Vajcia šľaháme s cukrom do peny, pridáme múku a prášok do pečiva, teplé mlieko, ktoré zohrejeme s olejom, a nakoniec ručne pridáme mak.
Cesto dáme do formy (ja som použila veľkosť 18 cm) a pečieme pri 160 °C približne 1 hodinu.
Uvaríme sirup – všetko zmiešame a varíme 3–4 minúty, kým nezačne vrieť. Necháme ochladiť.
Uvaríme náplň: višne s cukrom varíme, kým sa neuvaria, pridáme rozpustený škrob v studenej vode a varíme, kým necítiť chuť škrobu. Odstavíme a necháme vychladnúť.
Pripravíme krém: tvaroh prepasírujeme cez sitko. Mäkké maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a salkom, potom po lyžiciach pridávame tvaroh. Nakoniec pridáme vanilkový lusk.
Vychladnutý korpus nakrájame na tri časti, potrieme sirupom a striedame vrstvy korpusu, krému a višní. Obtiahneme fóliou a dáme do chladničky.
Kým torta chladne, pripravíme krém na dekoráciu: šľaháme mascarpone so smotanou a práškovým cukrom, malú časť zafarbenú červenou farbou odložíme bokom.
Tortu zarovnáme krémom a červeným krémom vytvoríme nápisy a srdiečka.
Vajcia šľaháme s cukrom do peny, pridáme múku a prášok do pečiva, teplé mlieko, ktoré zohrejeme s olejom, a nakoniec ručne pridáme mak.
Cesto dáme do formy (ja som použila veľkosť 18 cm) a pečieme pri 160 °C približne 1 hodinu.
Uvaríme sirup – všetko zmiešame a varíme 3–4 minúty, kým nezačne vrieť. Necháme ochladiť.
Uvaríme náplň: višne s cukrom varíme, kým sa neuvaria, pridáme rozpustený škrob v studenej vode a varíme, kým necítiť chuť škrobu. Odstavíme a necháme vychladnúť.
Pripravíme krém: tvaroh prepasírujeme cez sitko. Mäkké maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a salkom, potom po lyžiciach pridávame tvaroh. Nakoniec pridáme vanilkový lusk.
Vychladnutý korpus nakrájame na tri časti, potrieme sirupom a striedame vrstvy korpusu, krému a višní. Obtiahneme fóliou a dáme do chladničky.
Kým torta chladne, pripravíme krém na dekoráciu: šľaháme mascarpone so smotanou a práškovým cukrom, malú časť zafarbenú červenou farbou odložíme bokom.
Tortu zarovnáme krémom a červeným krémom vytvoríme nápisy a srdiečka.