Brownies: Čokoládu spolu s maslom rozpustíme vo vodnom kúpeli. Keď je hmota tekutá a lesklá, odložíme ju bokom, aby trochu vychladla. Rúru rozohrejeme na 180 °C. Vo väčšej miske spolu vyšľaháme celé vajcia s cukrom do peny. Potom do misky preosejeme múku, kypriaci prášok a kakao a zľahka zapracujeme tak, aby sme stratili čo najmenej vzduchu. Proces opatrného zamiešania opakujeme aj s čokoládovo-maslovou zmesou. Vymiešané cesto nalejeme do hlbšieho plechu (20 × 20 cm), ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Brownies pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C zhruba 30 minút. Okraje by mali byť pevné a stred by sa mal ešte trochu triasť, keď vyberáme koláč z rúry.
Čokoládový mousse: Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli. Želatínu namočíme do studenej vody. V hrnci privedieme pod bod varu 75 g smotany. Prilejeme ku čokoláde, pridáme vyžmýkaný plátok želatíny a prejdeme ponorným mixérom. Ďalších 75 g smotany vyšľaháme do skoro tuha a primiešame k čokoláde. Túto zmes už len jemne zamiešame.
Pistáciová ganache: Na čokoládu nalejeme pistáciovú pastu. Zalejeme ju horúcou smotanou. Prilejeme k nej ďalších 50 ml studenej smotany a prejdeme ponorným mixérom. Na zmes dáme fóliu a vložíme do chladničky. Po stuhnutí vyšľaháme.
Čokoládová ganache: Na ganache zohrejeme smotanu s glukózou, pridáme čokoládu na 3× a vždy premiešame. Nakoniec pridáme maslo, premixujeme a necháme kryštalizovať pri izbovej teplote.
Pistáciový sponge: V miske zmiešame matchu s vajíčkami. Pridáme cukor a vyšľaháme do peny. Pridáme múku a pistáciovú pastu a prepracujeme ručne. Naplníme do papierových pohárov a dáme na 1,5 minúty do mikrovlnky na plný výkon.
Zrkadlová poleva: Studenú vodu a želatínu necháme napučať. Vodu, glukózu, izomalt a cukor uvaríme. Pridáme pyré, odstavíme a vmiešame čokoládu. Pri teplote celej zmesi 70 °C pridáme napučanú želatínu. Môžeme prifarbiť potravinárskou farbou a rozmixujeme. Používame pri teplote 40 °C.
Crumble: Všetko zmiešame v mixéri s lopatkovým nadstavcom a dáme na plech. Pečieme v rúre na 180 °C 15 minút.
Kandizovaný pomaranč: Vodu a cukor zohrejeme v hrnci, kým sa cukor nerozpustí. Pridáme šupky z pomaranča a varíme pomaly na miernom ohni 45–60 minút.
Zdobenie: Na tanier pomocou štetca natrieme čokoládovú ganache, poukladáme malé kúsky z brownies, pomedzi to nastriekame pistáciovú ganache, dozdobíme pistáciovým sponge a striedavo dozdobíme kandizovanou pomarančovou kôrou a mikrozeleninkou. Vedľa nej na tanieri položíme väčší kúsok brownies, na ktorý natrieme čokoládovú ganache a položíme čokoládový mousse. Na vrch dáme ozdobu z kandizovaného pomaranča.
Brownies: Čokoládu spolu s maslom rozpustíme vo vodnom kúpeli. Keď je hmota tekutá a lesklá, odložíme ju bokom, aby trochu vychladla. Rúru rozohrejeme na 180 °C. Vo väčšej miske spolu vyšľaháme celé vajcia s cukrom do peny. Potom do misky preosejeme múku, kypriaci prášok a kakao a zľahka zapracujeme tak, aby sme stratili čo najmenej vzduchu. Proces opatrného zamiešania opakujeme aj s čokoládovo-maslovou zmesou. Vymiešané cesto nalejeme do hlbšieho plechu (20 × 20 cm), ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Brownies pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C zhruba 30 minút. Okraje by mali byť pevné a stred by sa mal ešte trochu triasť, keď vyberáme koláč z rúry.
Čokoládový mousse: Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli. Želatínu namočíme do studenej vody. V hrnci privedieme pod bod varu 75 g smotany. Prilejeme ku čokoláde, pridáme vyžmýkaný plátok želatíny a prejdeme ponorným mixérom. Ďalších 75 g smotany vyšľaháme do skoro tuha a primiešame k čokoláde. Túto zmes už len jemne zamiešame.
Pistáciová ganache: Na čokoládu nalejeme pistáciovú pastu. Zalejeme ju horúcou smotanou. Prilejeme k nej ďalších 50 ml studenej smotany a prejdeme ponorným mixérom. Na zmes dáme fóliu a vložíme do chladničky. Po stuhnutí vyšľaháme.
Čokoládová ganache: Na ganache zohrejeme smotanu s glukózou, pridáme čokoládu na 3× a vždy premiešame. Nakoniec pridáme maslo, premixujeme a necháme kryštalizovať pri izbovej teplote.
Pistáciový sponge: V miske zmiešame matchu s vajíčkami. Pridáme cukor a vyšľaháme do peny. Pridáme múku a pistáciovú pastu a prepracujeme ručne. Naplníme do papierových pohárov a dáme na 1,5 minúty do mikrovlnky na plný výkon.
Zrkadlová poleva: Studenú vodu a želatínu necháme napučať. Vodu, glukózu, izomalt a cukor uvaríme. Pridáme pyré, odstavíme a vmiešame čokoládu. Pri teplote celej zmesi 70 °C pridáme napučanú želatínu. Môžeme prifarbiť potravinárskou farbou a rozmixujeme. Používame pri teplote 40 °C.
Crumble: Všetko zmiešame v mixéri s lopatkovým nadstavcom a dáme na plech. Pečieme v rúre na 180 °C 15 minút.
Kandizovaný pomaranč: Vodu a cukor zohrejeme v hrnci, kým sa cukor nerozpustí. Pridáme šupky z pomaranča a varíme pomaly na miernom ohni 45–60 minút.
Zdobenie: Na tanier pomocou štetca natrieme čokoládovú ganache, poukladáme malé kúsky z brownies, pomedzi to nastriekame pistáciovú ganache, dozdobíme pistáciovým sponge a striedavo dozdobíme kandizovanou pomarančovou kôrou a mikrozeleninkou. Vedľa nej na tanieri položíme väčší kúsok brownies, na ktorý natrieme čokoládovú ganache a položíme čokoládový mousse. Na vrch dáme ozdobu z kandizovaného pomaranča.