Logo Pečie celé Slovensko

Popis

Ingrediencie

Korpus
  • 359 g polohrubej múky
  • 135 g mletého maku
  • 4 ČL prášku do pečiva
  • 6 vajec
  • 324 g kryštálového cukru
  • 178 g oleja
  • 359 g kyslej smotany
  • kôra z jedného citróna
Mangovo-marakujový krém
  • 170 g vajec
  • 110 g kryštálového cukru
  • 90 g mangového pyré
  • 190 g marakujového pyré
  • 200 g masla
  • 6 plátkov želatíny
Makový krém
  • 200 g bielej čokolády
  • 500 g mascarpone
  • 250 g creme cheese
  • 4 plátky želatíny
  • 200 ml smotany na šľahanie (33 %)
  • 2 PL mletého maku
Ovocný vklad
  • 200 g mangového pyré
  • 200 g marakujového pyré
  • 50 g kryštálového cukru
  • 6 plátkov želatíny
  • 140 g čerstvého zrelého manga
Chrumkavá zložka
  • 30 g sušených palaciniek
  • 20 g bielej čokolády
  • 30 g lyofilizovaného manga
Sušené palacinky
  • 50 g bielkov
  • 50 g práškového cukru
  • 50 g hladkej múky
  • 50 g masla
Krém na obtretie
  • 400 g masla
  • 200 g mliečnej čokolády
  • 200 g horkej čokolády
Velúrový efekt
  • 150 g mliečnej čokolády
  • 150 g kakaového masla
Na dekoráciu
  • 400 g modelovacej hmoty
  • potravinárske farby podľa potreby

Postup

  1. Korpus: Rúru predhrejeme na 160–170 °C. Pripravíme si 2 formy s priemerom 16 cm a 2 formy s priemerom 21 cm. Zmiešame mak, múku a prášok do pečiva. V mixéri vyšľaháme vajcia s cukrom do svetlej peny, pridáme olej, kyslú smotanu a citrónovú kôru. Spojíme so suchými ingredienciami a miešame len do spojenia. Pečieme približne 40 minút. Po vychladnutí korpusy rozrežeme.
  2. Mangovo-marakujový krém: Vajcia, cukor a ovocné pyré zohrejeme na 84 °C. Pridáme napučanú želatínu a rozmixujeme. Pri 50 °C primiešame maslo, zakryjeme fóliou a necháme vychladnúť.
  3. Makový krém: Bielu čokoládu rozpustíme nad parou. Mascarpone a creme cheese vymiešame dohladka. Smotanu zohrejeme, rozpustíme v nej želatínu a spolu s čokoládou ju pridáme ku krému. Nakoniec vmiešame mletý mak.
  4. Ovocný vklad: Ovocné pyré s cukrom ohrejeme, pridáme želatínu, vlejeme do formičiek, posypeme čerstvým mangom a zmrazíme.
  5. Sušené palacinky: Zmiešame múku, cukor, bielky a roztopené maslo. Cesto rozotrieme na papier na pečenie a pečieme pri 200 °C (s ventilátorom) 5–8 minút dozlatista. Po vychladnutí polámeme na kúsky.
  6. Chrumkavá vrstva: Čokoládu rozpustíme a zmiešame so všetkými ingredienciami.
  7. Krém na obtretie: Čokolády rozpustíme vo vodnom kúpeli, maslo vymiešame do peny. Keď čokoláda mierne vychladne, zašľaháme ju do masla. Tortu potrieme a dáme stuhnúť do mrazničky. Pred nanesením velvet efektu musí byť dobre zatuhnutá.
  8. Velúrový efekt: Čokoládu s kakaovým maslom rozpustíme, pri 40 °C nalejeme do striekacej pištole a nastriekame na vychladenú tortu.
Korpus
  • 359 g polohrubej múky
  • 135 g mletého maku
  • 4 ČL prášku do pečiva
  • 6 vajec
  • 324 g kryštálového cukru
  • 178 g oleja
  • 359 g kyslej smotany
  • kôra z jedného citróna
Mangovo-marakujový krém
  • 170 g vajec
  • 110 g kryštálového cukru
  • 90 g mangového pyré
  • 190 g marakujového pyré
  • 200 g masla
  • 6 plátkov želatíny
Makový krém
  • 200 g bielej čokolády
  • 500 g mascarpone
  • 250 g creme cheese
  • 4 plátky želatíny
  • 200 ml smotany na šľahanie (33 %)
  • 2 PL mletého maku
Ovocný vklad
  • 200 g mangového pyré
  • 200 g marakujového pyré
  • 50 g kryštálového cukru
  • 6 plátkov želatíny
  • 140 g čerstvého zrelého manga
Chrumkavá zložka
  • 30 g sušených palaciniek
  • 20 g bielej čokolády
  • 30 g lyofilizovaného manga
Sušené palacinky
  • 50 g bielkov
  • 50 g práškového cukru
  • 50 g hladkej múky
  • 50 g masla
Krém na obtretie
  • 400 g masla
  • 200 g mliečnej čokolády
  • 200 g horkej čokolády
Velúrový efekt
  • 150 g mliečnej čokolády
  • 150 g kakaového masla
Na dekoráciu
  • 400 g modelovacej hmoty
  • potravinárske farby podľa potreby
  1. Korpus: Rúru predhrejeme na 160–170 °C. Pripravíme si 2 formy s priemerom 16 cm a 2 formy s priemerom 21 cm. Zmiešame mak, múku a prášok do pečiva. V mixéri vyšľaháme vajcia s cukrom do svetlej peny, pridáme olej, kyslú smotanu a citrónovú kôru. Spojíme so suchými ingredienciami a miešame len do spojenia. Pečieme približne 40 minút. Po vychladnutí korpusy rozrežeme.
  2. Mangovo-marakujový krém: Vajcia, cukor a ovocné pyré zohrejeme na 84 °C. Pridáme napučanú želatínu a rozmixujeme. Pri 50 °C primiešame maslo, zakryjeme fóliou a necháme vychladnúť.
  3. Makový krém: Bielu čokoládu rozpustíme nad parou. Mascarpone a creme cheese vymiešame dohladka. Smotanu zohrejeme, rozpustíme v nej želatínu a spolu s čokoládou ju pridáme ku krému. Nakoniec vmiešame mletý mak.
  4. Ovocný vklad: Ovocné pyré s cukrom ohrejeme, pridáme želatínu, vlejeme do formičiek, posypeme čerstvým mangom a zmrazíme.
  5. Sušené palacinky: Zmiešame múku, cukor, bielky a roztopené maslo. Cesto rozotrieme na papier na pečenie a pečieme pri 200 °C (s ventilátorom) 5–8 minút dozlatista. Po vychladnutí polámeme na kúsky.
  6. Chrumkavá vrstva: Čokoládu rozpustíme a zmiešame so všetkými ingredienciami.
  7. Krém na obtretie: Čokolády rozpustíme vo vodnom kúpeli, maslo vymiešame do peny. Keď čokoláda mierne vychladne, zašľaháme ju do masla. Tortu potrieme a dáme stuhnúť do mrazničky. Pred nanesením velvet efektu musí byť dobre zatuhnutá.
  8. Velúrový efekt: Čokoládu s kakaovým maslom rozpustíme, pri 40 °C nalejeme do striekacej pištole a nastriekame na vychladenú tortu.