Logo Pečie celé Slovensko

Popis

Ingrediencie

Cesto
  • 1 pohár a 2 PL hladkej múky
  • 2 ČL prášku do pečiva
  • 1/4 ČL soli
  • 1 pohár plnotučného mlieka
  • 3 PL kryštálového cukru
  • 1 ČL vanilkovej pasty
  • 1 veľké vajíčko
  • 2 PL masla (roztopeného)
Ananásový karamel
  • 60 g kryštálového cukru
  • 40 g smotany na šľahanie (33%)
  • 20 g ananásovej šťavy
  • 20 g masla
Zdobenie a plnenie
  • 1 veľký ananás
  • 100 g mliečnej čokolády
  • 20 g strúhaného kokosu
  • 20 g lyofilizovaného ananásu
  • 50 g bieleho hrozna
  • 50 g tmavého hrozna
  • 100 g jahôd

Postup

  1. Ananásový karamel: Cukor rozpustíme na karamel v malom hrnci. Pridáme maslo a miešame do spojenia. Následne pridáme horúcu smotanu zmiešanú s ananásovou šťavou. Po spojení varíme ešte 1 minútu. Odstavíme a necháme vychladnúť v chladničke.
  2. Cesto: Múku, prášok do pečiva a soľ preosejeme. Pridáme mlieko, vajíčko, vanilkovú pastu, cukor a roztopené maslo. Vypracujeme hladké cesto.
  3. Na suchej panvici opražíme kokos.
  4. Polovicu ananásu očistíme. Časť nakrájame na hranolčeky, ktoré obalíme v opraženom kokose a napichneme na drevené paličky.
  5. Waflovač zapneme a vymažeme roztopeným maslom. Na spodok dáme lyžičku cesta, priložíme ananás na paličke a prikryjeme ďalšou lyžičkou cesta. Pečieme do zlatohneda.
  6. Karamel z chladničky vyšľaháme mixérom do peny.
  7. Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu.
  8. Upečené vafle namáčame do čokolády, postriekame šľahaným ananásovým karamelom a posypeme lyofilizovaným ananásom.
  9. Servírujeme s čerstvým ovocím napichnutým na paličkách, ktoré zapichujeme do zvyšnej polovice ananásu.
Cesto
  • 1 pohár a 2 PL hladkej múky
  • 2 ČL prášku do pečiva
  • 1/4 ČL soli
  • 1 pohár plnotučného mlieka
  • 3 PL kryštálového cukru
  • 1 ČL vanilkovej pasty
  • 1 veľké vajíčko
  • 2 PL masla (roztopeného)
Ananásový karamel
  • 60 g kryštálového cukru
  • 40 g smotany na šľahanie (33%)
  • 20 g ananásovej šťavy
  • 20 g masla
Zdobenie a plnenie
  • 1 veľký ananás
  • 100 g mliečnej čokolády
  • 20 g strúhaného kokosu
  • 20 g lyofilizovaného ananásu
  • 50 g bieleho hrozna
  • 50 g tmavého hrozna
  • 100 g jahôd
  1. Ananásový karamel: Cukor rozpustíme na karamel v malom hrnci. Pridáme maslo a miešame do spojenia. Následne pridáme horúcu smotanu zmiešanú s ananásovou šťavou. Po spojení varíme ešte 1 minútu. Odstavíme a necháme vychladnúť v chladničke.
  2. Cesto: Múku, prášok do pečiva a soľ preosejeme. Pridáme mlieko, vajíčko, vanilkovú pastu, cukor a roztopené maslo. Vypracujeme hladké cesto.
  3. Na suchej panvici opražíme kokos.
  4. Polovicu ananásu očistíme. Časť nakrájame na hranolčeky, ktoré obalíme v opraženom kokose a napichneme na drevené paličky.
  5. Waflovač zapneme a vymažeme roztopeným maslom. Na spodok dáme lyžičku cesta, priložíme ananás na paličke a prikryjeme ďalšou lyžičkou cesta. Pečieme do zlatohneda.
  6. Karamel z chladničky vyšľaháme mixérom do peny.
  7. Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu.
  8. Upečené vafle namáčame do čokolády, postriekame šľahaným ananásovým karamelom a posypeme lyofilizovaným ananásom.
  9. Servírujeme s čerstvým ovocím napichnutým na paličkách, ktoré zapichujeme do zvyšnej polovice ananásu.