda. Z upečených vaflí vytvarujeme košíčky.
Vanilkový krém: Mlieko, smotanu a vanilkové lusky spolu zohrejeme. V miske vyšľaháme žĺtky s cukrom a kukuričným škrobom, pridáme polovicu horúceho mlieka a premiešame. Následne vrátime do zvyšného mlieka a uvaríme hustý puding. Po uvarení precedíme, pridáme napučanú želatínu (1 diel želatíny : 6 dielov vody) a bielu čokoládu. Premiešame a zakryjeme fóliou „na dotyk“. Necháme vychladnúť. Pred použitím jemne premiešame a naplníme do zdobiaceho vrecka.
Ríbezľový gél: Pyré a citrónovú šťavu ohrejeme na 40 °C, pridáme cukor s pektínom a varíme do zhustnutia. Zakryjeme fóliou a necháme vychladnúť. Pred použitím rozmixujeme do hladka ponorným mixérom.
Čokoládová poleva: Čokoládu zalejeme horúcou smotanou, necháme rozpustiť. Pridáme maslo, med a vanilkový extrakt. Rozmixujeme dohladka. Polevu naplníme do zdobiaceho vrecka.
Finálne zostavenie: Košíčky najprv zvnútra potrieme čokoládovou polevou. Do dna nanesieme ríbezľový gél. Narežeme ovocie a naukladáme ho dovnútra. Na vrch nastriekame vanilkový krém a dozdobíme čokoládovou polevou a zvyšným čerstvým ovocím.