Cesto: Vymiešame maslo s cukrom do peny, pridáme vajcia a vanilku. Prisypeme múku so štipkou soli a vypracujeme hladké cesto. Zabalíme ho do fólie a necháme chladiť aspoň 30 minút.
Plnka (Horalka): Zmiešame arašidy, kakao, cukor a maslo. Pridáme mlieko po lyžiciach, aby bola plnka vláčna, ale nie riedka. Podobá sa plnke z Horaliek – hutná, kakaovo-arašidová.
Tvarovanie sušienok: Cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 3–4 mm. Vykrajujeme tvary (napr. kolieska alebo obdĺžniky). Na polovicu sušienok dáme trochu plnky, prikryjeme druhou sušienkou a jemne zatlačíme okraje.
Pečenie Horaliek: Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C (horný/dolný ohrev) cca 10–12 minút dozlatista.
Cesto na Kofila: Vymiešame maslo s cukrom, pridáme vajcia, vanilku a kakao. Prisypeme múku so štipkou soli a vypracujeme cesto. Odložíme ho na 30 minút do chladničky.
Plnka (Kofila): Instantnú kávu rozpustíme v 1 ČL horúcej vody. Vymiešame maslo s cukrom, pridáme kakao, kávu a podľa potreby trochu mlieka, aby bola plnka krémová. Na záver môžeme pridať kvapku rumovej arómy.
Tvarovanie Kofila sušienok: Vyvaľkáme cesto na hrúbku 3–4 mm a vykrajujeme kolieska alebo obdĺžniky. Na polovicu dáme plnku a prikryjeme druhým dielom. Jemne zatlačíme.
Pečenie Kofila: Pečieme v rúre na 175 °C cca 10–12 minút.
Mach: Všetky suroviny zmiešame a dáme do mikrovlnky na 1,5 minúty.
Cesto: Vymiešame maslo s cukrom do peny, pridáme vajcia a vanilku. Prisypeme múku so štipkou soli a vypracujeme hladké cesto. Zabalíme ho do fólie a necháme chladiť aspoň 30 minút.
Plnka (Horalka): Zmiešame arašidy, kakao, cukor a maslo. Pridáme mlieko po lyžiciach, aby bola plnka vláčna, ale nie riedka. Podobá sa plnke z Horaliek – hutná, kakaovo-arašidová.
Tvarovanie sušienok: Cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 3–4 mm. Vykrajujeme tvary (napr. kolieska alebo obdĺžniky). Na polovicu sušienok dáme trochu plnky, prikryjeme druhou sušienkou a jemne zatlačíme okraje.
Pečenie Horaliek: Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C (horný/dolný ohrev) cca 10–12 minút dozlatista.
Cesto na Kofila: Vymiešame maslo s cukrom, pridáme vajcia, vanilku a kakao. Prisypeme múku so štipkou soli a vypracujeme cesto. Odložíme ho na 30 minút do chladničky.
Plnka (Kofila): Instantnú kávu rozpustíme v 1 ČL horúcej vody. Vymiešame maslo s cukrom, pridáme kakao, kávu a podľa potreby trochu mlieka, aby bola plnka krémová. Na záver môžeme pridať kvapku rumovej arómy.
Tvarovanie Kofila sušienok: Vyvaľkáme cesto na hrúbku 3–4 mm a vykrajujeme kolieska alebo obdĺžniky. Na polovicu dáme plnku a prikryjeme druhým dielom. Jemne zatlačíme.
Pečenie Kofila: Pečieme v rúre na 175 °C cca 10–12 minút.
Mach: Všetky suroviny zmiešame a dáme do mikrovlnky na 1,5 minúty.