Logo Pečie celé Slovensko

Popis

Ingrediencie

Korpus
  • 5 ks vajec
  • 165 g kryštálového cukru
  • 165 g hladkej múky
  • 8 g prášku do pečiva
  • 33 g mlieka
  • 29 g oleja
  • 41 g mletého maku
Krém
  • 375 g tvarohu
  • 125 g masla
  • 100 g práškového cukru
  • 2–3 ČL salka
  • vanilka (podľa chuti)
Sirup
  • 200 g vody
  • 100 g kryštálového cukru
  • 1 PL rumu
Náplň
  • 350 g mrazených višní
  • 150 g kryštálového cukru
  • 2 PL kukuričného škrobu
  • 30–40 g vody
  • aróma (vlastná)
Ozdoba
  • 500 g mascarpone
  • 250 g smotany na šľahanie 33 %
  • 125 g práškového cukru
  • červená farba (potravinárska)

Postup

  1. Vajcia šľaháme s cukrom do peny, pridáme múku a prášok do pečiva, teplé mlieko, ktoré zohrejeme s olejom, a nakoniec ručne pridáme mak.
  2. Cesto dáme do formy (ja som použila veľkosť 18 cm) a pečieme pri 160 °C približne 1 hodinu.
  3. Uvaríme sirup – všetko zmiešame a varíme 3–4 minúty, kým nezačne vrieť. Necháme ochladiť.
  4. Uvaríme náplň: višne s cukrom varíme, kým sa neuvaria, pridáme rozpustený škrob v studenej vode a varíme, kým necítiť chuť škrobu. Odstavíme a necháme vychladnúť.
  5. Pripravíme krém: tvaroh prepasírujeme cez sitko. Mäkké maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a salkom, potom po lyžiciach pridávame tvaroh. Nakoniec pridáme vanilkový lusk.
  6. Vychladnutý korpus nakrájame na tri časti, potrieme sirupom a striedame vrstvy korpusu, krému a višní. Obtiahneme fóliou a dáme do chladničky.
  7. Kým torta chladne, pripravíme krém na dekoráciu: šľaháme mascarpone so smotanou a práškovým cukrom, malú časť zafarbenú červenou farbou odložíme bokom.
  8. Tortu zarovnáme krémom a červeným krémom vytvoríme nápisy a srdiečka.
Korpus
  • 5 ks vajec
  • 165 g kryštálového cukru
  • 165 g hladkej múky
  • 8 g prášku do pečiva
  • 33 g mlieka
  • 29 g oleja
  • 41 g mletého maku
Krém
  • 375 g tvarohu
  • 125 g masla
  • 100 g práškového cukru
  • 2–3 ČL salka
  • vanilka (podľa chuti)
Sirup
  • 200 g vody
  • 100 g kryštálového cukru
  • 1 PL rumu
Náplň
  • 350 g mrazených višní
  • 150 g kryštálového cukru
  • 2 PL kukuričného škrobu
  • 30–40 g vody
  • aróma (vlastná)
Ozdoba
  • 500 g mascarpone
  • 250 g smotany na šľahanie 33 %
  • 125 g práškového cukru
  • červená farba (potravinárska)
  1. Vajcia šľaháme s cukrom do peny, pridáme múku a prášok do pečiva, teplé mlieko, ktoré zohrejeme s olejom, a nakoniec ručne pridáme mak.
  2. Cesto dáme do formy (ja som použila veľkosť 18 cm) a pečieme pri 160 °C približne 1 hodinu.
  3. Uvaríme sirup – všetko zmiešame a varíme 3–4 minúty, kým nezačne vrieť. Necháme ochladiť.
  4. Uvaríme náplň: višne s cukrom varíme, kým sa neuvaria, pridáme rozpustený škrob v studenej vode a varíme, kým necítiť chuť škrobu. Odstavíme a necháme vychladnúť.
  5. Pripravíme krém: tvaroh prepasírujeme cez sitko. Mäkké maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a salkom, potom po lyžiciach pridávame tvaroh. Nakoniec pridáme vanilkový lusk.
  6. Vychladnutý korpus nakrájame na tri časti, potrieme sirupom a striedame vrstvy korpusu, krému a višní. Obtiahneme fóliou a dáme do chladničky.
  7. Kým torta chladne, pripravíme krém na dekoráciu: šľaháme mascarpone so smotanou a práškovým cukrom, malú časť zafarbenú červenou farbou odložíme bokom.
  8. Tortu zarovnáme krémom a červeným krémom vytvoríme nápisy a srdiečka.