jedlé práškové farby – čierna, strieborná, červená, hnedá
Postup
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. V kuchynskom robote vyšľaháme žĺtky s práškovým cukrom do peny.
Do žĺtkovej zmesi vmiešame preosiatu hladkú múku, mleté vlašské orechy, prášok do pečiva a nakoniec aj tuhý sneh.
Formy na pečenie vymastíme maslom a vysypeme múkou. Cesto rozdelíme na dve časti a nalejeme do foriem.
Pečieme približne 45 minút pri 165 °C.
Medzitým si pripravíme plnku: višne namočíme do rumu a necháme ich luhovať. Smotanu vyšľaháme s cukrom, pridáme mascarpone a holandské kakao. Krém uložíme do chladničky.
Upečené korpusy necháme chvíľu vo forme, potom ich vyklopíme a po vychladnutí rozrežeme každý na dve časti – vzniknú nám štyri pláty.
Plníme nasledovne:
korpus – pokvapkaný zmesou z vody, cukru a višňového likéru
čokoládový krém
rozmiestnime višne z rumu
korpus – pokvapkaný rovnakou zmesou
čokoládový krém
korpus – pokvapkaný zmesou z vody a cukru
čokoládový krém
višne z rumu
záverečný korpus
Tortu vystužíme výstuhami.
Obmažeme ju krémom z masla a práškového cukru a dáme zachladiť.
Časť obmazu si odložíme bokom na záverečné zdobenie.
Počas chladenia torty pripravíme ozdoby: zo Saracina vymodelujeme špachtľu, tehly, kladivo a prilbu, ktoré nafarbíme jedlými práškovými farbami a necháme ich zatuhnúť v chlade.
Tortu vyberieme z chladničky, dokončíme obmaz, nainštalujeme ozdoby a môžeme servírovať.
jedlé práškové farby – čierna, strieborná, červená, hnedá
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. V kuchynskom robote vyšľaháme žĺtky s práškovým cukrom do peny.
Do žĺtkovej zmesi vmiešame preosiatu hladkú múku, mleté vlašské orechy, prášok do pečiva a nakoniec aj tuhý sneh.
Formy na pečenie vymastíme maslom a vysypeme múkou. Cesto rozdelíme na dve časti a nalejeme do foriem.
Pečieme približne 45 minút pri 165 °C.
Medzitým si pripravíme plnku: višne namočíme do rumu a necháme ich luhovať. Smotanu vyšľaháme s cukrom, pridáme mascarpone a holandské kakao. Krém uložíme do chladničky.
Upečené korpusy necháme chvíľu vo forme, potom ich vyklopíme a po vychladnutí rozrežeme každý na dve časti – vzniknú nám štyri pláty.
Plníme nasledovne:
korpus – pokvapkaný zmesou z vody, cukru a višňového likéru
čokoládový krém
rozmiestnime višne z rumu
korpus – pokvapkaný rovnakou zmesou
čokoládový krém
korpus – pokvapkaný zmesou z vody a cukru
čokoládový krém
višne z rumu
záverečný korpus
Tortu vystužíme výstuhami.
Obmažeme ju krémom z masla a práškového cukru a dáme zachladiť.
Časť obmazu si odložíme bokom na záverečné zdobenie.
Počas chladenia torty pripravíme ozdoby: zo Saracina vymodelujeme špachtľu, tehly, kladivo a prilbu, ktoré nafarbíme jedlými práškovými farbami a necháme ich zatuhnúť v chlade.
Tortu vyberieme z chladničky, dokončíme obmaz, nainštalujeme ozdoby a môžeme servírovať.