Čokoládu roztopíme nad parou a dáme ju bokom, aby vychladla.
Z bielkov a kryštálového cukru vyšľaháme tuhý sneh.
Maslo s práškovým cukrom vyšľaháme do peny a po jednom pridávame žĺtky. Keď je to pekne zmiešané, pridáme vychladnutú čokoládu a dobre premiešame.
Do čokoládovej zmesi postupne vmiešame bielkový sneh.
Na záver po tretinkách jemne primiešavame preosiatu múku.
Tortovú formu vymastíme maslom, vysypeme bezlepkovou múkou a nalejeme do nej hotovú zmes.
Dáme piecť na 180 °C zhruba 55 minút.
Kým hotový korpus chladne, pripravíme polevu a marhuľový džem:
Smotanu privedieme do varu, odstavíme a nalámeme do nej kúsky čokolády. Počkáme minútku, dve, kým sa čokoláda nezačne topiť. Potom miešame, aby sa obe suroviny spojili do jednoliateho celku. Následne primiešavame zmäknuté maslo, aby vznikol hladký krém.
Marhuľový džem urobíme tak, že do šejkovacieho mixéru dáme marhule, ktoré sme vybrali z pohára. Vymixujeme ich na hladkú kašu. Kašu následne prelejeme do hrnca a dáme ju chvíľu povariť so 100g kryštálového cukru zmiešaného s pektínom. Povaríme za stáleho miešania asi 5 minút. Odstavíme zo sporáka a dáme vychladiť.
Dokončenie Sacherovej torty:
Korpus po vychladnutí horizontálne rozrežeme na dve polovice.
Polejeme rozvarom z vody, cukru a marhuľového likéru.
Marhuľový džem natrieme na spodnú časť korpusu.
Teraz nalejeme polovicu čokoládového krému zvrchu, potrieme aj po bokoch a dáme na 40 minút tuhnúť do chladničky.
Po stuhnutí polejeme zvyškom polevy a pekne zahladíme.
Dáme ešte zatuhnúť do chladničky.
Pred podávaním ozdobíme hoblinami čokolády, sušenými marhuľami a odkazom napísaným na fondánovom kruhu.
Čokoládu roztopíme nad parou a dáme ju bokom, aby vychladla.
Z bielkov a kryštálového cukru vyšľaháme tuhý sneh.
Maslo s práškovým cukrom vyšľaháme do peny a po jednom pridávame žĺtky. Keď je to pekne zmiešané, pridáme vychladnutú čokoládu a dobre premiešame.
Do čokoládovej zmesi postupne vmiešame bielkový sneh.
Na záver po tretinkách jemne primiešavame preosiatu múku.
Tortovú formu vymastíme maslom, vysypeme bezlepkovou múkou a nalejeme do nej hotovú zmes.
Dáme piecť na 180 °C zhruba 55 minút.
Kým hotový korpus chladne, pripravíme polevu a marhuľový džem:
Smotanu privedieme do varu, odstavíme a nalámeme do nej kúsky čokolády. Počkáme minútku, dve, kým sa čokoláda nezačne topiť. Potom miešame, aby sa obe suroviny spojili do jednoliateho celku. Následne primiešavame zmäknuté maslo, aby vznikol hladký krém.
Marhuľový džem urobíme tak, že do šejkovacieho mixéru dáme marhule, ktoré sme vybrali z pohára. Vymixujeme ich na hladkú kašu. Kašu následne prelejeme do hrnca a dáme ju chvíľu povariť so 100g kryštálového cukru zmiešaného s pektínom. Povaríme za stáleho miešania asi 5 minút. Odstavíme zo sporáka a dáme vychladiť.
Dokončenie Sacherovej torty:
Korpus po vychladnutí horizontálne rozrežeme na dve polovice.
Polejeme rozvarom z vody, cukru a marhuľového likéru.
Marhuľový džem natrieme na spodnú časť korpusu.
Teraz nalejeme polovicu čokoládového krému zvrchu, potrieme aj po bokoch a dáme na 40 minút tuhnúť do chladničky.
Po stuhnutí polejeme zvyškom polevy a pekne zahladíme.
Dáme ešte zatuhnúť do chladničky.
Pred podávaním ozdobíme hoblinami čokolády, sušenými marhuľami a odkazom napísaným na fondánovom kruhu.