Sushi ryža: Ryžu veľmi dôkladne prepláchneme. Do hrnca dáme zovrieť vodu, prisypeme ryžu, cukor, vanilku, kokosové mlieko, med a štipku soli. Varíme na miernom ohni do zmäknutia a lepkavej konzistencie (cca 20–25 minút). Hotovú ryžu preložíme do misy a necháme úplne vychladnúť.
Príprava roliek: Na podložku (obalenú fóliou) rozotrieme vychladnutú ryžu navlhčenými rukami. Na povrch uložíme pásiky čerstvého ovocia a pevne zrolujeme. Zmiešame kokos so jahodovým práškom a rolku v zmesi obalíme. Vychladenú rolku krájame ostrým nožom vždy namočeným v studenej vode.
Matcha diamanty: Maslo s cukrom vymiešame do peny, pridáme matchu, potom múku, soľ a nasekanú bielu čokoládu. Vypracujeme cesto, vytvarujeme 2 valčeky (Ø 3–4 cm) a obalíme v sezamových semienkach. Chladíme aspoň 10 minút, nakrájame na kolieska (cca 1 cm) a pečieme pri 160 °C asi 20 minút do jemne zlatista. Po vychladnutí môžeme zľahka preliať roztopenou bielou čokoládou.
Jahodový dip: Jahody rozmixujeme tyčovým mixérom a prelejeme do hrnca. Pridáme limetkovú šťavu, zmes zohrejeme približne na 40 °C a za miešania prisypeme cukor premiešaný s pektínom. Krátko povaríme do zhustnutia, necháme vychladnúť.
Ovocné smoothie: Všetky suroviny rozmixujeme dohladka, dochutíme cukrom a riedime vodou podľa chuti.
Sushi ryža: Ryžu veľmi dôkladne prepláchneme. Do hrnca dáme zovrieť vodu, prisypeme ryžu, cukor, vanilku, kokosové mlieko, med a štipku soli. Varíme na miernom ohni do zmäknutia a lepkavej konzistencie (cca 20–25 minút). Hotovú ryžu preložíme do misy a necháme úplne vychladnúť.
Príprava roliek: Na podložku (obalenú fóliou) rozotrieme vychladnutú ryžu navlhčenými rukami. Na povrch uložíme pásiky čerstvého ovocia a pevne zrolujeme. Zmiešame kokos so jahodovým práškom a rolku v zmesi obalíme. Vychladenú rolku krájame ostrým nožom vždy namočeným v studenej vode.
Matcha diamanty: Maslo s cukrom vymiešame do peny, pridáme matchu, potom múku, soľ a nasekanú bielu čokoládu. Vypracujeme cesto, vytvarujeme 2 valčeky (Ø 3–4 cm) a obalíme v sezamových semienkach. Chladíme aspoň 10 minút, nakrájame na kolieska (cca 1 cm) a pečieme pri 160 °C asi 20 minút do jemne zlatista. Po vychladnutí môžeme zľahka preliať roztopenou bielou čokoládou.
Jahodový dip: Jahody rozmixujeme tyčovým mixérom a prelejeme do hrnca. Pridáme limetkovú šťavu, zmes zohrejeme približne na 40 °C a za miešania prisypeme cukor premiešaný s pektínom. Krátko povaríme do zhustnutia, necháme vychladnúť.
Ovocné smoothie: Všetky suroviny rozmixujeme dohladka, dochutíme cukrom a riedime vodou podľa chuti.