1 čajová lyžička ryžovej múky (alebo tapiokového škrobu)
1 čajová lyžička cukru
štipka soli
Na podávanie a ozdobu
2 zrelé manga
sezam na posypanie (voliteľné)
Khanom Babin (kokosové koláčiky)
200 ml kokosového mlieka
100 g kryštálového cukru
150 g strúhaného kokosu
100 g lepivej ryžovej múky
štipka soli
Postup
Ryža: Lepkavú ryžu prepláchneme 3–4×, kým nie je voda číra. Namočíme ju do studenej vody ideálne cez noc. Scedíme a uvaríme v pare alebo v ryžovare do mäkka.
Kokosová zmes: V hrnci zohrejeme 250 ml kokosového mlieka, pridáme cukor a soľ. Miešame, kým sa cukor nerozpustí – nevaríme. Horúcu uvarenú ryžu preložíme do misky a zalejeme pripravenou kokosovou zmesou. Jemne premiešame, prikryjeme a necháme odstáť 20–30 minút. Občas premiešame, aby ryža rovnomerne nasiakla chuť.
Kokosová omáčka (drizzle): V menšom hrnci zmiešame kokosové mlieko, ryžovú múku, cukor a soľ. Na miernom ohni zahrievame a neustále miešame, kým omáčka nezhustne – trvá to približne 2–3 minúty.
Khanom Babin: Všetky ingrediencie (kokosové mlieko, cukor, strúhaný kokos, ryžovú múku a štipku soli) zmiešame v miske. Hmotu dáme do malých silikónových foriem alebo vytvarujeme malé koláčiky rukou. Pečieme pri 175 °C približne 18–22 minút, kým jemne nezružovejú.
Skladanie dezertu: Na tanier naaranžujeme porciu sladkej lepkavej ryže, na ňu položíme čerstvé plátky manga. Polejeme kokosovou omáčkou a posypeme sezamom (voliteľné). Priložíme upečený kokosový koláčik Khanom Babin. Podávame čerstvé.
1 čajová lyžička ryžovej múky (alebo tapiokového škrobu)
1 čajová lyžička cukru
štipka soli
Na podávanie a ozdobu
2 zrelé manga
sezam na posypanie (voliteľné)
Khanom Babin (kokosové koláčiky)
200 ml kokosového mlieka
100 g kryštálového cukru
150 g strúhaného kokosu
100 g lepivej ryžovej múky
štipka soli
Ryža: Lepkavú ryžu prepláchneme 3–4×, kým nie je voda číra. Namočíme ju do studenej vody ideálne cez noc. Scedíme a uvaríme v pare alebo v ryžovare do mäkka.
Kokosová zmes: V hrnci zohrejeme 250 ml kokosového mlieka, pridáme cukor a soľ. Miešame, kým sa cukor nerozpustí – nevaríme. Horúcu uvarenú ryžu preložíme do misky a zalejeme pripravenou kokosovou zmesou. Jemne premiešame, prikryjeme a necháme odstáť 20–30 minút. Občas premiešame, aby ryža rovnomerne nasiakla chuť.
Kokosová omáčka (drizzle): V menšom hrnci zmiešame kokosové mlieko, ryžovú múku, cukor a soľ. Na miernom ohni zahrievame a neustále miešame, kým omáčka nezhustne – trvá to približne 2–3 minúty.
Khanom Babin: Všetky ingrediencie (kokosové mlieko, cukor, strúhaný kokos, ryžovú múku a štipku soli) zmiešame v miske. Hmotu dáme do malých silikónových foriem alebo vytvarujeme malé koláčiky rukou. Pečieme pri 175 °C približne 18–22 minút, kým jemne nezružovejú.
Skladanie dezertu: Na tanier naaranžujeme porciu sladkej lepkavej ryže, na ňu položíme čerstvé plátky manga. Polejeme kokosovou omáčkou a posypeme sezamom (voliteľné). Priložíme upečený kokosový koláčik Khanom Babin. Podávame čerstvé.