Rúru predhrejeme na 175 °C a plechy vystelieme papierom na pečenie.
Čokoládový koláč: Nad parou roztopíme čokoládu s maslom. Odstavíme, pridáme cukor a po jednom zašľaháme vajcia. Cesto nalejeme do formy (18 cm) a pečieme 25 minút. Necháme úplne vychladnúť.
Ganache z mliečnej čokolády: Kakaové maslo a mliečnu čokoládu rozpustíme. Maslo vyšľaháme do peny a po častiach doň zašľaháme čokoládu. Nakoniec pridáme Baileys a espresso sirup. Zakryjeme fóliou a necháme odpočívať.
Čokoládový brownie: Nad parou roztopíme čokoládu s maslom. V inej miske rozšľaháme vajcia s cukrom, pridáme čokoládu, múku, kakao a soľ. Cesto nalejeme do formy (18 cm) a pečieme 30 minút pri 175 °C. Po upečení necháme vychladnúť.
Chrumkavé pistácie: Cukor skaramelizujeme dozlatista, pridáme pistácie a premiešame. Necháme vychladnúť. 200 g karamelizovaných pistácií rozmixujeme na pralinku, zvyšok nasekáme nadrobno. V čokoláde rozpustenej v mikrovlnke premiešame pistácie, pralinku a sekané oriešky, osolíme podľa chuti.
Maslový taliansky meringue krém: Cukor (250 g) s vodou varíme na 120 °C. Medzitým šľaháme bielky s 50 g cukru do peny. Do bielkov pomaly prilievame horúci sirup a šľaháme, kým zmes nevychladne. Po častiach pridávame zmäknuté maslo a šľaháme do hladkého krému.
Skladanie torty: Na spodok dáme brownie, natrieme chrumkavými pistáciami, potom vrstvu ganache, maslový krém, čokoládový koláč, znova ganache a meringue krém. Torta sa vystuží slamkami. Na obtretie použijeme zvyšný maslový meringue krém. Po zatuhnutí nanesieme zrkadlovú polevu.
Zrkadlová poleva: Vodu, cukor a kondenzované mlieko varíme 1 minútu. Nabobtnanú želatínu vyžmýkame a vmiešame do horúcej zmesi. Nalejeme na bielu čokoládu, necháme 2–3 minúty odstáť, potom rozmixujeme ponorným mixérom bez vzduchových bublín a precedíme cez sitko. Polevu rozdelíme do troch misiek a zafarbíme červenou, okrovou a čiernou. Glazúry necháme vychladnúť na 32–35 °C. Tortu polejeme červenou a okrovou glazúrou, jemne premiešame a na záver „sem-tam“ prelejeme čiernou. Biele farbivo použijeme na vytvorenie hviezd a posypeme trblietkami.
Dokončenie: Tortu dozdobíme vzormi znamenia a hviezdami.
Rúru predhrejeme na 175 °C a plechy vystelieme papierom na pečenie.
Čokoládový koláč: Nad parou roztopíme čokoládu s maslom. Odstavíme, pridáme cukor a po jednom zašľaháme vajcia. Cesto nalejeme do formy (18 cm) a pečieme 25 minút. Necháme úplne vychladnúť.
Ganache z mliečnej čokolády: Kakaové maslo a mliečnu čokoládu rozpustíme. Maslo vyšľaháme do peny a po častiach doň zašľaháme čokoládu. Nakoniec pridáme Baileys a espresso sirup. Zakryjeme fóliou a necháme odpočívať.
Čokoládový brownie: Nad parou roztopíme čokoládu s maslom. V inej miske rozšľaháme vajcia s cukrom, pridáme čokoládu, múku, kakao a soľ. Cesto nalejeme do formy (18 cm) a pečieme 30 minút pri 175 °C. Po upečení necháme vychladnúť.
Chrumkavé pistácie: Cukor skaramelizujeme dozlatista, pridáme pistácie a premiešame. Necháme vychladnúť. 200 g karamelizovaných pistácií rozmixujeme na pralinku, zvyšok nasekáme nadrobno. V čokoláde rozpustenej v mikrovlnke premiešame pistácie, pralinku a sekané oriešky, osolíme podľa chuti.
Maslový taliansky meringue krém: Cukor (250 g) s vodou varíme na 120 °C. Medzitým šľaháme bielky s 50 g cukru do peny. Do bielkov pomaly prilievame horúci sirup a šľaháme, kým zmes nevychladne. Po častiach pridávame zmäknuté maslo a šľaháme do hladkého krému.
Skladanie torty: Na spodok dáme brownie, natrieme chrumkavými pistáciami, potom vrstvu ganache, maslový krém, čokoládový koláč, znova ganache a meringue krém. Torta sa vystuží slamkami. Na obtretie použijeme zvyšný maslový meringue krém. Po zatuhnutí nanesieme zrkadlovú polevu.
Zrkadlová poleva: Vodu, cukor a kondenzované mlieko varíme 1 minútu. Nabobtnanú želatínu vyžmýkame a vmiešame do horúcej zmesi. Nalejeme na bielu čokoládu, necháme 2–3 minúty odstáť, potom rozmixujeme ponorným mixérom bez vzduchových bublín a precedíme cez sitko. Polevu rozdelíme do troch misiek a zafarbíme červenou, okrovou a čiernou. Glazúry necháme vychladnúť na 32–35 °C. Tortu polejeme červenou a okrovou glazúrou, jemne premiešame a na záver „sem-tam“ prelejeme čiernou. Biele farbivo použijeme na vytvorenie hviezd a posypeme trblietkami.
Dokončenie: Tortu dozdobíme vzormi znamenia a hviezdami.