

Torta sikovných rúk
Popis
Ingrediencie
Korpus
- 6 vajec
- 200 g kryštálového cukru
- 200 g hladkej múky
- 10 g prášku do pečiva
- 40 g plnotučného mlieka
- 35 g rastlinného oleja
Krém
- 350 g mrazených čučoriedok
- 150 g kryštálového cukru
- 3 PL kukuričného škrobu
- 40 ml vody
- aróma
- 500 g mascarpone
- 250 g smotany na šľahanie
- 125 práškového cukru
Lemon curd
- 70 ml citrónovej šťavy
- 70 g kryštálového cukru
- 4 žĺtky
- 50 g masla
- citrónová kôra
Sirup
- 200 g kryštálového cukru
- 150 g vody
- citrónová aróma
- citrónová šťava
Ganache
- 400 g bielej čokolády
- 400 g masla
Ozdoba
- fondán
- farba
Postup
- Vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme múku s práškom do pečiva a zohriate mlieko s olejom.
- Nahrejeme rúru na 180°C, cesto dáme do formy veľkosti 20 a dáme piecť na 30-45 minút.
- Lemon curd: Vytlačíme šťavu z citróna, pridáme žĺtky, cukor, maslo a nastrúhame citrónovú kôru.
- Uvaríme na ohni do zahustenia.
- Prikryjeme fóliou v kontakte a necháme ochladiť.
- Sirup: Zmiešame cukor, vodu a arómu, pridáme šťavu a dáme na oheň zovrieť. Necháme ochladiť.
- Krém: Uvaríme čučoriedky s cukrom. Do uvarených pridáme rozpustený škrob vo vode, prikryjeme fóliou a necháme ochladiť.
- Šľaháme mascarpone so smotanou a práškovým cukrom, po lyžiciach pridávame chladné čučoriedky.
- Zložíme tortu, odložíme do chladničky.
- Ganache: Rozpustíme čokoládu nad parou, ochladíme do pracovnej teploty.
- Maslo vyšľaháme a pridáme čokoládu.
- Natrieme tortu tenkou vrstvou, dáme na 15-20 minút do chladničky a opäť natrieme a vyrovnáme tortu.
- Vymodelujeme gombíky a ostatné veci na tému ručná práca a ozdobíme tortu.
Korpus
- 6 vajec
- 200 g kryštálového cukru
- 200 g hladkej múky
- 10 g prášku do pečiva
- 40 g plnotučného mlieka
- 35 g rastlinného oleja
Krém
- 350 g mrazených čučoriedok
- 150 g kryštálového cukru
- 3 PL kukuričného škrobu
- 40 ml vody
- aróma
- 500 g mascarpone
- 250 g smotany na šľahanie
- 125 práškového cukru
Lemon curd
- 70 ml citrónovej šťavy
- 70 g kryštálového cukru
- 4 žĺtky
- 50 g masla
- citrónová kôra
Sirup
- 200 g kryštálového cukru
- 150 g vody
- citrónová aróma
- citrónová šťava
Ganache
- 400 g bielej čokolády
- 400 g masla
Ozdoba
- fondán
- farba
- Vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme múku s práškom do pečiva a zohriate mlieko s olejom.
- Nahrejeme rúru na 180°C, cesto dáme do formy veľkosti 20 a dáme piecť na 30-45 minút.
- Lemon curd: Vytlačíme šťavu z citróna, pridáme žĺtky, cukor, maslo a nastrúhame citrónovú kôru.
- Uvaríme na ohni do zahustenia.
- Prikryjeme fóliou v kontakte a necháme ochladiť.
- Sirup: Zmiešame cukor, vodu a arómu, pridáme šťavu a dáme na oheň zovrieť. Necháme ochladiť.
- Krém: Uvaríme čučoriedky s cukrom. Do uvarených pridáme rozpustený škrob vo vode, prikryjeme fóliou a necháme ochladiť.
- Šľaháme mascarpone so smotanou a práškovým cukrom, po lyžiciach pridávame chladné čučoriedky.
- Zložíme tortu, odložíme do chladničky.
- Ganache: Rozpustíme čokoládu nad parou, ochladíme do pracovnej teploty.
- Maslo vyšľaháme a pridáme čokoládu.
- Natrieme tortu tenkou vrstvou, dáme na 15-20 minút do chladničky a opäť natrieme a vyrovnáme tortu.
- Vymodelujeme gombíky a ostatné veci na tému ručná práca a ozdobíme tortu.