Príprava cesta – V jednej miske zmiešame všetky mokré ingrediencie: maslo, vajcia, kefír, jogurt, vanilku a Kahlua. V druhej miske zmiešame suché suroviny: múku, sódu, soľ a kakao. Obe zmesi spojíme a dôkladne premiešame. Nakoniec vmiešame nasekanú horkú čokoládu. Cesto nadávkujeme do formičiek vystlaných papierovými košíčkami. Pečieme pri 220 °C približne 12 minút. Necháme úplne vychladnúť.
Čoko–chilli ganache – Smotanu, kakao, chilli a soľ zohrejeme do bodu varu. Zmes nalejeme na nasekanú čokoládu a premiešame dohladka. Nakoniec vmiešame maslo a vyšľaháme tyčovým mixérom. Prekryjeme fóliou (v kontakte) a necháme schladiť v chladničke.
Švajčiarsky maslový krém – Bielky s cukrom zohrejeme nad parou na 73 °C (kým sa cukor úplne nerozpustí). Potom ich prelejeme do mixéra a šľaháme na stredných otáčkach, kým sneh nevychladne. Po častiach zašľaháme zmäknuté maslo. Pokračujeme v miešaní, kým sa nevytvorí jemný, hladký krém. Krém môžeme rozdeliť a zafarbiť podľa želania (napr. odtiene ružovej, oranžovej, žltej, zelenej).
Plnenie a zdobenie – Vychladnuté muffiny vydlabeme v strede a naplníme čoko–chilli ganache. Vrch uhladíme a ozdobíme švajčiarskym krémom v tvare tulipánov pomocou vhodných špičiek. Odporúča sa vytvoriť aranžmán v tvare srdca – ideálne použiť podnos alebo lepenkovú šablónu a cupcaky vložiť do srdcovej kompozície.
Príprava cesta – V jednej miske zmiešame všetky mokré ingrediencie: maslo, vajcia, kefír, jogurt, vanilku a Kahlua. V druhej miske zmiešame suché suroviny: múku, sódu, soľ a kakao. Obe zmesi spojíme a dôkladne premiešame. Nakoniec vmiešame nasekanú horkú čokoládu. Cesto nadávkujeme do formičiek vystlaných papierovými košíčkami. Pečieme pri 220 °C približne 12 minút. Necháme úplne vychladnúť.
Čoko–chilli ganache – Smotanu, kakao, chilli a soľ zohrejeme do bodu varu. Zmes nalejeme na nasekanú čokoládu a premiešame dohladka. Nakoniec vmiešame maslo a vyšľaháme tyčovým mixérom. Prekryjeme fóliou (v kontakte) a necháme schladiť v chladničke.
Švajčiarsky maslový krém – Bielky s cukrom zohrejeme nad parou na 73 °C (kým sa cukor úplne nerozpustí). Potom ich prelejeme do mixéra a šľaháme na stredných otáčkach, kým sneh nevychladne. Po častiach zašľaháme zmäknuté maslo. Pokračujeme v miešaní, kým sa nevytvorí jemný, hladký krém. Krém môžeme rozdeliť a zafarbiť podľa želania (napr. odtiene ružovej, oranžovej, žltej, zelenej).
Plnenie a zdobenie – Vychladnuté muffiny vydlabeme v strede a naplníme čoko–chilli ganache. Vrch uhladíme a ozdobíme švajčiarskym krémom v tvare tulipánov pomocou vhodných špičiek. Odporúča sa vytvoriť aranžmán v tvare srdca – ideálne použiť podnos alebo lepenkovú šablónu a cupcaky vložiť do srdcovej kompozície.