Rúru zohrejeme na 175°C a formy (priemer 20 cm) vystelieme papierom na pečenie.
Korpus: Vajcia zmiešame s cukrom do peny, na nízkych otáčkach pridáme mokré suroviny (acidofilné mlieko, olej, limetková šťava). Preosejeme hladkú múku s kypriacim práškom, nakoniec pridáme mleté lieskovce s limetkovou kôrou. Pečieme do zlatista (cca 30 min.).
Limetkový základ: Do misky dáme všetky ingrediencie a vo vodnom kúpeli varíme do zhustnutia. Precedíme cez sitko, prikryjeme potravinárskou fóliou a dáme chladiť.
Černicový základ: Dáme variť mrazené černice s kryštálovým cukrom a trochou vody. Za stáleho miešania pridáme černicové pyré, vodu a zlatý klas. Miešame do zhustnutia. Vylejeme do foriem a dáme zamraziť.
Feuilletine: Ingrediencie zmiešame, v tenkej vrstve rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme 20 minút na 165°C.
Chrumkavá zložka: Zmiešame všetky suroviny a dáme zachladiť.
Limetkový krém: Roztopíme čokoládu so smotanou, zachladíme. Pridáme limetkový základ, prikryjeme fóliou a dáme na chvíľu zachladiť. Zmiešame s mascarpone.
Obter: Nad parou vymiešame bielka s cukrom na 73°C. Prelejeme do mixéra, vyšľaháme na stredných otáčkach, pridáme zmäknuté maslo. Vyšľaháme do hladkého krému.
Rúru zohrejeme na 175°C a formy (priemer 20 cm) vystelieme papierom na pečenie.
Korpus: Vajcia zmiešame s cukrom do peny, na nízkych otáčkach pridáme mokré suroviny (acidofilné mlieko, olej, limetková šťava). Preosejeme hladkú múku s kypriacim práškom, nakoniec pridáme mleté lieskovce s limetkovou kôrou. Pečieme do zlatista (cca 30 min.).
Limetkový základ: Do misky dáme všetky ingrediencie a vo vodnom kúpeli varíme do zhustnutia. Precedíme cez sitko, prikryjeme potravinárskou fóliou a dáme chladiť.
Černicový základ: Dáme variť mrazené černice s kryštálovým cukrom a trochou vody. Za stáleho miešania pridáme černicové pyré, vodu a zlatý klas. Miešame do zhustnutia. Vylejeme do foriem a dáme zamraziť.
Feuilletine: Ingrediencie zmiešame, v tenkej vrstve rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme 20 minút na 165°C.
Chrumkavá zložka: Zmiešame všetky suroviny a dáme zachladiť.
Limetkový krém: Roztopíme čokoládu so smotanou, zachladíme. Pridáme limetkový základ, prikryjeme fóliou a dáme na chvíľu zachladiť. Zmiešame s mascarpone.
Obter: Nad parou vymiešame bielka s cukrom na 73°C. Prelejeme do mixéra, vyšľaháme na stredných otáčkach, pridáme zmäknuté maslo. Vyšľaháme do hladkého krému.