Korpus: Vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme zohriate mlieko a olej a ručne zmiešame múku s práškom do pečiva a kakaom. Cesto dáme na plech veľkosť 24 a upečieme 40–45 minút na 180 °C. Upečený korpus necháme vychladnúť a nakrájame na 3 časti.
Sirup: Do teplého mlieka pridáme Salko, uvaríme, aby sa rozpustilo, a nakoniec pridáme koňak.
Plnka: Nakrájame hrušky na kocky. Na panvicu dáme polovicu cukru a necháme ho skaramelizovať. Pridáme hrušky, a keď sa cukor začne spájať s ovocím, pridáme zvyšný cukor a necháme variť pár minút. Pridáme biele víno, škoricu a citrónovú kôru. Po uvarení pridáme v studenej vode rozpustený škrob a varíme do zhustnutia. Prikryjeme fóliou v kontakte a necháme vychladnúť.
Krém: V mise zmiešame mascarpone, smotanu na šľahanie a práškový cukor, vyšľaháme do hustej konzistencie. Pridáme Salko a vanilku mletú.
Hanaš: Mäkké maslo vyšľaháme a pridáme rozpustenú bielu čokoládu.
Ozdoba: Vytvarujeme medvedíkov a vločky z modelovacej hmoty. Rozpustíme cukor, ocot a vodu. Uvaríme do karamelovej farby, pridáme farbu a vylejeme na silikónový koberec, necháme vychladnúť. Kakao maslo a čokoládu spojíme a nastriekame kompresorom na tortu vyrovnanú hanašom.
Korpus: Vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme zohriate mlieko a olej a ručne zmiešame múku s práškom do pečiva a kakaom. Cesto dáme na plech veľkosť 24 a upečieme 40–45 minút na 180 °C. Upečený korpus necháme vychladnúť a nakrájame na 3 časti.
Sirup: Do teplého mlieka pridáme Salko, uvaríme, aby sa rozpustilo, a nakoniec pridáme koňak.
Plnka: Nakrájame hrušky na kocky. Na panvicu dáme polovicu cukru a necháme ho skaramelizovať. Pridáme hrušky, a keď sa cukor začne spájať s ovocím, pridáme zvyšný cukor a necháme variť pár minút. Pridáme biele víno, škoricu a citrónovú kôru. Po uvarení pridáme v studenej vode rozpustený škrob a varíme do zhustnutia. Prikryjeme fóliou v kontakte a necháme vychladnúť.
Krém: V mise zmiešame mascarpone, smotanu na šľahanie a práškový cukor, vyšľaháme do hustej konzistencie. Pridáme Salko a vanilku mletú.
Hanaš: Mäkké maslo vyšľaháme a pridáme rozpustenú bielu čokoládu.
Ozdoba: Vytvarujeme medvedíkov a vločky z modelovacej hmoty. Rozpustíme cukor, ocot a vodu. Uvaríme do karamelovej farby, pridáme farbu a vylejeme na silikónový koberec, necháme vychladnúť. Kakao maslo a čokoládu spojíme a nastriekame kompresorom na tortu vyrovnanú hanašom.