Logo Pečie celé Slovensko

Popis


Ingrediencie

Cesto
  • 225 g horkej čokolády 50 %
  • 135 g masla
  • 310 g predvarenej cvikly
  • 185 g jablkovej detskej výživy
  • 5 vajec
  • 175 g trstinového cukru
  • 38 g kakaa
  • 1 KL prášku do pečiva
  • 1 KL sódy bikarbóny
  • 175 g polohrubej múky
  • pomarančový likér na potretie korpusov
Jahodový vklad
  • 450 g jahodového pyré
  • 1 ½  PL citrónovej šťavy
  • 10 g želatíny
  • 60 g kryštálového cukru
  • 60 ml pomarančového likéru
Krém na plnenie
  • 200 ml šľahačkovej smotany 33 %
  • 250 g horkej čokolády 50 %
  • 500 g mascarpone
  • 250 g Creme cheese
Krém na obtretie torty
  • 250 g horkej čokolády
  • 250 g masla
Ozdoba
  • 250 g poťahovej hmoty - červenej
  • 200 g modelovacej hmoty

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 170 °C, 2 ks formy/rafiky s priemerom 20cm a 2 kusy tortovej formy s priemerom 11 cm vystelieme papierom na pečenie.
  2. Horkú čokoládu s maslom rozpustíme vo vodnom kúpeli. Predvarenú cviklu rozmixujeme a zmiešame s jablkovým pyré. Vyšľaháme vajcia s cukrom do nadýchanej peny.
  3. Čokoládovú zmes pridáme k cviklovo-jablkovej zmesi, premiešame a prilejeme do vaječno-cukrovej zmesi. Prisypeme preosiate sypké suroviny a zľahka zapracujeme do cesta, ktoré vylejeme do 4 foriem a pečieme 30–40 minút vo vyhriatej rúre.
  4. Jahodové pyré s cukrom povaríme približne 1 minútu, pridáme citrónovú šťavu, napučanú želatínu a rozmiešame. Na záver pridáme pomarančový likér a nalejeme do silikónových foriem s priemerom 16 cm a necháme zatuhnúť.
  5. Šľahačkovú smotanu, Creme cheese a mascarpone vyšľaháme do polotuha. Pridáme roztopenú horkú čokoládu a vyšľaháme tuhý krém.
  6. Maslo izbovej teploty vymiešame a pridáme rozpustenú čokoládu. Vymiešame krém na obtretie torty pod marcipán.
  7. Každý vychladnutý korpus rozrežeme na 2 časti. 20 cm korpusy pokvapkáme pomarančovým likérom, potrieme krémom s mascarpone, dáme jahodový vklad a pritlačíme ďalší korpus a postup zopakujeme. Prikryjeme posledným plátom, pritlačíme a dáme stuhnúť do chladničky. Rovnaký postup je aj pri korpuse s priemerom 11 cm.
  8. Menší korpus orežeme do tvaru telefónu a obe torty potrieme maslovo-čokoládovým krémom. Menší korpus potiahneme poťahovou hmotou a dozdobíme do podoby telefónu.
Cesto
  • 225 g horkej čokolády 50 %
  • 135 g masla
  • 310 g predvarenej cvikly
  • 185 g jablkovej detskej výživy
  • 5 vajec
  • 175 g trstinového cukru
  • 38 g kakaa
  • 1 KL prášku do pečiva
  • 1 KL sódy bikarbóny
  • 175 g polohrubej múky
  • pomarančový likér na potretie korpusov
Jahodový vklad
  • 450 g jahodového pyré
  • 1 ½  PL citrónovej šťavy
  • 10 g želatíny
  • 60 g kryštálového cukru
  • 60 ml pomarančového likéru
Krém na plnenie
  • 200 ml šľahačkovej smotany 33 %
  • 250 g horkej čokolády 50 %
  • 500 g mascarpone
  • 250 g Creme cheese
Krém na obtretie torty
  • 250 g horkej čokolády
  • 250 g masla
Ozdoba
  • 250 g poťahovej hmoty - červenej
  • 200 g modelovacej hmoty
  1. Rúru predhrejeme na 170 °C, 2 ks formy/rafiky s priemerom 20cm a 2 kusy tortovej formy s priemerom 11 cm vystelieme papierom na pečenie.
  2. Horkú čokoládu s maslom rozpustíme vo vodnom kúpeli. Predvarenú cviklu rozmixujeme a zmiešame s jablkovým pyré. Vyšľaháme vajcia s cukrom do nadýchanej peny.
  3. Čokoládovú zmes pridáme k cviklovo-jablkovej zmesi, premiešame a prilejeme do vaječno-cukrovej zmesi. Prisypeme preosiate sypké suroviny a zľahka zapracujeme do cesta, ktoré vylejeme do 4 foriem a pečieme 30–40 minút vo vyhriatej rúre.
  4. Jahodové pyré s cukrom povaríme približne 1 minútu, pridáme citrónovú šťavu, napučanú želatínu a rozmiešame. Na záver pridáme pomarančový likér a nalejeme do silikónových foriem s priemerom 16 cm a necháme zatuhnúť.
  5. Šľahačkovú smotanu, Creme cheese a mascarpone vyšľaháme do polotuha. Pridáme roztopenú horkú čokoládu a vyšľaháme tuhý krém.
  6. Maslo izbovej teploty vymiešame a pridáme rozpustenú čokoládu. Vymiešame krém na obtretie torty pod marcipán.
  7. Každý vychladnutý korpus rozrežeme na 2 časti. 20 cm korpusy pokvapkáme pomarančovým likérom, potrieme krémom s mascarpone, dáme jahodový vklad a pritlačíme ďalší korpus a postup zopakujeme. Prikryjeme posledným plátom, pritlačíme a dáme stuhnúť do chladničky. Rovnaký postup je aj pri korpuse s priemerom 11 cm.
  8. Menší korpus orežeme do tvaru telefónu a obe torty potrieme maslovo-čokoládovým krémom. Menší korpus potiahneme poťahovou hmotou a dozdobíme do podoby telefónu.