Cesto: Maslo, kokosový cukor, med a vodu zohrejeme na platni, kým sa suroviny nespoja. Necháme vychladnúť. Do veľkej misy preosejeme múku, pridáme stéviu, zázvor, sódu, korenie a fenikel. Prilejeme vychladnutú zmes a pridáme vajcia a žĺtka. Vypracujeme kompaktné cesto, ktoré uložíme do vzduchotesnej nádoby a necháme na chladnom mieste odležať (ideálne cez noc).
Cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 4 mm. Pomocou formičiek vykrajujeme malé srdiečka, zvyšné cesto použijeme na veľké diely (napr. 2 veľké srdcia ako základ a vrchnák krabičky). Pečieme pri 200 °C približne 4–6 minút. Po upečení môžeme vrch potrieť bielkami pre lesk.
Poleva: Bielky vymiešame ručne s trikrát preosiatym práškovým cukrom do hustej polevy. Pridáme niekoľko kvapiek citrónovej šťavy. Časť polevy ponecháme bielu na kontúry a lepenie. Do zvyšnej polevy pridáme farbivo a ďalšie kvapky citrónovej šťavy, aby vznikla redšia poleva na vyplnenie plôch.
Zdobenie: Vychladnuté medovníky najskôr obkreslíme hustou bielou polevou, potom vnútro vyplníme ružovou redšou polevou. Necháme zaschnúť (môžeme pomôcť sušením v rúre pri 40 °C). Po zaschnutí polevy pridáme kvety a detaily zdobiacim vreckom a štetcom.
Zostavenie krabičky: Pomocou hustej bielej polevy zlepíme bočné časti srdcovej krabičky. Do vnútra vložíme malé zdobené srdiečka. Prikryjeme vrchným veľkým srdcom ako vekom. Krabička je pripravená na darovanie alebo servírovanie.
Cesto: Maslo, kokosový cukor, med a vodu zohrejeme na platni, kým sa suroviny nespoja. Necháme vychladnúť. Do veľkej misy preosejeme múku, pridáme stéviu, zázvor, sódu, korenie a fenikel. Prilejeme vychladnutú zmes a pridáme vajcia a žĺtka. Vypracujeme kompaktné cesto, ktoré uložíme do vzduchotesnej nádoby a necháme na chladnom mieste odležať (ideálne cez noc).
Cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 4 mm. Pomocou formičiek vykrajujeme malé srdiečka, zvyšné cesto použijeme na veľké diely (napr. 2 veľké srdcia ako základ a vrchnák krabičky). Pečieme pri 200 °C približne 4–6 minút. Po upečení môžeme vrch potrieť bielkami pre lesk.
Poleva: Bielky vymiešame ručne s trikrát preosiatym práškovým cukrom do hustej polevy. Pridáme niekoľko kvapiek citrónovej šťavy. Časť polevy ponecháme bielu na kontúry a lepenie. Do zvyšnej polevy pridáme farbivo a ďalšie kvapky citrónovej šťavy, aby vznikla redšia poleva na vyplnenie plôch.
Zdobenie: Vychladnuté medovníky najskôr obkreslíme hustou bielou polevou, potom vnútro vyplníme ružovou redšou polevou. Necháme zaschnúť (môžeme pomôcť sušením v rúre pri 40 °C). Po zaschnutí polevy pridáme kvety a detaily zdobiacim vreckom a štetcom.
Zostavenie krabičky: Pomocou hustej bielej polevy zlepíme bočné časti srdcovej krabičky. Do vnútra vložíme malé zdobené srdiečka. Prikryjeme vrchným veľkým srdcom ako vekom. Krabička je pripravená na darovanie alebo servírovanie.