Korpus: V miske vyšľaháme práškový cukor so zmäknutým maslom do svetlej nadýchanej hmoty. Po jednom zašľahávame vajcia. Pridáme vlažné mlieko a krátko premiešame. V druhej miske preosejeme múku, prášok do pečiva a škoricu, a potom túto zmes opatrne zapracujeme do cesta.
Maľovanie obrázku: Hotové cesto rozdelíme do viacerých misiek a zafarbíme potravinárskymi farbami podľa obrázku škriatka Dobbyho. Pripravíme si kontúry (napr. biela, čierna, tmavohnedá) a odtiene podľa potreby – napríklad viacero béžových a zelených tónov, fialové pozadie. Najprv na papier na pečenie nanesieme tmavé kontúry, potom biele a nakoniec vyplníme ostatné farby od svetlejších po tmavšie. Celý obrázok zakryjeme zvyškom nezafarbeného cesta – ideálne naneseného pomocou cukrárskeho vrecka, aby sme nepoškodili motív.
Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C približne 25 minút. Po upečení necháme korpus krátko vychladnúť, potom ho opatrne vyklopíme z formy a odstránime papier na pečenie.
Karamelová omáčka: V hrnci rozpustíme cukor s vodou a varíme, kým nezíska jantárovú farbu. Zohrejeme smotanu s mliekom a pomaly vlejeme do karamelu (pozor na bublanie). Povaríme, kým sa zmes nespojí, pridáme maslo, vanilkovú esenciu, štipku soli a napokon brandy. Ešte chvíľu povaríme, kým omáčka nezhustne.
Servírovanie: Korpus môžeme podávať samotný alebo preliať teplou karamelovou omáčkou. Výborne sa hodí ako zábavný a zároveň lahodný dezert pre fanúšikov Harryho Pottera.
Korpus: V miske vyšľaháme práškový cukor so zmäknutým maslom do svetlej nadýchanej hmoty. Po jednom zašľahávame vajcia. Pridáme vlažné mlieko a krátko premiešame. V druhej miske preosejeme múku, prášok do pečiva a škoricu, a potom túto zmes opatrne zapracujeme do cesta.
Maľovanie obrázku: Hotové cesto rozdelíme do viacerých misiek a zafarbíme potravinárskymi farbami podľa obrázku škriatka Dobbyho. Pripravíme si kontúry (napr. biela, čierna, tmavohnedá) a odtiene podľa potreby – napríklad viacero béžových a zelených tónov, fialové pozadie. Najprv na papier na pečenie nanesieme tmavé kontúry, potom biele a nakoniec vyplníme ostatné farby od svetlejších po tmavšie. Celý obrázok zakryjeme zvyškom nezafarbeného cesta – ideálne naneseného pomocou cukrárskeho vrecka, aby sme nepoškodili motív.
Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C približne 25 minút. Po upečení necháme korpus krátko vychladnúť, potom ho opatrne vyklopíme z formy a odstránime papier na pečenie.
Karamelová omáčka: V hrnci rozpustíme cukor s vodou a varíme, kým nezíska jantárovú farbu. Zohrejeme smotanu s mliekom a pomaly vlejeme do karamelu (pozor na bublanie). Povaríme, kým sa zmes nespojí, pridáme maslo, vanilkovú esenciu, štipku soli a napokon brandy. Ešte chvíľu povaríme, kým omáčka nezhustne.
Servírovanie: Korpus môžeme podávať samotný alebo preliať teplou karamelovou omáčkou. Výborne sa hodí ako zábavný a zároveň lahodný dezert pre fanúšikov Harryho Pottera.