Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Torta sikovných rúk

Torta sikovných rúk

Popis

Ingrediencie

Korpus
  • 6 vajec
  • 200 g kryštálového cukru
  • 200 g hladkej múky
  • 10 g prášku do pečiva
  • 40 g plnotučného mlieka
  • 35 g rastlinného oleja
Krém
  • 350 g mrazených čučoriedok
  • 150 g kryštálového cukru
  • 3 PL kukuričného škrobu
  • 40 ml vody
  • aróma
  • 500 g mascarpone
  • 250 g smotany na šľahanie
  • 125 práškového cukru
Lemon curd
  • 70 ml citrónovej šťavy
  • 70 g kryštálového cukru
  • 4 žĺtky
  • 50 g masla
  • citrónová kôra
Sirup
  • 200 g kryštálového cukru
  • 150 g vody
  • citrónová aróma
  • citrónová šťava
Ganache
  • 400 g bielej čokolády
  • 400 g masla
Ozdoba
  • fondán
  • farba

Postup

  1. Vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme múku s práškom do pečiva a zohriate mlieko s olejom.
  2. Nahrejeme rúru na 180°C, cesto dáme do formy veľkosti 20 a dáme piecť na 30-45 minút.
  3. Lemon curd: Vytlačíme šťavu z citróna, pridáme žĺtky, cukor, maslo a nastrúhame citrónovú kôru.
  4. Uvaríme na ohni do zahustenia.
  5. Prikryjeme fóliou v kontakte a necháme ochladiť.
  6. Sirup: Zmiešame cukor, vodu a arómu, pridáme šťavu a dáme na oheň zovrieť. Necháme ochladiť.
  7. Krém: Uvaríme čučoriedky s cukrom. Do uvarených pridáme rozpustený škrob vo vode, prikryjeme fóliou a necháme ochladiť.
  8. Šľaháme mascarpone so smotanou a práškovým cukrom, po lyžiciach pridávame chladné čučoriedky.
  9. Zložíme tortu, odložíme do chladničky.
  10. Ganache: Rozpustíme čokoládu nad parou, ochladíme do pracovnej teploty.
  11. Maslo vyšľaháme a pridáme čokoládu.
  12. Natrieme tortu tenkou vrstvou, dáme na 15-20 minút do chladničky a opäť natrieme a vyrovnáme tortu.
  13. Vymodelujeme gombíky a ostatné veci na tému ručná práca a ozdobíme tortu.
Korpus
  • 6 vajec
  • 200 g kryštálového cukru
  • 200 g hladkej múky
  • 10 g prášku do pečiva
  • 40 g plnotučného mlieka
  • 35 g rastlinného oleja
Krém
  • 350 g mrazených čučoriedok
  • 150 g kryštálového cukru
  • 3 PL kukuričného škrobu
  • 40 ml vody
  • aróma
  • 500 g mascarpone
  • 250 g smotany na šľahanie
  • 125 práškového cukru
Lemon curd
  • 70 ml citrónovej šťavy
  • 70 g kryštálového cukru
  • 4 žĺtky
  • 50 g masla
  • citrónová kôra
Sirup
  • 200 g kryštálového cukru
  • 150 g vody
  • citrónová aróma
  • citrónová šťava
Ganache
  • 400 g bielej čokolády
  • 400 g masla
Ozdoba
  • fondán
  • farba
  1. Vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme múku s práškom do pečiva a zohriate mlieko s olejom.
  2. Nahrejeme rúru na 180°C, cesto dáme do formy veľkosti 20 a dáme piecť na 30-45 minút.
  3. Lemon curd: Vytlačíme šťavu z citróna, pridáme žĺtky, cukor, maslo a nastrúhame citrónovú kôru.
  4. Uvaríme na ohni do zahustenia.
  5. Prikryjeme fóliou v kontakte a necháme ochladiť.
  6. Sirup: Zmiešame cukor, vodu a arómu, pridáme šťavu a dáme na oheň zovrieť. Necháme ochladiť.
  7. Krém: Uvaríme čučoriedky s cukrom. Do uvarených pridáme rozpustený škrob vo vode, prikryjeme fóliou a necháme ochladiť.
  8. Šľaháme mascarpone so smotanou a práškovým cukrom, po lyžiciach pridávame chladné čučoriedky.
  9. Zložíme tortu, odložíme do chladničky.
  10. Ganache: Rozpustíme čokoládu nad parou, ochladíme do pracovnej teploty.
  11. Maslo vyšľaháme a pridáme čokoládu.
  12. Natrieme tortu tenkou vrstvou, dáme na 15-20 minút do chladničky a opäť natrieme a vyrovnáme tortu.
  13. Vymodelujeme gombíky a ostatné veci na tému ručná práca a ozdobíme tortu.