Rúru zohrejeme na 190 °C a pripravíme si tortovú formu s papierom na pečenie.
Zo žĺtkov s kryštálovým cukrom, vanilkovým cukrom a vodou vyšľaháme tuhú nadýchanú penu na najvyšších otáčkach. Medzitým z bielkov so štipkou soli vyšľaháme tuhý sneh. Do žĺtkovej peny pridáme preosiatu múku, mandľovú múku, kakao, sódu bikarbónu a pomaly ručne premiešame, potom pridáme bielka a následne opäť zľahka premiešame.
Cesto vylejeme do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie a dáme upiecť do vyhriatej rúry na 190 °C s ventilátorom na 45 minút. Cesto priebežne kontrolujeme.
Upečené cesto prevrátime na pracovnú dosku. Z cesta stiahneme papier na pečenie a necháme asi 10 minút na chladnom mieste vychladiť. Následne vychladnuté cesto opäť prevrátime a vrchnú „šupku“ pomaly s nožom stiahneme. Pripravené cesto rozrežeme na 3 pláty.
Plnka: Polovicu mlieka s cukrom dáme variť. Medzitým druhú polovicu mlieka so žĺtkami a pudingovým práškom rozmiešame a pomaly za stáleho miešania prilejeme do vriaceho mlieka. Uvaríme hustý puding. Roztopíme si čokoládu, necháme ju vychladnúť len na vlažnú teplotu a pomaly zašľaháme do pudingu. Uvarený puding necháme vychladnúť za občasného premiešania. Potom ho trošku prešľaháme a postupne doň zašľaháme maslo.
Feulettine: Múku a práškový cukor preosejeme. Pridáme bielky a nakoniec maslo. Cesto natierame na papier na pečenie v tenkej vrstve. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C cca 4–5 minút. Po upečení a vychladnutí polámeme na drobno.
Chrumkavá zložka: Nasekané mandle popražíme na panvici, necháme trošku vychladnúť. Popražené mandle, feulettine a roztopenú čokoládu s olejom pomiešame. Rozotrieme na plech a dáme zachladiť. Po zatuhnutí polámeme na malé kúsky.
Upečený a vychladnutý plát plníme nasledovne: nanesieme krém, na stred krému chrumkavú zložku, potom druhý plát, znova krém a tretí plát. Do zvyšného krému pridáme 50 g masla, vyšľaháme a obtrieme tortu.
Na vrch vyšľaháme mascarpone, práškový cukor, mandľovú pastu. Následne pridáme smotanu na šľahanie a zmiešame. V druhej miske vyšľaháme mascarpone, smotanu a kakao. Dáme do zdobiaceho vrecka a pomocou dvoch krémov ozdobíme vrch – najprv pásy zo svetlého krému, medzi ne tmavý krém s kakaom.
Mandle a mandľové lupienky zmiešame so zlatou práškovou farbou. Mandľové lupienky posypeme po ľavej strane torty z vrchu a pridáme pár celých mandlí na ozdobu.
Rúru zohrejeme na 190 °C a pripravíme si tortovú formu s papierom na pečenie.
Zo žĺtkov s kryštálovým cukrom, vanilkovým cukrom a vodou vyšľaháme tuhú nadýchanú penu na najvyšších otáčkach. Medzitým z bielkov so štipkou soli vyšľaháme tuhý sneh. Do žĺtkovej peny pridáme preosiatu múku, mandľovú múku, kakao, sódu bikarbónu a pomaly ručne premiešame, potom pridáme bielka a následne opäť zľahka premiešame.
Cesto vylejeme do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie a dáme upiecť do vyhriatej rúry na 190 °C s ventilátorom na 45 minút. Cesto priebežne kontrolujeme.
Upečené cesto prevrátime na pracovnú dosku. Z cesta stiahneme papier na pečenie a necháme asi 10 minút na chladnom mieste vychladiť. Následne vychladnuté cesto opäť prevrátime a vrchnú „šupku“ pomaly s nožom stiahneme. Pripravené cesto rozrežeme na 3 pláty.
Plnka: Polovicu mlieka s cukrom dáme variť. Medzitým druhú polovicu mlieka so žĺtkami a pudingovým práškom rozmiešame a pomaly za stáleho miešania prilejeme do vriaceho mlieka. Uvaríme hustý puding. Roztopíme si čokoládu, necháme ju vychladnúť len na vlažnú teplotu a pomaly zašľaháme do pudingu. Uvarený puding necháme vychladnúť za občasného premiešania. Potom ho trošku prešľaháme a postupne doň zašľaháme maslo.
Feulettine: Múku a práškový cukor preosejeme. Pridáme bielky a nakoniec maslo. Cesto natierame na papier na pečenie v tenkej vrstve. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C cca 4–5 minút. Po upečení a vychladnutí polámeme na drobno.
Chrumkavá zložka: Nasekané mandle popražíme na panvici, necháme trošku vychladnúť. Popražené mandle, feulettine a roztopenú čokoládu s olejom pomiešame. Rozotrieme na plech a dáme zachladiť. Po zatuhnutí polámeme na malé kúsky.
Upečený a vychladnutý plát plníme nasledovne: nanesieme krém, na stred krému chrumkavú zložku, potom druhý plát, znova krém a tretí plát. Do zvyšného krému pridáme 50 g masla, vyšľaháme a obtrieme tortu.
Na vrch vyšľaháme mascarpone, práškový cukor, mandľovú pastu. Následne pridáme smotanu na šľahanie a zmiešame. V druhej miske vyšľaháme mascarpone, smotanu a kakao. Dáme do zdobiaceho vrecka a pomocou dvoch krémov ozdobíme vrch – najprv pásy zo svetlého krému, medzi ne tmavý krém s kakaom.
Mandle a mandľové lupienky zmiešame so zlatou práškovou farbou. Mandľové lupienky posypeme po ľavej strane torty z vrchu a pridáme pár celých mandlí na ozdobu.