Logo Pečie celé Slovensko

Popis

Ingrediencie

Korpus (24 cm)
  • 8 vajec
  • 295 g kryštálového cukru
  • 120 g oleja
  • 160 g mlieka
  • 295 g hladkej múky
  • 20 g kakaa
  • 13 g prášku do pečiva
  • červená farba
Krém
  • 1250 g mascarpone
  • 650 g smotany na šľahanie
  • 200 g práškového cukru
  • 300 g mrazeného lesného ovocia
  • 100 g cukru
  • 2 – 3 PL kukuričného škrobu
  • voda
Plnka
  • 500 g mrazeného lesného ovocia
  • 100 g cukru
  • 8 g pektínu
Krém na obtieranie
  • 500 g kryštálového cukru
  • 120 g vody
  • 10 bielok
  • 120 g kryštálového cukru
  • 1000 g masla
Sirup
  • 200 g lesného ovocia
  • 100 g cukru
Ozdoba
  • červený, ružový a biely fondán
  • drôt
  • farba

Postup

  1. Korpus: Vyšľaháme vajcia s cukrom, pridáme horúce mlieko a olej, potom múku s kakaom a práškom do pečiva a na záver pridáme červenú farbu. Cesto rozdelíme do foriem s priemermi 24 a 18 cm a pečieme pri 180 °C približne 45 minút.
  2. Sirup: Ovocie s cukrom a vodou povaríme, rozmixujeme a precedíme. Necháme vychladnúť.
  3. Krém: Mrazené ovocie s cukrom uvaríme, rozmixujeme, pridáme škrob rozmiešaný vo vode a povaríme do zhustnutia. Necháme úplne vychladnúť. Mascarpone, smotanu a práškový cukor vyšľaháme do polovice a postupne pridáme ovocné pyré.
  4. Plnka: Ovocie s cukrom a pektínom uvaríme do hustej konzistencie. Rozlejeme do foriem a necháme zatuhnúť.
  5. Zloženie torty: Korpusy striedavo plníme krémom a ovocnou plnkou. Potom celú tortu natrieme krémom.
  6. Krém na obtieranie: Cukor s vodou varíme do 135 °C. Bielky s cukrom vyšľaháme do peny a pomaly prilievame horúci sirup. Po vychladnutí postupne zašľaháme zmäknuté maslo. Krém musí byť hladký a nadýchaný.
  7. Ozdoba: Z farebného fondánu vytvarujeme lupienky, ktoré následne naaranžujeme na tortu podľa vlastnej fantázie.
Korpus (24 cm)
  • 8 vajec
  • 295 g kryštálového cukru
  • 120 g oleja
  • 160 g mlieka
  • 295 g hladkej múky
  • 20 g kakaa
  • 13 g prášku do pečiva
  • červená farba
Krém
  • 1250 g mascarpone
  • 650 g smotany na šľahanie
  • 200 g práškového cukru
  • 300 g mrazeného lesného ovocia
  • 100 g cukru
  • 2 – 3 PL kukuričného škrobu
  • voda
Plnka
  • 500 g mrazeného lesného ovocia
  • 100 g cukru
  • 8 g pektínu
Krém na obtieranie
  • 500 g kryštálového cukru
  • 120 g vody
  • 10 bielok
  • 120 g kryštálového cukru
  • 1000 g masla
Sirup
  • 200 g lesného ovocia
  • 100 g cukru
Ozdoba
  • červený, ružový a biely fondán
  • drôt
  • farba
  1. Korpus: Vyšľaháme vajcia s cukrom, pridáme horúce mlieko a olej, potom múku s kakaom a práškom do pečiva a na záver pridáme červenú farbu. Cesto rozdelíme do foriem s priemermi 24 a 18 cm a pečieme pri 180 °C približne 45 minút.
  2. Sirup: Ovocie s cukrom a vodou povaríme, rozmixujeme a precedíme. Necháme vychladnúť.
  3. Krém: Mrazené ovocie s cukrom uvaríme, rozmixujeme, pridáme škrob rozmiešaný vo vode a povaríme do zhustnutia. Necháme úplne vychladnúť. Mascarpone, smotanu a práškový cukor vyšľaháme do polovice a postupne pridáme ovocné pyré.
  4. Plnka: Ovocie s cukrom a pektínom uvaríme do hustej konzistencie. Rozlejeme do foriem a necháme zatuhnúť.
  5. Zloženie torty: Korpusy striedavo plníme krémom a ovocnou plnkou. Potom celú tortu natrieme krémom.
  6. Krém na obtieranie: Cukor s vodou varíme do 135 °C. Bielky s cukrom vyšľaháme do peny a pomaly prilievame horúci sirup. Po vychladnutí postupne zašľaháme zmäknuté maslo. Krém musí byť hladký a nadýchaný.
  7. Ozdoba: Z farebného fondánu vytvarujeme lupienky, ktoré následne naaranžujeme na tortu podľa vlastnej fantázie.