vanilková omáčka (napr. crème anglaise alebo pudingová)
Postup
Cesto na maľovanie: Bielka, práškový cukor, múku a rozpustené maslo spolu vymiešame do hladkého cesta. Cesto rozdelíme do troch misiek a zafarbíme na bielo, ružovo a hnedo podľa potreby. Pomocou cukrárskych vreciek nakreslíme na papier na pečenie tvár Miňa Macuľu (ideálne podľa šablóny). Plech s obrázkom vložíme do mrazničky na 15 minút, aby maľba stuhla.
Piškótový korpus: Vajcia vyšľaháme s cukrom do hustej svetlej peny. V samostatnej miske zmiešame múku, prášok do pečiva, štipku soli, citrónovú kôru a rozdrvenú jedlú levanduľu. Suché ingrediencie postupne primiešame k vaječnej zmesi, aby vzniklo nadýchané cesto.
Pečenie: Stuhnutý obrázok vyberieme z mrazničky a opatrne ho zalejeme pripraveným piškótovým cestom. Rovnomerne uhladíme a pečieme pri 180 °C približne 30–35 minút, kým je korpus upečený a povrch zlatistý. Po upečení necháme chvíľu vychladnúť a následne preklopíme – papier na pečenie opatrne odstránime, aby sa odhalil obrázok.
Servírovanie: Podávame s vanilkovou omáčkou – buď teplou alebo vychladenou. Skvele doplní jemnú citrusovo-levanduľovú chuť korpusu a hravý motív Miňa Macuľu.
vanilková omáčka (napr. crème anglaise alebo pudingová)
Cesto na maľovanie: Bielka, práškový cukor, múku a rozpustené maslo spolu vymiešame do hladkého cesta. Cesto rozdelíme do troch misiek a zafarbíme na bielo, ružovo a hnedo podľa potreby. Pomocou cukrárskych vreciek nakreslíme na papier na pečenie tvár Miňa Macuľu (ideálne podľa šablóny). Plech s obrázkom vložíme do mrazničky na 15 minút, aby maľba stuhla.
Piškótový korpus: Vajcia vyšľaháme s cukrom do hustej svetlej peny. V samostatnej miske zmiešame múku, prášok do pečiva, štipku soli, citrónovú kôru a rozdrvenú jedlú levanduľu. Suché ingrediencie postupne primiešame k vaječnej zmesi, aby vzniklo nadýchané cesto.
Pečenie: Stuhnutý obrázok vyberieme z mrazničky a opatrne ho zalejeme pripraveným piškótovým cestom. Rovnomerne uhladíme a pečieme pri 180 °C približne 30–35 minút, kým je korpus upečený a povrch zlatistý. Po upečení necháme chvíľu vychladnúť a následne preklopíme – papier na pečenie opatrne odstránime, aby sa odhalil obrázok.
Servírovanie: Podávame s vanilkovou omáčkou – buď teplou alebo vychladenou. Skvele doplní jemnú citrusovo-levanduľovú chuť korpusu a hravý motív Miňa Macuľu.