Cesto: V odmerke ponorným mixérom rozšľaháme vajcia, špenátový pretlak, mlieko a múku so štipkou soli. Podľa odtieňa pridáme (alebo vynecháme) zelené farbivo. Cesto necháme odpočívať aspoň 30 minút.
Plnka: Tvaroh, mascarpone a med vyšľaháme do hladkého krému a dáme chladiť.
Jahody nakrájame nadrobno. Maslo rozpustíme a rozohrejeme panvicu.
Panvicu zľahka potrieme rozpusteným maslom, nalejeme cesto a tvarujeme do siluety Shrekovej hlavy. Opečieme z oboch strán. Takto pripravíme aspoň štyri palacinky.
Rýchly džem: Zvyšné ovocie dáme na panvicu, pridáme cukor a pektín a krátko povaríme do zahustenia. Necháme vychladnúť.
Vrstvenie: Palacinku naplníme krémom, nasekanými jahodami a džemom. Prikryjeme druhou palacinkou a postup zopakujeme ešte dvakrát.
Ozdoba: Krém preložíme do vrecka so špičkou a vytvarujeme oči, uši a ústa. Dozdobíme čučoriedkami a jahodami.
Tip do boxu: Zvyšné čučoriedky premiešame s lyžicou krému na rýchly „jogurtový“ pohárik a priložíme k palacinkám.
Cesto: V odmerke ponorným mixérom rozšľaháme vajcia, špenátový pretlak, mlieko a múku so štipkou soli. Podľa odtieňa pridáme (alebo vynecháme) zelené farbivo. Cesto necháme odpočívať aspoň 30 minút.
Plnka: Tvaroh, mascarpone a med vyšľaháme do hladkého krému a dáme chladiť.
Jahody nakrájame nadrobno. Maslo rozpustíme a rozohrejeme panvicu.
Panvicu zľahka potrieme rozpusteným maslom, nalejeme cesto a tvarujeme do siluety Shrekovej hlavy. Opečieme z oboch strán. Takto pripravíme aspoň štyri palacinky.
Rýchly džem: Zvyšné ovocie dáme na panvicu, pridáme cukor a pektín a krátko povaríme do zahustenia. Necháme vychladnúť.
Vrstvenie: Palacinku naplníme krémom, nasekanými jahodami a džemom. Prikryjeme druhou palacinkou a postup zopakujeme ešte dvakrát.
Ozdoba: Krém preložíme do vrecka so špičkou a vytvarujeme oči, uši a ústa. Dozdobíme čučoriedkami a jahodami.
Tip do boxu: Zvyšné čučoriedky premiešame s lyžicou krému na rýchly „jogurtový“ pohárik a priložíme k palacinkám.