Logo Pečie celé Slovensko

Popis

Ingrediencie

Korpus
  • 240 g hladkej múky
  • 4 vajcia
  • 210 g kryštálového cukru
  • 250 g acidka 3,5%
  • 225 g lieskovcov
  • 75 ml oleja
  • 35 ml šťavy z limetky
  • kôra z 2 limetiek
  • štipka soli
  • 18 g kypriaceho prášku
Limetkový základ
  • 6 žĺtkov
  • 120 g kryštálového cukru
  • 110 ml limetkovej šťavy
  • kôra z jednej limetky
  • 200 g masla
Limetkový krém
  • limetkový základ (vyššie v recepte)
  • 600 g mascarpone
  • 300 g bielej čokolády
  • 300 g smotany na šľahanie 33 %
Černicový vklad
  • 300 g mrazených černíc
  • 120 g kryštálového cukru
  • 200 g černicového pyré
  • 100 g vody
  • 40 g pudingového prášku
Feuilletine
  • 40 g masla
  • 40 g bielkov
  • 40 g práškového cukru
  • 55 g hladkej múky
Chrumkavá zložka
  • 60 g feuilletine
  • 40 g lieskovcovo-orieškovej pasty 100%
  • 40 g bielej čokolády
Obter
  • 140 g bielkov
  • 300 g kryštálového cukru
  • 400 g masla
Ozdoby
  • jedlý papier
  • modelovacia hmota

Postup

  1. Rúru zohrejeme na 175°C a formy (priemer 20 cm) vystelieme papierom na pečenie.
  2. Korpus: Vajcia zmiešame s cukrom do peny, na nízkych otáčkach pridáme mokré suroviny (acidofilné mlieko, olej, limetková šťava). Preosejeme hladkú múku s kypriacim práškom, nakoniec pridáme mleté lieskovce s limetkovou kôrou. Pečieme do zlatista (cca 30 min.).
  3. Limetkový základ: Do misky dáme všetky ingrediencie a vo vodnom kúpeli varíme do zhustnutia. Precedíme cez sitko, prikryjeme potravinárskou fóliou a dáme chladiť.
  4. Černicový základ: Dáme variť mrazené černice s kryštálovým cukrom a trochou vody. Za stáleho miešania pridáme černicové pyré, vodu a zlatý klas. Miešame do zhustnutia. Vylejeme do foriem a dáme zamraziť.
  5. Feuilletine: Ingrediencie zmiešame, v tenkej vrstve rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme 20 minút na 165°C.
  6. Chrumkavá zložka: Zmiešame všetky suroviny a dáme zachladiť.
  7. Limetkový krém: Roztopíme čokoládu so smotanou, zachladíme. Pridáme limetkový základ, prikryjeme fóliou a dáme na chvíľu zachladiť. Zmiešame s mascarpone.
  8. Obter: Nad parou vymiešame bielka s cukrom na 73°C. Prelejeme do mixéra, vyšľaháme na stredných otáčkach, pridáme zmäknuté maslo. Vyšľaháme do hladkého krému.
Korpus
  • 240 g hladkej múky
  • 4 vajcia
  • 210 g kryštálového cukru
  • 250 g acidka 3,5%
  • 225 g lieskovcov
  • 75 ml oleja
  • 35 ml šťavy z limetky
  • kôra z 2 limetiek
  • štipka soli
  • 18 g kypriaceho prášku
Limetkový základ
  • 6 žĺtkov
  • 120 g kryštálového cukru
  • 110 ml limetkovej šťavy
  • kôra z jednej limetky
  • 200 g masla
Limetkový krém
  • limetkový základ (vyššie v recepte)
  • 600 g mascarpone
  • 300 g bielej čokolády
  • 300 g smotany na šľahanie 33 %
Černicový vklad
  • 300 g mrazených černíc
  • 120 g kryštálového cukru
  • 200 g černicového pyré
  • 100 g vody
  • 40 g pudingového prášku
Feuilletine
  • 40 g masla
  • 40 g bielkov
  • 40 g práškového cukru
  • 55 g hladkej múky
Chrumkavá zložka
  • 60 g feuilletine
  • 40 g lieskovcovo-orieškovej pasty 100%
  • 40 g bielej čokolády
Obter
  • 140 g bielkov
  • 300 g kryštálového cukru
  • 400 g masla
Ozdoby
  • jedlý papier
  • modelovacia hmota
  1. Rúru zohrejeme na 175°C a formy (priemer 20 cm) vystelieme papierom na pečenie.
  2. Korpus: Vajcia zmiešame s cukrom do peny, na nízkych otáčkach pridáme mokré suroviny (acidofilné mlieko, olej, limetková šťava). Preosejeme hladkú múku s kypriacim práškom, nakoniec pridáme mleté lieskovce s limetkovou kôrou. Pečieme do zlatista (cca 30 min.).
  3. Limetkový základ: Do misky dáme všetky ingrediencie a vo vodnom kúpeli varíme do zhustnutia. Precedíme cez sitko, prikryjeme potravinárskou fóliou a dáme chladiť.
  4. Černicový základ: Dáme variť mrazené černice s kryštálovým cukrom a trochou vody. Za stáleho miešania pridáme černicové pyré, vodu a zlatý klas. Miešame do zhustnutia. Vylejeme do foriem a dáme zamraziť.
  5. Feuilletine: Ingrediencie zmiešame, v tenkej vrstve rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme 20 minút na 165°C.
  6. Chrumkavá zložka: Zmiešame všetky suroviny a dáme zachladiť.
  7. Limetkový krém: Roztopíme čokoládu so smotanou, zachladíme. Pridáme limetkový základ, prikryjeme fóliou a dáme na chvíľu zachladiť. Zmiešame s mascarpone.
  8. Obter: Nad parou vymiešame bielka s cukrom na 73°C. Prelejeme do mixéra, vyšľaháme na stredných otáčkach, pridáme zmäknuté maslo. Vyšľaháme do hladkého krému.