Rúru vyhrejeme na 180 °C. Maslo dobre zmäknuté vymiešame s cukrom do úplne hladkej peny – je dôležité, aby sa cukor úplne rozpustil. Po jednom zašľahávame vajíčka.
Pripravíme si zmes múky, soli a kakaa, aj trikrát preosejeme, aby bola zmes prevzdušnená.
Do acidofilného mlieka zamiešame červené potravinárske farbivo – ak nie je tekutina dosť červená, pridáme pár kvapiek navyše.
K maslovej zmesi postupne na striedačku pridávame preosiatu sypkú zmes a zafarbené acidofilné mlieko.
Sódu bikarbónu zalejeme octom, zamiešame a keď zmes zapení, ručne ju vmiešame do cesta.
Pripravíme si dve tortové formy s priemerom 20 cm, na dno dáme papier na pečenie. Cesto rozdelíme na polovicu a vlejeme do foriem. Pečieme približne 30 minút.
Pripravíme si krém z masla a syrového krému (obe suroviny musia mať rovnakú teplotu), dobre vyšľaháme, pridáme cukor, extrakty a na zvýraznenie chutí aj soľ.
Na spodný plát korpusu nastriekame zdobiacim vrecúškom s hladkou špičkou pripravený krém – nešetríme, od množstva krému závisí výška torty. Priložíme druhý korpus tak, aby spodná časť bola na vrchu. Vrch potrieme krémom a uhladíme povrch. Dozdobíme malinami.
Rúru vyhrejeme na 180 °C. Maslo dobre zmäknuté vymiešame s cukrom do úplne hladkej peny – je dôležité, aby sa cukor úplne rozpustil. Po jednom zašľahávame vajíčka.
Pripravíme si zmes múky, soli a kakaa, aj trikrát preosejeme, aby bola zmes prevzdušnená.
Do acidofilného mlieka zamiešame červené potravinárske farbivo – ak nie je tekutina dosť červená, pridáme pár kvapiek navyše.
K maslovej zmesi postupne na striedačku pridávame preosiatu sypkú zmes a zafarbené acidofilné mlieko.
Sódu bikarbónu zalejeme octom, zamiešame a keď zmes zapení, ručne ju vmiešame do cesta.
Pripravíme si dve tortové formy s priemerom 20 cm, na dno dáme papier na pečenie. Cesto rozdelíme na polovicu a vlejeme do foriem. Pečieme približne 30 minút.
Pripravíme si krém z masla a syrového krému (obe suroviny musia mať rovnakú teplotu), dobre vyšľaháme, pridáme cukor, extrakty a na zvýraznenie chutí aj soľ.
Na spodný plát korpusu nastriekame zdobiacim vrecúškom s hladkou špičkou pripravený krém – nešetríme, od množstva krému závisí výška torty. Priložíme druhý korpus tak, aby spodná časť bola na vrchu. Vrch potrieme krémom a uhladíme povrch. Dozdobíme malinami.