Logo Pečie celé Slovensko

Popis

Ingrediencie

Ovocné sushi – ryža
  • 375 g sushi ryže
  • 375 g vody
  • 3 PL kryštálového cukru
  • 225 g kokosového mlieka
  • 1–2 ČL vanilkovej pasty
  • štipka soli
  • 2 ČL medu
Na obalenie
  • 250 g strúhaného kokosu
  • 60 g lyofilizovaného jahodového prášku
Voda na ruky
  • 300 ml vody
  • citrónová šťava
Voda na nožík
  • 500 ml vody
Čerstvé ovocie – na plnenie
  • 2 ks manga
  • 4 ks kiwi
  • 250 g jahôd
  • 1 ks pitahaye
Matcha diamanty
  • 140 g masla
  • 60 g krupicového cukru
  • 6 g matcha čaju
  • 200 g hladkej múky
  • 60 g bielej čokolády (nadrobno)
  • 2 g soli
  • 120 g bielych sezamových semienok
  • 30 g roztopenej bielej čokolády (na dozdobenie)
Jahodový dip – omáčka
  • 250 g mrazených jahôd
  • 34 g kryštálového cukru
  • 4 g pektínu
  • šťava z BIO limetky
Ovocné smoothie
  • 70 g mrazeného ananásu
  • 70 g mrazeného manga
  • šťava z BIO citróna
  • 100 g kokosového mlieka
  • voda (podľa potreby)
  • kryštálový cukor (podľa chuti)

Postup

  1. Sushi ryža: Ryžu veľmi dôkladne prepláchneme. Do hrnca dáme zovrieť vodu, prisypeme ryžu, cukor, vanilku, kokosové mlieko, med a štipku soli. Varíme na miernom ohni do zmäknutia a lepkavej konzistencie (cca 20–25 minút). Hotovú ryžu preložíme do misy a necháme úplne vychladnúť.
  2. Príprava roliek: Na podložku (obalenú fóliou) rozotrieme vychladnutú ryžu navlhčenými rukami. Na povrch uložíme pásiky čerstvého ovocia a pevne zrolujeme. Zmiešame kokos so jahodovým práškom a rolku v zmesi obalíme. Vychladenú rolku krájame ostrým nožom vždy namočeným v studenej vode.
  3. Matcha diamanty: Maslo s cukrom vymiešame do peny, pridáme matchu, potom múku, soľ a nasekanú bielu čokoládu. Vypracujeme cesto, vytvarujeme 2 valčeky (Ø 3–4 cm) a obalíme v sezamových semienkach. Chladíme aspoň 10 minút, nakrájame na kolieska (cca 1 cm) a pečieme pri 160 °C asi 20 minút do jemne zlatista. Po vychladnutí môžeme zľahka preliať roztopenou bielou čokoládou.
  4. Jahodový dip: Jahody rozmixujeme tyčovým mixérom a prelejeme do hrnca. Pridáme limetkovú šťavu, zmes zohrejeme približne na 40 °C a za miešania prisypeme cukor premiešaný s pektínom. Krátko povaríme do zhustnutia, necháme vychladnúť.
  5. Ovocné smoothie: Všetky suroviny rozmixujeme dohladka, dochutíme cukrom a riedime vodou podľa chuti.
Ovocné sushi – ryža
  • 375 g sushi ryže
  • 375 g vody
  • 3 PL kryštálového cukru
  • 225 g kokosového mlieka
  • 1–2 ČL vanilkovej pasty
  • štipka soli
  • 2 ČL medu
Na obalenie
  • 250 g strúhaného kokosu
  • 60 g lyofilizovaného jahodového prášku
Voda na ruky
  • 300 ml vody
  • citrónová šťava
Voda na nožík
  • 500 ml vody
Čerstvé ovocie – na plnenie
  • 2 ks manga
  • 4 ks kiwi
  • 250 g jahôd
  • 1 ks pitahaye
Matcha diamanty
  • 140 g masla
  • 60 g krupicového cukru
  • 6 g matcha čaju
  • 200 g hladkej múky
  • 60 g bielej čokolády (nadrobno)
  • 2 g soli
  • 120 g bielych sezamových semienok
  • 30 g roztopenej bielej čokolády (na dozdobenie)
Jahodový dip – omáčka
  • 250 g mrazených jahôd
  • 34 g kryštálového cukru
  • 4 g pektínu
  • šťava z BIO limetky
Ovocné smoothie
  • 70 g mrazeného ananásu
  • 70 g mrazeného manga
  • šťava z BIO citróna
  • 100 g kokosového mlieka
  • voda (podľa potreby)
  • kryštálový cukor (podľa chuti)
  1. Sushi ryža: Ryžu veľmi dôkladne prepláchneme. Do hrnca dáme zovrieť vodu, prisypeme ryžu, cukor, vanilku, kokosové mlieko, med a štipku soli. Varíme na miernom ohni do zmäknutia a lepkavej konzistencie (cca 20–25 minút). Hotovú ryžu preložíme do misy a necháme úplne vychladnúť.
  2. Príprava roliek: Na podložku (obalenú fóliou) rozotrieme vychladnutú ryžu navlhčenými rukami. Na povrch uložíme pásiky čerstvého ovocia a pevne zrolujeme. Zmiešame kokos so jahodovým práškom a rolku v zmesi obalíme. Vychladenú rolku krájame ostrým nožom vždy namočeným v studenej vode.
  3. Matcha diamanty: Maslo s cukrom vymiešame do peny, pridáme matchu, potom múku, soľ a nasekanú bielu čokoládu. Vypracujeme cesto, vytvarujeme 2 valčeky (Ø 3–4 cm) a obalíme v sezamových semienkach. Chladíme aspoň 10 minút, nakrájame na kolieska (cca 1 cm) a pečieme pri 160 °C asi 20 minút do jemne zlatista. Po vychladnutí môžeme zľahka preliať roztopenou bielou čokoládou.
  4. Jahodový dip: Jahody rozmixujeme tyčovým mixérom a prelejeme do hrnca. Pridáme limetkovú šťavu, zmes zohrejeme približne na 40 °C a za miešania prisypeme cukor premiešaný s pektínom. Krátko povaríme do zhustnutia, necháme vychladnúť.
  5. Ovocné smoothie: Všetky suroviny rozmixujeme dohladka, dochutíme cukrom a riedime vodou podľa chuti.