Logo Pečie celé Slovensko

Popis

Ingrediencie

Čokoládový koláč
  • 400 g horkej čokolády (66 %)
  • 200 g masla
  • 400 g pudingového cukru
  • 8 vajec
Ganache z mliečnej čokolády
  • 540 g mliečnej čokolády (40 %)
  • 300 g masla
  • 60 g kakaového masla
  • 250 ml írskej smotany Baileys
  • 2 porcie espresso sirupu
Čokoládový brownie
  • 240 g horkej čokolády (66 %)
  • 120 g masla
  • 4 vajcia
  • 360 g pudingového cukru
  • 60 g viacúčelovej múky
  • 20 g kakaového prášku
  • 1 ČL vločkovej soli
Chrumkavé pistácie
  • 200 g pudingového cukru
  • 200 g zelených pistácií
  • 100 g bielej čokolády (35 %)
  • vloçková soľ podľa chuti
Maslový taliansky meringue krém
  • 250 g jemného kryštálového cukru
  • 100 ml vody
  • 50 g kryštálového cukru
  • 5 bielkov
  • 500 g masla
Zrkadlová poleva
  • 300 ml vody
  • 300 g pudingového cukru
  • 1 plechovka (395 g) sladeného kondenzovaného mlieka
  • 15 plátkov želatíny
  • 740 g bielej čokolády (min. 30 % kakaa)
  • gélové farbivá – červené, okrové, čierne, biele

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 175 °C a plechy vystelieme papierom na pečenie.
  2. Čokoládový koláč: Nad parou roztopíme čokoládu s maslom. Odstavíme, pridáme cukor a po jednom zašľaháme vajcia. Cesto nalejeme do formy (18 cm) a pečieme 25 minút. Necháme úplne vychladnúť.
  3. Ganache z mliečnej čokolády: Kakaové maslo a mliečnu čokoládu rozpustíme. Maslo vyšľaháme do peny a po častiach doň zašľaháme čokoládu. Nakoniec pridáme Baileys a espresso sirup. Zakryjeme fóliou a necháme odpočívať.
  4. Čokoládový brownie: Nad parou roztopíme čokoládu s maslom. V inej miske rozšľaháme vajcia s cukrom, pridáme čokoládu, múku, kakao a soľ. Cesto nalejeme do formy (18 cm) a pečieme 30 minút pri 175 °C. Po upečení necháme vychladnúť.
  5. Chrumkavé pistácie: Cukor skaramelizujeme dozlatista, pridáme pistácie a premiešame. Necháme vychladnúť. 200 g karamelizovaných pistácií rozmixujeme na pralinku, zvyšok nasekáme nadrobno. V čokoláde rozpustenej v mikrovlnke premiešame pistácie, pralinku a sekané oriešky, osolíme podľa chuti.
  6. Maslový taliansky meringue krém: Cukor (250 g) s vodou varíme na 120 °C. Medzitým šľaháme bielky s 50 g cukru do peny. Do bielkov pomaly prilievame horúci sirup a šľaháme, kým zmes nevychladne. Po častiach pridávame zmäknuté maslo a šľaháme do hladkého krému.
  7. Skladanie torty: Na spodok dáme brownie, natrieme chrumkavými pistáciami, potom vrstvu ganache, maslový krém, čokoládový koláč, znova ganache a meringue krém. Torta sa vystuží slamkami. Na obtretie použijeme zvyšný maslový meringue krém. Po zatuhnutí nanesieme zrkadlovú polevu.
  8. Zrkadlová poleva: Vodu, cukor a kondenzované mlieko varíme 1 minútu. Nabobtnanú želatínu vyžmýkame a vmiešame do horúcej zmesi. Nalejeme na bielu čokoládu, necháme 2–3 minúty odstáť, potom rozmixujeme ponorným mixérom bez vzduchových bublín a precedíme cez sitko. Polevu rozdelíme do troch misiek a zafarbíme červenou, okrovou a čiernou. Glazúry necháme vychladnúť na 32–35 °C. Tortu polejeme červenou a okrovou glazúrou, jemne premiešame a na záver „sem-tam“ prelejeme čiernou. Biele farbivo použijeme na vytvorenie hviezd a posypeme trblietkami.
  9. Dokončenie: Tortu dozdobíme vzormi znamenia a hviezdami.
Čokoládový koláč
  • 400 g horkej čokolády (66 %)
  • 200 g masla
  • 400 g pudingového cukru
  • 8 vajec
Ganache z mliečnej čokolády
  • 540 g mliečnej čokolády (40 %)
  • 300 g masla
  • 60 g kakaového masla
  • 250 ml írskej smotany Baileys
  • 2 porcie espresso sirupu
Čokoládový brownie
  • 240 g horkej čokolády (66 %)
  • 120 g masla
  • 4 vajcia
  • 360 g pudingového cukru
  • 60 g viacúčelovej múky
  • 20 g kakaového prášku
  • 1 ČL vločkovej soli
Chrumkavé pistácie
  • 200 g pudingového cukru
  • 200 g zelených pistácií
  • 100 g bielej čokolády (35 %)
  • vloçková soľ podľa chuti
Maslový taliansky meringue krém
  • 250 g jemného kryštálového cukru
  • 100 ml vody
  • 50 g kryštálového cukru
  • 5 bielkov
  • 500 g masla
Zrkadlová poleva
  • 300 ml vody
  • 300 g pudingového cukru
  • 1 plechovka (395 g) sladeného kondenzovaného mlieka
  • 15 plátkov želatíny
  • 740 g bielej čokolády (min. 30 % kakaa)
  • gélové farbivá – červené, okrové, čierne, biele
  1. Rúru predhrejeme na 175 °C a plechy vystelieme papierom na pečenie.
  2. Čokoládový koláč: Nad parou roztopíme čokoládu s maslom. Odstavíme, pridáme cukor a po jednom zašľaháme vajcia. Cesto nalejeme do formy (18 cm) a pečieme 25 minút. Necháme úplne vychladnúť.
  3. Ganache z mliečnej čokolády: Kakaové maslo a mliečnu čokoládu rozpustíme. Maslo vyšľaháme do peny a po častiach doň zašľaháme čokoládu. Nakoniec pridáme Baileys a espresso sirup. Zakryjeme fóliou a necháme odpočívať.
  4. Čokoládový brownie: Nad parou roztopíme čokoládu s maslom. V inej miske rozšľaháme vajcia s cukrom, pridáme čokoládu, múku, kakao a soľ. Cesto nalejeme do formy (18 cm) a pečieme 30 minút pri 175 °C. Po upečení necháme vychladnúť.
  5. Chrumkavé pistácie: Cukor skaramelizujeme dozlatista, pridáme pistácie a premiešame. Necháme vychladnúť. 200 g karamelizovaných pistácií rozmixujeme na pralinku, zvyšok nasekáme nadrobno. V čokoláde rozpustenej v mikrovlnke premiešame pistácie, pralinku a sekané oriešky, osolíme podľa chuti.
  6. Maslový taliansky meringue krém: Cukor (250 g) s vodou varíme na 120 °C. Medzitým šľaháme bielky s 50 g cukru do peny. Do bielkov pomaly prilievame horúci sirup a šľaháme, kým zmes nevychladne. Po častiach pridávame zmäknuté maslo a šľaháme do hladkého krému.
  7. Skladanie torty: Na spodok dáme brownie, natrieme chrumkavými pistáciami, potom vrstvu ganache, maslový krém, čokoládový koláč, znova ganache a meringue krém. Torta sa vystuží slamkami. Na obtretie použijeme zvyšný maslový meringue krém. Po zatuhnutí nanesieme zrkadlovú polevu.
  8. Zrkadlová poleva: Vodu, cukor a kondenzované mlieko varíme 1 minútu. Nabobtnanú želatínu vyžmýkame a vmiešame do horúcej zmesi. Nalejeme na bielu čokoládu, necháme 2–3 minúty odstáť, potom rozmixujeme ponorným mixérom bez vzduchových bublín a precedíme cez sitko. Polevu rozdelíme do troch misiek a zafarbíme červenou, okrovou a čiernou. Glazúry necháme vychladnúť na 32–35 °C. Tortu polejeme červenou a okrovou glazúrou, jemne premiešame a na záver „sem-tam“ prelejeme čiernou. Biele farbivo použijeme na vytvorenie hviezd a posypeme trblietkami.
  9. Dokončenie: Tortu dozdobíme vzormi znamenia a hviezdami.