Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Streetfoodové lokše

Streetfoodové lokše

Popis

Ingrediencie

Lokše
  • 500 g uvarených zemiakov v šupke
  • 150 g hladkej alebo polohrubej múky
  • 1 lyžica soli
  • olej (na potretie)
Hovädzie mäso Pad Kaprow
  • 4 PL oleja
  • 600 g hovädzieho steaku RUMP (nakrájaný na tenké plátky proti smeru vlákien a zmiešaný s 1 ČL oleja a 2 ČL kukuričného škrobu)
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 2 červené papriky
  • 2 malé cibule
  • 4 ČL sójovej omáčky
  • 2 ČL tmavej sójovej omáčky
  • 2 ČL ustricovej omáčky
  • 2 PL rybacej omáčky
  • 1 ČL cukru
  • 2 šálky thajských bazalkových listov (balených)
  • 1 ČL thajskej čili (voliteľné)
Na podávanie
  • čerstvá thajská bazalka

Postup

  1. Príprava lokší: Uvarené zemiaky necháme vychladnúť, ošúpeme ich a postrúhame. Zmiešame s múkou a soľou a vypracujeme hladké cesto. Rozdelíme na rovnaké časti a z každej vyvaľkáme placku podľa veľkosti panvice. Opekáme nasucho na rozohriatej panvici z oboch strán, až kým sa nevytvoria hnedé oká. Hotové lokše môžeme potrieť olejom.
  2. Hovädzie Pad Kaprow: Rozohrejeme wok na vysokú teplotu, pridáme olej a opečieme mäso dozlatista. Vyberieme ho z woku a odložíme bokom. Do woku pridáme nasekaný cesnak a červenú papriku a krátko opekáme (cca 20 sekúnd). Pridáme cibuľu a pokračujeme, kým nezhnedne a nezačne karamelizovať. Vrátime mäso späť do woku, pridáme sójové omáčky, ustricovú omáčku, rybaciu omáčku a cukor. Opekáme niekoľko sekúnd a na záver pridáme thajskú bazalku. Miešame, kým lístky nezmäknú.
  3. Servírovanie: Hotové lokše plníme horúcou zmesou hovädzieho mäsa a zeleniny. Podávame posypané čerstvou thajskou bazalkou. Ideálne podávať ihneď.
Lokše
  • 500 g uvarených zemiakov v šupke
  • 150 g hladkej alebo polohrubej múky
  • 1 lyžica soli
  • olej (na potretie)
Hovädzie mäso Pad Kaprow
  • 4 PL oleja
  • 600 g hovädzieho steaku RUMP (nakrájaný na tenké plátky proti smeru vlákien a zmiešaný s 1 ČL oleja a 2 ČL kukuričného škrobu)
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 2 červené papriky
  • 2 malé cibule
  • 4 ČL sójovej omáčky
  • 2 ČL tmavej sójovej omáčky
  • 2 ČL ustricovej omáčky
  • 2 PL rybacej omáčky
  • 1 ČL cukru
  • 2 šálky thajských bazalkových listov (balených)
  • 1 ČL thajskej čili (voliteľné)
Na podávanie
  • čerstvá thajská bazalka
  1. Príprava lokší: Uvarené zemiaky necháme vychladnúť, ošúpeme ich a postrúhame. Zmiešame s múkou a soľou a vypracujeme hladké cesto. Rozdelíme na rovnaké časti a z každej vyvaľkáme placku podľa veľkosti panvice. Opekáme nasucho na rozohriatej panvici z oboch strán, až kým sa nevytvoria hnedé oká. Hotové lokše môžeme potrieť olejom.
  2. Hovädzie Pad Kaprow: Rozohrejeme wok na vysokú teplotu, pridáme olej a opečieme mäso dozlatista. Vyberieme ho z woku a odložíme bokom. Do woku pridáme nasekaný cesnak a červenú papriku a krátko opekáme (cca 20 sekúnd). Pridáme cibuľu a pokračujeme, kým nezhnedne a nezačne karamelizovať. Vrátime mäso späť do woku, pridáme sójové omáčky, ustricovú omáčku, rybaciu omáčku a cukor. Opekáme niekoľko sekúnd a na záver pridáme thajskú bazalku. Miešame, kým lístky nezmäknú.
  3. Servírovanie: Hotové lokše plníme horúcou zmesou hovädzieho mäsa a zeleniny. Podávame posypané čerstvou thajskou bazalkou. Ideálne podávať ihneď.