

Syrniki
Popis
Ingrediencie
Cesto na syrniki
- 900 g hrudkovitého tvarohu (25 % tuku)
- 3 vajcia
- 3 PL kryštálového cukru
- 9 PL hladkej múky
- olej na vyprážanie
Malinová omáčka
- 400 g mrazených malín
- 180 g kryštálového cukru
- 3 PL kukuričného škrobu
- 50 ml vody
Na dozdobenie
- čerstvé ovocie (maliny, čučoriedky)
- kyslá smotana
Postup
- Príprava tvarohu: Tvaroh zabalíme do čistej utierky a poriadne vyžmýkame, aby sme odstránili prebytočnú tekutinu.
- Cesto: Tvaroh dáme do misy, pridáme vajcia, cukor a múku a vypracujeme mäkké, mierne lepkavé cesto.
- Cesto vytvarujeme do valčeka, rozdelíme na 6–7 rovnakých dielov a z každého vytvoríme okrúhly koláčik (hrúbka cca 1,5–2 cm). Podľa potreby povrch zľahka poprášime múkou.
- Na panvici rozohrejeme olej a syrniki vyprážame z oboch strán do zlatistej farby.
- Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a dopečieme pri 180 °C približne 5 minút.
- Omáčka: Maliny s cukrom privedieme k varu. Škrob rozmiešame v studenej vode, vlejeme k malinám a krátko povaríme do zhustnutia. Necháme vychladnúť.
- Servírovanie: Syrniki podávame s malinovou omáčkou, čerstvým ovocím a lyžicou kyslej smotany.
Cesto na syrniki
- 900 g hrudkovitého tvarohu (25 % tuku)
- 3 vajcia
- 3 PL kryštálového cukru
- 9 PL hladkej múky
- olej na vyprážanie
Malinová omáčka
- 400 g mrazených malín
- 180 g kryštálového cukru
- 3 PL kukuričného škrobu
- 50 ml vody
Na dozdobenie
- čerstvé ovocie (maliny, čučoriedky)
- kyslá smotana
- Príprava tvarohu: Tvaroh zabalíme do čistej utierky a poriadne vyžmýkame, aby sme odstránili prebytočnú tekutinu.
- Cesto: Tvaroh dáme do misy, pridáme vajcia, cukor a múku a vypracujeme mäkké, mierne lepkavé cesto.
- Cesto vytvarujeme do valčeka, rozdelíme na 6–7 rovnakých dielov a z každého vytvoríme okrúhly koláčik (hrúbka cca 1,5–2 cm). Podľa potreby povrch zľahka poprášime múkou.
- Na panvici rozohrejeme olej a syrniki vyprážame z oboch strán do zlatistej farby.
- Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a dopečieme pri 180 °C približne 5 minút.
- Omáčka: Maliny s cukrom privedieme k varu. Škrob rozmiešame v studenej vode, vlejeme k malinám a krátko povaríme do zhustnutia. Necháme vychladnúť.
- Servírovanie: Syrniki podávame s malinovou omáčkou, čerstvým ovocím a lyžicou kyslej smotany.