600 g hovädzieho steaku RUMP (nakrájaný na tenké plátky proti smeru vlákien a zmiešaný s 1 ČL oleja a 2 ČL kukuričného škrobu)
5 strúčikov cesnaku
2 červené papriky
2 malé cibule
4 ČL sójovej omáčky
2 ČL tmavej sójovej omáčky
2 ČL ustricovej omáčky
2 PL rybacej omáčky
1 ČL cukru
2 šálky thajských bazalkových listov (balených)
1 ČL thajskej čili (voliteľné)
Na podávanie
čerstvá thajská bazalka
Postup
Príprava lokší: Uvarené zemiaky necháme vychladnúť, ošúpeme ich a postrúhame. Zmiešame s múkou a soľou a vypracujeme hladké cesto. Rozdelíme na rovnaké časti a z každej vyvaľkáme placku podľa veľkosti panvice. Opekáme nasucho na rozohriatej panvici z oboch strán, až kým sa nevytvoria hnedé oká. Hotové lokše môžeme potrieť olejom.
Hovädzie Pad Kaprow: Rozohrejeme wok na vysokú teplotu, pridáme olej a opečieme mäso dozlatista. Vyberieme ho z woku a odložíme bokom. Do woku pridáme nasekaný cesnak a červenú papriku a krátko opekáme (cca 20 sekúnd). Pridáme cibuľu a pokračujeme, kým nezhnedne a nezačne karamelizovať. Vrátime mäso späť do woku, pridáme sójové omáčky, ustricovú omáčku, rybaciu omáčku a cukor. Opekáme niekoľko sekúnd a na záver pridáme thajskú bazalku. Miešame, kým lístky nezmäknú.
600 g hovädzieho steaku RUMP (nakrájaný na tenké plátky proti smeru vlákien a zmiešaný s 1 ČL oleja a 2 ČL kukuričného škrobu)
5 strúčikov cesnaku
2 červené papriky
2 malé cibule
4 ČL sójovej omáčky
2 ČL tmavej sójovej omáčky
2 ČL ustricovej omáčky
2 PL rybacej omáčky
1 ČL cukru
2 šálky thajských bazalkových listov (balených)
1 ČL thajskej čili (voliteľné)
Na podávanie
čerstvá thajská bazalka
Príprava lokší: Uvarené zemiaky necháme vychladnúť, ošúpeme ich a postrúhame. Zmiešame s múkou a soľou a vypracujeme hladké cesto. Rozdelíme na rovnaké časti a z každej vyvaľkáme placku podľa veľkosti panvice. Opekáme nasucho na rozohriatej panvici z oboch strán, až kým sa nevytvoria hnedé oká. Hotové lokše môžeme potrieť olejom.
Hovädzie Pad Kaprow: Rozohrejeme wok na vysokú teplotu, pridáme olej a opečieme mäso dozlatista. Vyberieme ho z woku a odložíme bokom. Do woku pridáme nasekaný cesnak a červenú papriku a krátko opekáme (cca 20 sekúnd). Pridáme cibuľu a pokračujeme, kým nezhnedne a nezačne karamelizovať. Vrátime mäso späť do woku, pridáme sójové omáčky, ustricovú omáčku, rybaciu omáčku a cukor. Opekáme niekoľko sekúnd a na záver pridáme thajskú bazalku. Miešame, kým lístky nezmäknú.