Rúru predhrejeme na 170 °C, 2 ks formy/rafiky s priemerom 20cm a 2 kusy tortovej formy s priemerom 11 cm vystelieme papierom na pečenie.
Horkú čokoládu s maslom rozpustíme vo vodnom kúpeli. Predvarenú cviklu rozmixujeme a zmiešame s jablkovým pyré. Vyšľaháme vajcia s cukrom do nadýchanej peny.
Čokoládovú zmes pridáme k cviklovo-jablkovej zmesi, premiešame a prilejeme do vaječno-cukrovej zmesi. Prisypeme preosiate sypké suroviny a zľahka zapracujeme do cesta, ktoré vylejeme do 4 foriem a pečieme 30–40 minút vo vyhriatej rúre.
Jahodové pyré s cukrom povaríme približne 1 minútu, pridáme citrónovú šťavu, napučanú želatínu a rozmiešame. Na záver pridáme pomarančový likér a nalejeme do silikónových foriem s priemerom 16 cm a necháme zatuhnúť.
Šľahačkovú smotanu, Creme cheese a mascarpone vyšľaháme do polotuha. Pridáme roztopenú horkú čokoládu a vyšľaháme tuhý krém.
Maslo izbovej teploty vymiešame a pridáme rozpustenú čokoládu. Vymiešame krém na obtretie torty pod marcipán.
Každý vychladnutý korpus rozrežeme na 2 časti. 20 cm korpusy pokvapkáme pomarančovým likérom, potrieme krémom s mascarpone, dáme jahodový vklad a pritlačíme ďalší korpus a postup zopakujeme. Prikryjeme posledným plátom, pritlačíme a dáme stuhnúť do chladničky. Rovnaký postup je aj pri korpuse s priemerom 11 cm.
Menší korpus orežeme do tvaru telefónu a obe torty potrieme maslovo-čokoládovým krémom. Menší korpus potiahneme poťahovou hmotou a dozdobíme do podoby telefónu.
Rúru predhrejeme na 170 °C, 2 ks formy/rafiky s priemerom 20cm a 2 kusy tortovej formy s priemerom 11 cm vystelieme papierom na pečenie.
Horkú čokoládu s maslom rozpustíme vo vodnom kúpeli. Predvarenú cviklu rozmixujeme a zmiešame s jablkovým pyré. Vyšľaháme vajcia s cukrom do nadýchanej peny.
Čokoládovú zmes pridáme k cviklovo-jablkovej zmesi, premiešame a prilejeme do vaječno-cukrovej zmesi. Prisypeme preosiate sypké suroviny a zľahka zapracujeme do cesta, ktoré vylejeme do 4 foriem a pečieme 30–40 minút vo vyhriatej rúre.
Jahodové pyré s cukrom povaríme približne 1 minútu, pridáme citrónovú šťavu, napučanú želatínu a rozmiešame. Na záver pridáme pomarančový likér a nalejeme do silikónových foriem s priemerom 16 cm a necháme zatuhnúť.
Šľahačkovú smotanu, Creme cheese a mascarpone vyšľaháme do polotuha. Pridáme roztopenú horkú čokoládu a vyšľaháme tuhý krém.
Maslo izbovej teploty vymiešame a pridáme rozpustenú čokoládu. Vymiešame krém na obtretie torty pod marcipán.
Každý vychladnutý korpus rozrežeme na 2 časti. 20 cm korpusy pokvapkáme pomarančovým likérom, potrieme krémom s mascarpone, dáme jahodový vklad a pritlačíme ďalší korpus a postup zopakujeme. Prikryjeme posledným plátom, pritlačíme a dáme stuhnúť do chladničky. Rovnaký postup je aj pri korpuse s priemerom 11 cm.
Menší korpus orežeme do tvaru telefónu a obe torty potrieme maslovo-čokoládovým krémom. Menší korpus potiahneme poťahovou hmotou a dozdobíme do podoby telefónu.