Rúru predhrejeme na 170 °C. Plech vystelieme papierom na pečenie.
Datle nasekáme, posypeme sódou bikarbónou a zalejeme vriacou vodou. Prelejeme do hrnca, 2–3 minúty povaríme, odstavíme a necháme 7 minút stáť.
Maslo vyšľaháme s bielym aj tmavým cukrom do peny. Zašľaháme vajce. Primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a štipkou soli.
Datľovú zmes krátko premixujeme (nie úplne dohladka) a primiešame do cesta. Dobre premiešame.
Cesto nalejeme do plechu a pečieme približne 25 minút (skúška špajdľou).
Toffee omáčka: V hrnci spojíme oba cukre, maslo, smotanu a štipku soli. Na miernom ohni miešame, kým sa cukor a maslo nerozpustia, potom mierne zvýšime teplotu a varíme asi 5 minút do zhustnutia.
Upečený korpus popicháme špajdľou a ešte horúci rovnomerne polejeme časťou toffee omáčky, aby vsiakla.
Servírovanie: Porcie prelejeme ďalšou toffee omáčkou a podávame so šľahačkou a lyžicou kyslej smotany.
Rúru predhrejeme na 170 °C. Plech vystelieme papierom na pečenie.
Datle nasekáme, posypeme sódou bikarbónou a zalejeme vriacou vodou. Prelejeme do hrnca, 2–3 minúty povaríme, odstavíme a necháme 7 minút stáť.
Maslo vyšľaháme s bielym aj tmavým cukrom do peny. Zašľaháme vajce. Primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a štipkou soli.
Datľovú zmes krátko premixujeme (nie úplne dohladka) a primiešame do cesta. Dobre premiešame.
Cesto nalejeme do plechu a pečieme približne 25 minút (skúška špajdľou).
Toffee omáčka: V hrnci spojíme oba cukre, maslo, smotanu a štipku soli. Na miernom ohni miešame, kým sa cukor a maslo nerozpustia, potom mierne zvýšime teplotu a varíme asi 5 minút do zhustnutia.
Upečený korpus popicháme špajdľou a ešte horúci rovnomerne polejeme časťou toffee omáčky, aby vsiakla.
Servírovanie: Porcie prelejeme ďalšou toffee omáčkou a podávame so šľahačkou a lyžicou kyslej smotany.