Cesto: V mise zmiešame múku, vajce, teplú vodu, olej, ocot a soľ. Vymiesime hladké, pružné cesto. Zakryjeme fóliou a necháme odpočívať pri izbovej teplote aspoň 30 minút.
Plnka: Jablká a hrušky ošúpeme a nakrájame na kocky. Pridáme cukor, škoricu, citrónovú šťavu a kôru. Premiešame a zalejeme roztopeným maslom. Necháme chvíľu odstáť.
Ťahanie cesta: Stôl prekryjeme čistou bielou plachtou a jemne pomúčime. Cesto rozvaľkáme a rukami opatrne vyťahujeme, kým nebude tenké ako papier. Po celej ploche rovnomerne rozotrieme ovocnú plnku.
Cesto zvinieme do valca a vytvarujeme do tvaru kruhu. Presunieme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Zo zvyškov cesta vytvoríme mašľu a položíme ju navrch kruhovej štrúdle ako dekoráciu.
Celý koláč potrieme vajíčkom zmiešaným so smotanou, môžeme posypať nasekanými orechmi.
Pečieme v predhriatej rúre na 190 °C približne 35 minút – dozlatista.
Cesto: V mise zmiešame múku, vajce, teplú vodu, olej, ocot a soľ. Vymiesime hladké, pružné cesto. Zakryjeme fóliou a necháme odpočívať pri izbovej teplote aspoň 30 minút.
Plnka: Jablká a hrušky ošúpeme a nakrájame na kocky. Pridáme cukor, škoricu, citrónovú šťavu a kôru. Premiešame a zalejeme roztopeným maslom. Necháme chvíľu odstáť.
Ťahanie cesta: Stôl prekryjeme čistou bielou plachtou a jemne pomúčime. Cesto rozvaľkáme a rukami opatrne vyťahujeme, kým nebude tenké ako papier. Po celej ploche rovnomerne rozotrieme ovocnú plnku.
Cesto zvinieme do valca a vytvarujeme do tvaru kruhu. Presunieme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Zo zvyškov cesta vytvoríme mašľu a položíme ju navrch kruhovej štrúdle ako dekoráciu.
Celý koláč potrieme vajíčkom zmiešaným so smotanou, môžeme posypať nasekanými orechmi.
Pečieme v predhriatej rúre na 190 °C približne 35 minút – dozlatista.