Vanilkový krém: 400 ml mlieka spolu s vanilkovým strukom a postrúhanou tonka fazuľkou ohrejeme a necháme asi 10 minút pod pokrievkou difúzovať.
Zvyšok mlieka zmiešame s výberovou múkou a primiešame k vanilkovému mlieku, uvaríme hustý krém.
Krém preložíme do misky, vyberieme vanilkový struk, prikryjeme na kontakt a vychladíme.
Korpus: rúru predhrejeme na 170 °C, vajcia rozdelíme, bielka so štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh.
Žĺtky a práškový cukor vyšľaháme do svetlej peny, postupne prišľaháme vlažnú vodu a olej.
Primiešame preosiatu múku a prášok do pečiva. Nakoniec zľahka primiešame sneh z bielkov.
Cesto rozotrieme na plech 30×40 cm vystlaný papierom na pečenie. Pečieme 20–25 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť.
Ovocné pyré zohrejeme v hrnci na 60 °C a primiešame cukor zmiešaný s pektínom. Za stáleho miešania varíme pri miernej teplote 2–3 minúty. Uvarené pyré zhustne na želé, preložíme do misky a prikryjeme na kontakt. Necháme vychladiť.
380 g masla a 180 g práškového cukru vyšľaháme do peny a postupne primiešame vychladený vanilkový základ. Vyšľaháme hladký krém.
Vychladený korpus prekrojíme a vytvoríme 4 kusy. Prvý plát potrieme krémom a navrstvíme vychladené želé, prikryjeme druhým piškótovým plátom a postup zopakujeme. Vytvoríme základ torty a necháme v chlade stuhnúť.
Zvyšný piškótový plát použijeme na 3D predmety – vykrojíme potrebný tvar a naplníme krémom. Postupujeme ako pri torte.
Maslový krém na obtretie: maslo s práškovým cukrom a vanilkou vyšľaháme do hladkého krému, ktorým potrieme povrch torty (pod poťahovú hmotu) a opäť zachladíme.
Tortu pokryjeme poťahovou hmotou a dokončíme 3D dekoráciami.
Vanilkový krém: 400 ml mlieka spolu s vanilkovým strukom a postrúhanou tonka fazuľkou ohrejeme a necháme asi 10 minút pod pokrievkou difúzovať.
Zvyšok mlieka zmiešame s výberovou múkou a primiešame k vanilkovému mlieku, uvaríme hustý krém.
Krém preložíme do misky, vyberieme vanilkový struk, prikryjeme na kontakt a vychladíme.
Korpus: rúru predhrejeme na 170 °C, vajcia rozdelíme, bielka so štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh.
Žĺtky a práškový cukor vyšľaháme do svetlej peny, postupne prišľaháme vlažnú vodu a olej.
Primiešame preosiatu múku a prášok do pečiva. Nakoniec zľahka primiešame sneh z bielkov.
Cesto rozotrieme na plech 30×40 cm vystlaný papierom na pečenie. Pečieme 20–25 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť.
Ovocné pyré zohrejeme v hrnci na 60 °C a primiešame cukor zmiešaný s pektínom. Za stáleho miešania varíme pri miernej teplote 2–3 minúty. Uvarené pyré zhustne na želé, preložíme do misky a prikryjeme na kontakt. Necháme vychladiť.
380 g masla a 180 g práškového cukru vyšľaháme do peny a postupne primiešame vychladený vanilkový základ. Vyšľaháme hladký krém.
Vychladený korpus prekrojíme a vytvoríme 4 kusy. Prvý plát potrieme krémom a navrstvíme vychladené želé, prikryjeme druhým piškótovým plátom a postup zopakujeme. Vytvoríme základ torty a necháme v chlade stuhnúť.
Zvyšný piškótový plát použijeme na 3D predmety – vykrojíme potrebný tvar a naplníme krémom. Postupujeme ako pri torte.
Maslový krém na obtretie: maslo s práškovým cukrom a vanilkou vyšľaháme do hladkého krému, ktorým potrieme povrch torty (pod poťahovú hmotu) a opäť zachladíme.
Tortu pokryjeme poťahovou hmotou a dokončíme 3D dekoráciami.