

Sladké sushi
Popis
Ingrediencie
Ovocné sushi – ryža
- 375 g sushi ryže
- 375 g vody
- 3 PL kryštálového cukru
- 225 g kokosového mlieka
- 1–2 ČL vanilkovej pasty
- štipka soli
- 2 ČL medu
Na obalenie
- 250 g strúhaného kokosu
- 60 g lyofilizovaného jahodového prášku
Voda na ruky
- 300 ml vody
- citrónová šťava
Voda na nožík
- 500 ml vody
Čerstvé ovocie – na plnenie
- 2 ks manga
- 4 ks kiwi
- 250 g jahôd
- 1 ks pitahaye
Matcha diamanty
- 140 g masla
- 60 g krupicového cukru
- 6 g matcha čaju
- 200 g hladkej múky
- 60 g bielej čokolády (nadrobno)
- 2 g soli
- 120 g bielych sezamových semienok
- 30 g roztopenej bielej čokolády (na dozdobenie)
Jahodový dip – omáčka
- 250 g mrazených jahôd
- 34 g kryštálového cukru
- 4 g pektínu
- šťava z BIO limetky
Ovocné smoothie
- 70 g mrazeného ananásu
- 70 g mrazeného manga
- šťava z BIO citróna
- 100 g kokosového mlieka
- voda (podľa potreby)
- kryštálový cukor (podľa chuti)
Postup
- Sushi ryža: Ryžu veľmi dôkladne prepláchneme. Do hrnca dáme zovrieť vodu, prisypeme ryžu, cukor, vanilku, kokosové mlieko, med a štipku soli. Varíme na miernom ohni do zmäknutia a lepkavej konzistencie (cca 20–25 minút). Hotovú ryžu preložíme do misy a necháme úplne vychladnúť.
- Príprava roliek: Na podložku (obalenú fóliou) rozotrieme vychladnutú ryžu navlhčenými rukami. Na povrch uložíme pásiky čerstvého ovocia a pevne zrolujeme. Zmiešame kokos so jahodovým práškom a rolku v zmesi obalíme. Vychladenú rolku krájame ostrým nožom vždy namočeným v studenej vode.
- Matcha diamanty: Maslo s cukrom vymiešame do peny, pridáme matchu, potom múku, soľ a nasekanú bielu čokoládu. Vypracujeme cesto, vytvarujeme 2 valčeky (Ø 3–4 cm) a obalíme v sezamových semienkach. Chladíme aspoň 10 minút, nakrájame na kolieska (cca 1 cm) a pečieme pri 160 °C asi 20 minút do jemne zlatista. Po vychladnutí môžeme zľahka preliať roztopenou bielou čokoládou.
- Jahodový dip: Jahody rozmixujeme tyčovým mixérom a prelejeme do hrnca. Pridáme limetkovú šťavu, zmes zohrejeme približne na 40 °C a za miešania prisypeme cukor premiešaný s pektínom. Krátko povaríme do zhustnutia, necháme vychladnúť.
- Ovocné smoothie: Všetky suroviny rozmixujeme dohladka, dochutíme cukrom a riedime vodou podľa chuti.
Ovocné sushi – ryža
- 375 g sushi ryže
- 375 g vody
- 3 PL kryštálového cukru
- 225 g kokosového mlieka
- 1–2 ČL vanilkovej pasty
- štipka soli
- 2 ČL medu
Na obalenie
- 250 g strúhaného kokosu
- 60 g lyofilizovaného jahodového prášku
Voda na ruky
- 300 ml vody
- citrónová šťava
Voda na nožík
- 500 ml vody
Čerstvé ovocie – na plnenie
- 2 ks manga
- 4 ks kiwi
- 250 g jahôd
- 1 ks pitahaye
Matcha diamanty
- 140 g masla
- 60 g krupicového cukru
- 6 g matcha čaju
- 200 g hladkej múky
- 60 g bielej čokolády (nadrobno)
- 2 g soli
- 120 g bielych sezamových semienok
- 30 g roztopenej bielej čokolády (na dozdobenie)
Jahodový dip – omáčka
- 250 g mrazených jahôd
- 34 g kryštálového cukru
- 4 g pektínu
- šťava z BIO limetky
Ovocné smoothie
- 70 g mrazeného ananásu
- 70 g mrazeného manga
- šťava z BIO citróna
- 100 g kokosového mlieka
- voda (podľa potreby)
- kryštálový cukor (podľa chuti)
- Sushi ryža: Ryžu veľmi dôkladne prepláchneme. Do hrnca dáme zovrieť vodu, prisypeme ryžu, cukor, vanilku, kokosové mlieko, med a štipku soli. Varíme na miernom ohni do zmäknutia a lepkavej konzistencie (cca 20–25 minút). Hotovú ryžu preložíme do misy a necháme úplne vychladnúť.
- Príprava roliek: Na podložku (obalenú fóliou) rozotrieme vychladnutú ryžu navlhčenými rukami. Na povrch uložíme pásiky čerstvého ovocia a pevne zrolujeme. Zmiešame kokos so jahodovým práškom a rolku v zmesi obalíme. Vychladenú rolku krájame ostrým nožom vždy namočeným v studenej vode.
- Matcha diamanty: Maslo s cukrom vymiešame do peny, pridáme matchu, potom múku, soľ a nasekanú bielu čokoládu. Vypracujeme cesto, vytvarujeme 2 valčeky (Ø 3–4 cm) a obalíme v sezamových semienkach. Chladíme aspoň 10 minút, nakrájame na kolieska (cca 1 cm) a pečieme pri 160 °C asi 20 minút do jemne zlatista. Po vychladnutí môžeme zľahka preliať roztopenou bielou čokoládou.
- Jahodový dip: Jahody rozmixujeme tyčovým mixérom a prelejeme do hrnca. Pridáme limetkovú šťavu, zmes zohrejeme približne na 40 °C a za miešania prisypeme cukor premiešaný s pektínom. Krátko povaríme do zhustnutia, necháme vychladnúť.
- Ovocné smoothie: Všetky suroviny rozmixujeme dohladka, dochutíme cukrom a riedime vodou podľa chuti.