Logo Pečie celé Slovensko

Popis

Ingrediencie

Cesto na syrniki
  • 900 g hrudkovitého tvarohu (25 % tuku)
  • 3 vajcia
  • 3 PL kryštálového cukru
  • 9 PL hladkej múky
  • olej na vyprážanie
Malinová omáčka
  • 400 g mrazených malín
  • 180 g kryštálového cukru
  • 3 PL kukuričného škrobu
  • 50 ml vody
Na dozdobenie
  • čerstvé ovocie (maliny, čučoriedky)
  • kyslá smotana

Postup

  1. Príprava tvarohu: Tvaroh zabalíme do čistej utierky a poriadne vyžmýkame, aby sme odstránili prebytočnú tekutinu.
  2. Cesto: Tvaroh dáme do misy, pridáme vajcia, cukor a múku a vypracujeme mäkké, mierne lepkavé cesto.
  3. Cesto vytvarujeme do valčeka, rozdelíme na 6–7 rovnakých dielov a z každého vytvoríme okrúhly koláčik (hrúbka cca 1,5–2 cm). Podľa potreby povrch zľahka poprášime múkou.
  4. Na panvici rozohrejeme olej a syrniki vyprážame z oboch strán do zlatistej farby.
  5. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a dopečieme pri 180 °C približne 5 minút.
  6. Omáčka: Maliny s cukrom privedieme k varu. Škrob rozmiešame v studenej vode, vlejeme k malinám a krátko povaríme do zhustnutia. Necháme vychladnúť.
  7. Servírovanie: Syrniki podávame s malinovou omáčkou, čerstvým ovocím a lyžicou kyslej smotany.
Cesto na syrniki
  • 900 g hrudkovitého tvarohu (25 % tuku)
  • 3 vajcia
  • 3 PL kryštálového cukru
  • 9 PL hladkej múky
  • olej na vyprážanie
Malinová omáčka
  • 400 g mrazených malín
  • 180 g kryštálového cukru
  • 3 PL kukuričného škrobu
  • 50 ml vody
Na dozdobenie
  • čerstvé ovocie (maliny, čučoriedky)
  • kyslá smotana
  1. Príprava tvarohu: Tvaroh zabalíme do čistej utierky a poriadne vyžmýkame, aby sme odstránili prebytočnú tekutinu.
  2. Cesto: Tvaroh dáme do misy, pridáme vajcia, cukor a múku a vypracujeme mäkké, mierne lepkavé cesto.
  3. Cesto vytvarujeme do valčeka, rozdelíme na 6–7 rovnakých dielov a z každého vytvoríme okrúhly koláčik (hrúbka cca 1,5–2 cm). Podľa potreby povrch zľahka poprášime múkou.
  4. Na panvici rozohrejeme olej a syrniki vyprážame z oboch strán do zlatistej farby.
  5. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a dopečieme pri 180 °C približne 5 minút.
  6. Omáčka: Maliny s cukrom privedieme k varu. Škrob rozmiešame v studenej vode, vlejeme k malinám a krátko povaríme do zhustnutia. Necháme vychladnúť.
  7. Servírovanie: Syrniki podávame s malinovou omáčkou, čerstvým ovocím a lyžicou kyslej smotany.