

Shrekové palacinky
Popis
Ingrediencie
Cesto
- 2 vajcia
- 500 ml plnotučného mlieka
- 160 g hladkej múky
- 100 g špenátového pretlaku
- štipka soli
- 50 g rozpusteného masla (na potieranie panvice)
- zelené potravinárske farbivo (podľa potreby)
Plnka
- 250 g plnotučného hladkého tvarohu
- 250 g mascarpone
- 2 PL kvetového medu
Na ozdobu
- 250 g čerstvých jahôd
- 125 g čerstvých čučoriedok
Rýchly ovocný džem (na vrstvenie)
- zvyšné ovocie (jahody/čučoriedky)
- kryštálový cukor (podľa chuti)
- pektín (podľa potreby)
Pomôcky
- plniace vrecko
- cukrárenská špička
Postup
- Cesto: V odmerke ponorným mixérom rozšľaháme vajcia, špenátový pretlak, mlieko a múku so štipkou soli. Podľa odtieňa pridáme (alebo vynecháme) zelené farbivo. Cesto necháme odpočívať aspoň 30 minút.
- Plnka: Tvaroh, mascarpone a med vyšľaháme do hladkého krému a dáme chladiť.
- Jahody nakrájame nadrobno. Maslo rozpustíme a rozohrejeme panvicu.
- Panvicu zľahka potrieme rozpusteným maslom, nalejeme cesto a tvarujeme do siluety Shrekovej hlavy. Opečieme z oboch strán. Takto pripravíme aspoň štyri palacinky.
- Rýchly džem: Zvyšné ovocie dáme na panvicu, pridáme cukor a pektín a krátko povaríme do zahustenia. Necháme vychladnúť.
- Vrstvenie: Palacinku naplníme krémom, nasekanými jahodami a džemom. Prikryjeme druhou palacinkou a postup zopakujeme ešte dvakrát.
- Ozdoba: Krém preložíme do vrecka so špičkou a vytvarujeme oči, uši a ústa. Dozdobíme čučoriedkami a jahodami.
- Tip do boxu: Zvyšné čučoriedky premiešame s lyžicou krému na rýchly „jogurtový“ pohárik a priložíme k palacinkám.
Cesto
- 2 vajcia
- 500 ml plnotučného mlieka
- 160 g hladkej múky
- 100 g špenátového pretlaku
- štipka soli
- 50 g rozpusteného masla (na potieranie panvice)
- zelené potravinárske farbivo (podľa potreby)
Plnka
- 250 g plnotučného hladkého tvarohu
- 250 g mascarpone
- 2 PL kvetového medu
Na ozdobu
- 250 g čerstvých jahôd
- 125 g čerstvých čučoriedok
Rýchly ovocný džem (na vrstvenie)
- zvyšné ovocie (jahody/čučoriedky)
- kryštálový cukor (podľa chuti)
- pektín (podľa potreby)
Pomôcky
- plniace vrecko
- cukrárenská špička
- Cesto: V odmerke ponorným mixérom rozšľaháme vajcia, špenátový pretlak, mlieko a múku so štipkou soli. Podľa odtieňa pridáme (alebo vynecháme) zelené farbivo. Cesto necháme odpočívať aspoň 30 minút.
- Plnka: Tvaroh, mascarpone a med vyšľaháme do hladkého krému a dáme chladiť.
- Jahody nakrájame nadrobno. Maslo rozpustíme a rozohrejeme panvicu.
- Panvicu zľahka potrieme rozpusteným maslom, nalejeme cesto a tvarujeme do siluety Shrekovej hlavy. Opečieme z oboch strán. Takto pripravíme aspoň štyri palacinky.
- Rýchly džem: Zvyšné ovocie dáme na panvicu, pridáme cukor a pektín a krátko povaríme do zahustenia. Necháme vychladnúť.
- Vrstvenie: Palacinku naplníme krémom, nasekanými jahodami a džemom. Prikryjeme druhou palacinkou a postup zopakujeme ešte dvakrát.
- Ozdoba: Krém preložíme do vrecka so špičkou a vytvarujeme oči, uši a ústa. Dozdobíme čučoriedkami a jahodami.
- Tip do boxu: Zvyšné čučoriedky premiešame s lyžicou krému na rýchly „jogurtový“ pohárik a priložíme k palacinkám.