Korpus: Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme múku s práškom do pečiva a orechy, ručne premiešame. Nakoniec prilejeme teplé mlieko s olejom. Cesto rozdelíme do dvoch foriem (napr. 24 cm a 18 cm) a pečieme pri 180 °C približne 45 minút.
Krém: 600 ml mlieka s cukrom dáme na oheň a privedieme do varu. V 400 ml studeného mlieka rozmiešame žĺtky a Zlatý klas. Túto zmes vlejeme do vriaceho mlieka a varíme, kým nezhustne. Do horúceho krému vmiešame nasekanú čokoládu a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme do peny a postupne po lyžiciach pridávame vychladený puding a karamelové Salko. Sušené slivky zalejeme vriacou vodou s rumom, necháme vychladnúť a nakrájame na malé kocky.
Sirup: Vodu, cukor, arómu a rum dáme variť, necháme prejsť varom a vychladnúť. Používame na pokropenie korpusov.
Ozdobný krém: Mäkké maslo vyšľaháme do peny a po lyžiciach zašľahávame biele Salko a vanilkový extrakt. Môžeme pridať farbu podľa potreby. Použijeme na obtretie a zdobenie torty, doplníme fondánom.
Korpus: Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme múku s práškom do pečiva a orechy, ručne premiešame. Nakoniec prilejeme teplé mlieko s olejom. Cesto rozdelíme do dvoch foriem (napr. 24 cm a 18 cm) a pečieme pri 180 °C približne 45 minút.
Krém: 600 ml mlieka s cukrom dáme na oheň a privedieme do varu. V 400 ml studeného mlieka rozmiešame žĺtky a Zlatý klas. Túto zmes vlejeme do vriaceho mlieka a varíme, kým nezhustne. Do horúceho krému vmiešame nasekanú čokoládu a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme do peny a postupne po lyžiciach pridávame vychladený puding a karamelové Salko. Sušené slivky zalejeme vriacou vodou s rumom, necháme vychladnúť a nakrájame na malé kocky.
Sirup: Vodu, cukor, arómu a rum dáme variť, necháme prejsť varom a vychladnúť. Používame na pokropenie korpusov.
Ozdobný krém: Mäkké maslo vyšľaháme do peny a po lyžiciach zašľahávame biele Salko a vanilkový extrakt. Môžeme pridať farbu podľa potreby. Použijeme na obtretie a zdobenie torty, doplníme fondánom.