Korpus: Oddelíme bielky a žĺtky. Bielky vyšľaháme so štipkou soli a polovicou cukru spolu s vanilkovým cukrom do pevného snehu. Žĺtky vyšľaháme so zvyškom cukru do peny. Obe zmesi spojíme a opatrne primiešame preosiatu múku s práškom do pečiva. Cesto nalejeme do formy vystlanej papierom na pečenie (napr. 20 × 20 cm) a pečieme pri 180 °C približne 25 minút, kým povrch nie je zlatistý a špajľa suchá. Upečený korpus necháme 5 minút vychladnúť, potom popicháme vidličkou po celej ploche.
Mliečna omáčka: V miske zmiešame sladené kondenzované mlieko (Salko), plnotučné mlieko a smotanu. Touto zmesou pomaly prelejeme ešte teplý korpus, aby sa tekutina vsiakla. Necháme úplne vychladnúť a následne dáme do chladničky aspoň na 4 hodiny, ideálne cez noc.
Ozdoba: Smotanu vyšľaháme s práškovým cukrom do pevného šľahačky a natrieme ju na vychladený koláč. Môžeme ozdobiť čerstvým ovocím, škoricou alebo karamelom podľa chuti.
Margarita: Na prípravu koktailu navlhčíme okraj pohára limetkovou šťavou a namočíme do zmesi cukru a soli. Do shakeru nalejeme tequilu, Cointreau, limetkovú šťavu a agávový sirup. Pridáme ľad, poriadne pretrepeme a precedíme do pripraveného pohára s ľadovou drťou. Ozdobíme plátkom limetky.
Servírovanie: Tres leches koláč podávame vychladený, ideálne s čerstvým ovocím a pohárom margarity na osvieženie.
Korpus: Oddelíme bielky a žĺtky. Bielky vyšľaháme so štipkou soli a polovicou cukru spolu s vanilkovým cukrom do pevného snehu. Žĺtky vyšľaháme so zvyškom cukru do peny. Obe zmesi spojíme a opatrne primiešame preosiatu múku s práškom do pečiva. Cesto nalejeme do formy vystlanej papierom na pečenie (napr. 20 × 20 cm) a pečieme pri 180 °C približne 25 minút, kým povrch nie je zlatistý a špajľa suchá. Upečený korpus necháme 5 minút vychladnúť, potom popicháme vidličkou po celej ploche.
Mliečna omáčka: V miske zmiešame sladené kondenzované mlieko (Salko), plnotučné mlieko a smotanu. Touto zmesou pomaly prelejeme ešte teplý korpus, aby sa tekutina vsiakla. Necháme úplne vychladnúť a následne dáme do chladničky aspoň na 4 hodiny, ideálne cez noc.
Ozdoba: Smotanu vyšľaháme s práškovým cukrom do pevného šľahačky a natrieme ju na vychladený koláč. Môžeme ozdobiť čerstvým ovocím, škoricou alebo karamelom podľa chuti.
Margarita: Na prípravu koktailu navlhčíme okraj pohára limetkovou šťavou a namočíme do zmesi cukru a soli. Do shakeru nalejeme tequilu, Cointreau, limetkovú šťavu a agávový sirup. Pridáme ľad, poriadne pretrepeme a precedíme do pripraveného pohára s ľadovou drťou. Ozdobíme plátkom limetky.
Servírovanie: Tres leches koláč podávame vychladený, ideálne s čerstvým ovocím a pohárom margarity na osvieženie.