Do vyšľahaných vajec pridáme polovicu múky, potom zalejeme olejom s mliekom a ručne vmiešame zvyšnú múku.
Cesto rozdelíme do foriem podľa potreby – ja som použila 3×22 cm, 2×16 cm a 2×12 cm. Pečieme pri 180 °C, čas pečenia prispôsobíme veľkosti foriem.
Na sirup spojíme všetky suroviny, uvaríme a necháme schladiť.
Na vklad: jahody a liči uvaríme, pridáme cukor s pektínom, zohrejeme, aby zmes zovrela. Zlejeme do foriem, do ktorých pridáme na kúsky nakrájaný kompót z liči a čerstvé jahody. Dáme schladiť do chladničky alebo zamraziť. Ja som použila jednu formu veľkosti 20 cm a dve formy 15 cm. Z jednej pätnásťky som vykrojila krúžok s priemerom 10 cm.
Sušenú palacinku pripravíme zmiešaním všetkých surovín. Cesto natrieme na papier na pečenie a pečieme pri 200 °C cca 7 minút. Po vychladnutí palacinku rozdrobíme na malé kúsky.
Na chrumkavú zložku rozpustíme čokoládu s olejom, pridáme sušenú palacinku a liofilizované jahody. Natrieme na papier a necháme vychladnúť.
Na krém vyšľaháme vajcia s cukrom nad parou do 74 °C. Pridáme bielu čokoládu. Ochladenú hmotu pridáme k vyšľahanému maslu. Do polovice krému pridáme liofilizované jahody.
Na krém na obtier vyšľaháme maslo, pridáme rozpustenú bielu čokoládu, zafarbíme podľa potreby a potrieme tortu.
Na velúr: 200 g bielej čokolády a 200 g kakaového masla rozpustíme do 40 °C a nastriekame na tortu pomocou velúrovacej pištole.
Z rozpusteného izomaltu nalejeme do polgúľ, roztočíme a vytvoríme guličky ako šampanské bublinky. Dozdobíme fondánom.
Do vyšľahaných vajec pridáme polovicu múky, potom zalejeme olejom s mliekom a ručne vmiešame zvyšnú múku.
Cesto rozdelíme do foriem podľa potreby – ja som použila 3×22 cm, 2×16 cm a 2×12 cm. Pečieme pri 180 °C, čas pečenia prispôsobíme veľkosti foriem.
Na sirup spojíme všetky suroviny, uvaríme a necháme schladiť.
Na vklad: jahody a liči uvaríme, pridáme cukor s pektínom, zohrejeme, aby zmes zovrela. Zlejeme do foriem, do ktorých pridáme na kúsky nakrájaný kompót z liči a čerstvé jahody. Dáme schladiť do chladničky alebo zamraziť. Ja som použila jednu formu veľkosti 20 cm a dve formy 15 cm. Z jednej pätnásťky som vykrojila krúžok s priemerom 10 cm.
Sušenú palacinku pripravíme zmiešaním všetkých surovín. Cesto natrieme na papier na pečenie a pečieme pri 200 °C cca 7 minút. Po vychladnutí palacinku rozdrobíme na malé kúsky.
Na chrumkavú zložku rozpustíme čokoládu s olejom, pridáme sušenú palacinku a liofilizované jahody. Natrieme na papier a necháme vychladnúť.
Na krém vyšľaháme vajcia s cukrom nad parou do 74 °C. Pridáme bielu čokoládu. Ochladenú hmotu pridáme k vyšľahanému maslu. Do polovice krému pridáme liofilizované jahody.
Na krém na obtier vyšľaháme maslo, pridáme rozpustenú bielu čokoládu, zafarbíme podľa potreby a potrieme tortu.
Na velúr: 200 g bielej čokolády a 200 g kakaového masla rozpustíme do 40 °C a nastriekame na tortu pomocou velúrovacej pištole.
Z rozpusteného izomaltu nalejeme do polgúľ, roztočíme a vytvoríme guličky ako šampanské bublinky. Dozdobíme fondánom.