Vajcia, práškový cukor, múku, rum a korenie dáme do misky.
V hrnci zmiešame med, maslo, zohrievame a pridáme sódu bikarbónu. Rýchlo miešame, pretože začne rásť pena.
Pridáme medovú zmes do múky a vypracujeme hladké cesto.
Zabalíme do fólie a necháme v chladničke 1 hodinu.
Po hodine vyvaľkáme cesto, vykrajujeme srdiečka veľké a malé, kruhy a vykrajujeme veľké a vnú menšie na steny kazety. Pečieme na 180 °C cca 10 minút.
Ešte horúce medovníky natrieme vajcom.
Urobíme polevu (ajsing): bielok spojíme s práškovým cukrom a citrónovou šťavou a vyšľaháme do husta. Rozdelíme na 3 časti: jedna biela hustá, do druhej pridáme pár kvapiek vody a do tretej pridáme modrú farbu.
Vajcia, práškový cukor, múku, rum a korenie dáme do misky.
V hrnci zmiešame med, maslo, zohrievame a pridáme sódu bikarbónu. Rýchlo miešame, pretože začne rásť pena.
Pridáme medovú zmes do múky a vypracujeme hladké cesto.
Zabalíme do fólie a necháme v chladničke 1 hodinu.
Po hodine vyvaľkáme cesto, vykrajujeme srdiečka veľké a malé, kruhy a vykrajujeme veľké a vnú menšie na steny kazety. Pečieme na 180 °C cca 10 minút.
Ešte horúce medovníky natrieme vajcom.
Urobíme polevu (ajsing): bielok spojíme s práškovým cukrom a citrónovou šťavou a vyšľaháme do husta. Rozdelíme na 3 časti: jedna biela hustá, do druhej pridáme pár kvapiek vody a do tretej pridáme modrú farbu.