Cesto – Vajcia vyšľaháme s kryštálovým a vanilkovým cukrom a štipkou soli do peny. Prilejeme mlieko a následne ručne vmiešame preosiatu múku s práškom do pečiva a roztopené maslo. Cesto rozdelíme do formičiek (3/4 výšky) a pečieme v rúre predhriatej na 180 °C približne 25 minút. Necháme úplne vychladnúť.
Jahodová plnka (časť 1) – 140 g jahôd rozmixujeme s cukrom tyčovým mixérom. Zmes zohrejeme a zahustíme škrobom rozmiešaným v studenej vode. Varíme krátko do zhustnutia, necháme vychladnúť.
Jahodovo-mätový krém (časť 2) – Zvyšné jahody (110 g) rozmixujeme spolu so smotanou. Zmes zohrejeme, pridáme bielu čokoládu a necháme ju úplne rozpustiť. Dochutíme mätovou esenciou, zakryjeme fóliou v kontakte a necháme vychladiť aspoň 1 hodinu v chladničke. Nakoniec vmiešame do krému z mascarpone alebo použijeme ako ganache.
Maslový krém – Bielky s cukrom a kyselinou citrónovou zohrejeme nad parou do 60 °C (kým sa cukor rozpustí). Potom šľaháme na vysokých otáčkach do pevného snehu. Po vychladnutí postupne pridávame zmäknuté maslo a vyšľaháme hladký, hustý krém. Rozdelíme ho na 4 časti a zafarbíme – modrá, fialová, zelená a biela.
Plnenie a zdobenie – Do vychladnutých cupcakov vytvoríme dierku, ktorú pokvapkáme trochou silnej kávy alebo necháme čistú. Naplníme ju jahodovou plnkou, zvrchu zakryjeme tenkou vrstvou jahodovo-mätovej zmesi. Povrch cupcakov zarovnáme a potom zdobíme farebným maslovým krémom – pomocou zdobiacich špičiek vytvárame kvety, lupene a listy podľa vlastnej fantázie.
Cesto – Vajcia vyšľaháme s kryštálovým a vanilkovým cukrom a štipkou soli do peny. Prilejeme mlieko a následne ručne vmiešame preosiatu múku s práškom do pečiva a roztopené maslo. Cesto rozdelíme do formičiek (3/4 výšky) a pečieme v rúre predhriatej na 180 °C približne 25 minút. Necháme úplne vychladnúť.
Jahodová plnka (časť 1) – 140 g jahôd rozmixujeme s cukrom tyčovým mixérom. Zmes zohrejeme a zahustíme škrobom rozmiešaným v studenej vode. Varíme krátko do zhustnutia, necháme vychladnúť.
Jahodovo-mätový krém (časť 2) – Zvyšné jahody (110 g) rozmixujeme spolu so smotanou. Zmes zohrejeme, pridáme bielu čokoládu a necháme ju úplne rozpustiť. Dochutíme mätovou esenciou, zakryjeme fóliou v kontakte a necháme vychladiť aspoň 1 hodinu v chladničke. Nakoniec vmiešame do krému z mascarpone alebo použijeme ako ganache.
Maslový krém – Bielky s cukrom a kyselinou citrónovou zohrejeme nad parou do 60 °C (kým sa cukor rozpustí). Potom šľaháme na vysokých otáčkach do pevného snehu. Po vychladnutí postupne pridávame zmäknuté maslo a vyšľaháme hladký, hustý krém. Rozdelíme ho na 4 časti a zafarbíme – modrá, fialová, zelená a biela.
Plnenie a zdobenie – Do vychladnutých cupcakov vytvoríme dierku, ktorú pokvapkáme trochou silnej kávy alebo necháme čistú. Naplníme ju jahodovou plnkou, zvrchu zakryjeme tenkou vrstvou jahodovo-mätovej zmesi. Povrch cupcakov zarovnáme a potom zdobíme farebným maslovým krémom – pomocou zdobiacich špičiek vytvárame kvety, lupene a listy podľa vlastnej fantázie.