Príprava tvarohu: Tvaroh zabalíme do čistej utierky a poriadne vyžmýkame, aby sme odstránili prebytočnú tekutinu.
Cesto: Tvaroh dáme do misy, pridáme vajcia, cukor a múku a vypracujeme mäkké, mierne lepkavé cesto.
Cesto vytvarujeme do valčeka, rozdelíme na 6–7 rovnakých dielov a z každého vytvoríme okrúhly koláčik (hrúbka cca 1,5–2 cm). Podľa potreby povrch zľahka poprášime múkou.
Na panvici rozohrejeme olej a syrniki vyprážame z oboch strán do zlatistej farby.
Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a dopečieme pri 180 °C približne 5 minút.
Omáčka: Maliny s cukrom privedieme k varu. Škrob rozmiešame v studenej vode, vlejeme k malinám a krátko povaríme do zhustnutia. Necháme vychladnúť.
Servírovanie: Syrniki podávame s malinovou omáčkou, čerstvým ovocím a lyžicou kyslej smotany.
Príprava tvarohu: Tvaroh zabalíme do čistej utierky a poriadne vyžmýkame, aby sme odstránili prebytočnú tekutinu.
Cesto: Tvaroh dáme do misy, pridáme vajcia, cukor a múku a vypracujeme mäkké, mierne lepkavé cesto.
Cesto vytvarujeme do valčeka, rozdelíme na 6–7 rovnakých dielov a z každého vytvoríme okrúhly koláčik (hrúbka cca 1,5–2 cm). Podľa potreby povrch zľahka poprášime múkou.
Na panvici rozohrejeme olej a syrniki vyprážame z oboch strán do zlatistej farby.
Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a dopečieme pri 180 °C približne 5 minút.
Omáčka: Maliny s cukrom privedieme k varu. Škrob rozmiešame v studenej vode, vlejeme k malinám a krátko povaríme do zhustnutia. Necháme vychladnúť.
Servírovanie: Syrniki podávame s malinovou omáčkou, čerstvým ovocím a lyžicou kyslej smotany.