Logo Pečie celé Slovensko

Popis

Ingrediencie

Korpus – torty
  • 180 g zmäknutého masla
  • 210 g krupicového cukru
  • 4 vajcia
  • 375 g hladkej múky
  • 18 g kakao
  • 9 g soli
  • 1 čl červeného potravinárskeho farbiva
  • 360 ml acidofilné mlieko
  • 2 čl vínneho octu
  • 10 g sódy bikarbóny
Krém
  • 180 g masla
  • 300 g syrového krému Philadelphia
  • 3 g soli
  • 1 ČL mandľového extraktu
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 3–4 PL práškového cukru
Na ozdobenie
  • 300 g čerstvých malín

Postup

  1. Rúru vyhrejeme na 180 °C. Maslo dobre zmäknuté vymiešame s cukrom do úplne hladkej peny – je dôležité, aby sa cukor úplne rozpustil. Po jednom zašľahávame vajíčka.
  2. Pripravíme si zmes múky, soli a kakaa, aj trikrát preosejeme, aby bola zmes prevzdušnená.
  3. Do acidofilného mlieka zamiešame červené potravinárske farbivo – ak nie je tekutina dosť červená, pridáme pár kvapiek navyše.
  4. K maslovej zmesi postupne na striedačku pridávame preosiatu sypkú zmes a zafarbené acidofilné mlieko.
  5. Sódu bikarbónu zalejeme octom, zamiešame a keď zmes zapení, ručne ju vmiešame do cesta.
  6. Pripravíme si dve tortové formy s priemerom 20 cm, na dno dáme papier na pečenie. Cesto rozdelíme na polovicu a vlejeme do foriem. Pečieme približne 30 minút.
  7. Pripravíme si krém z masla a syrového krému (obe suroviny musia mať rovnakú teplotu), dobre vyšľaháme, pridáme cukor, extrakty a na zvýraznenie chutí aj soľ.
  8. Na spodný plát korpusu nastriekame zdobiacim vrecúškom s hladkou špičkou pripravený krém – nešetríme, od množstva krému závisí výška torty. Priložíme druhý korpus tak, aby spodná časť bola na vrchu. Vrch potrieme krémom a uhladíme povrch. Dozdobíme malinami.
Korpus – torty
  • 180 g zmäknutého masla
  • 210 g krupicového cukru
  • 4 vajcia
  • 375 g hladkej múky
  • 18 g kakao
  • 9 g soli
  • 1 čl červeného potravinárskeho farbiva
  • 360 ml acidofilné mlieko
  • 2 čl vínneho octu
  • 10 g sódy bikarbóny
Krém
  • 180 g masla
  • 300 g syrového krému Philadelphia
  • 3 g soli
  • 1 ČL mandľového extraktu
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 3–4 PL práškového cukru
Na ozdobenie
  • 300 g čerstvých malín
  1. Rúru vyhrejeme na 180 °C. Maslo dobre zmäknuté vymiešame s cukrom do úplne hladkej peny – je dôležité, aby sa cukor úplne rozpustil. Po jednom zašľahávame vajíčka.
  2. Pripravíme si zmes múky, soli a kakaa, aj trikrát preosejeme, aby bola zmes prevzdušnená.
  3. Do acidofilného mlieka zamiešame červené potravinárske farbivo – ak nie je tekutina dosť červená, pridáme pár kvapiek navyše.
  4. K maslovej zmesi postupne na striedačku pridávame preosiatu sypkú zmes a zafarbené acidofilné mlieko.
  5. Sódu bikarbónu zalejeme octom, zamiešame a keď zmes zapení, ručne ju vmiešame do cesta.
  6. Pripravíme si dve tortové formy s priemerom 20 cm, na dno dáme papier na pečenie. Cesto rozdelíme na polovicu a vlejeme do foriem. Pečieme približne 30 minút.
  7. Pripravíme si krém z masla a syrového krému (obe suroviny musia mať rovnakú teplotu), dobre vyšľaháme, pridáme cukor, extrakty a na zvýraznenie chutí aj soľ.
  8. Na spodný plát korpusu nastriekame zdobiacim vrecúškom s hladkou špičkou pripravený krém – nešetríme, od množstva krému závisí výška torty. Priložíme druhý korpus tak, aby spodná časť bola na vrchu. Vrch potrieme krémom a uhladíme povrch. Dozdobíme malinami.