Ingrediencie
Parmezánové cesto na kanapky
- 150g hladká múka
- 75g parmezán
- 150g maslo
- 1,5 vajíčko
- 1,5 ČL soľ
Oškvarkové cesto na kanapky
- 250g hladká múka
- 250g mleté oškvarky
- 50g kyslá smotana
- 65g maslo
- 25g vajíčko
- 1,5 ČL soľ
- 2,5g sušené droždie (alebo 10g čerstvé)
Oškvarková plnka
- 250g mleté oškvarky
- 2 ks vajíčko na tvrdo
- 3 ks kyslá uhorka
- 1–2 PL horčica
- 200ml smotana na šľahanie 40%
- Soľ
- Čierne korenie
- Ozdoba: oškvarky, zelené klíčky
Hruškový džem
- 1 hruška
- 1–2 PL kryštálový cukor
- Voda
Oštiepková plnka
- 100g masla
- 100ml smotana na šľahanie
- 100g strúhaný oštiepok
- 100g cream cheese
- Soľ
- Čierne korenie
- Ozdoba: 50g sušených brusníc, zelené klíčky
Chrenová plnka
- 100g smotana na šľahanie 40%
- 2 PL strúhaného chrenu
- 1 PL gréckeho jogurtu
- 1 ČL kryštálový cukor
- 1 ČL citrónová šťava
- Soľ
- Čierne korenie
- Ozdoba: slaninový chips, petržlenová vňať
Postup
- PARMEZÁNOVÉ CESTO na kanapky: Všetky suroviny spolu zmiešame do kompaktného cesta.
- Cesto vyvaľkáme medzi 2 papiermi na pečenie.
- Necháme vychladiť a potom vyrezávame požadované tvary.
- Pečieme na 180°C cca 15 minút.
- OŠKVARKOVÉ CESTO na kanapky: Všetky suroviny spolu zmiešame do kompaktného cesta.
- Cesto vyvaľkáme medzi 2 papiermi na pečenie.
- Necháme vychladiť a potom vyrezávame požadované tvary.
- Pečieme na 190°C cca 12 minút.
- OŠKVARKOVÁ PLNKA: Vajíčka uvaríme na tvrdo.
- Mleté oškvarky zmiešame s vyšľahanou smotanou.
- Pridáme najemno nastrúhané vajíčko a kyslú uhorku.
- Dochutíme horčicou, soľou a čiernym korením.
- Kanapky naplníme hruškovým pyré a následne nanesieme plnku zdobiacou špičkou.
- Dozdobíme oškvarkami a zelenými klíčkami.
- Hruškový džem: Hrušku ošúpeme a nakrájame na malé kocky.
- Zalejeme trochou vody a pridáme cukor.
- Varíme a redukujeme do zmäknutia hrušiek.
- Rozmixujeme tyčovým mixérom.
- Vzniknutým pyré plníme kanapky.
- OŠTIEPKOVÁ PLNKA: Maslo, strúhaný oštiepok, cream cheese a vyšľahanú smotanu spolu dobre premiešame.
- Dochutíme soľou a čiernym korením.
- Plnku vložíme do zdobiaceho vrecka.
- Dozdobíme sušenými brusnicami a zelenými klíčkami.
- CHRENOVÁ PLNKA: Vyšľahanú smotanu zmiešame s jogurtom a strúhaným chrenom.
- Dochutíme cukrom, soľou, čiernym korením a citrónovou šťavou.
- Plnku vložíme do zdobiaceho vrecka.
- Dozdobíme slaninovým chipsom a petržlenovou vňaťkou.
- Slaninový chips si pripravíme upečením plátkov slaniny v rúre alebo na panvici.
- Po upečení necháme odkvapkať na papierovej servítke, aby zostali chrumkavé.
Parmezánové cesto na kanapky
- 150g hladká múka
- 75g parmezán
- 150g maslo
- 1,5 vajíčko
- 1,5 ČL soľ
Oškvarkové cesto na kanapky
- 250g hladká múka
- 250g mleté oškvarky
- 50g kyslá smotana
- 65g maslo
- 25g vajíčko
- 1,5 ČL soľ
- 2,5g sušené droždie (alebo 10g čerstvé)
Oškvarková plnka
- 250g mleté oškvarky
- 2 ks vajíčko na tvrdo
- 3 ks kyslá uhorka
- 1–2 PL horčica
- 200ml smotana na šľahanie 40%
- Soľ
- Čierne korenie
- Ozdoba: oškvarky, zelené klíčky
Hruškový džem
- 1 hruška
- 1–2 PL kryštálový cukor
- Voda
Oštiepková plnka
- 100g masla
- 100ml smotana na šľahanie
- 100g strúhaný oštiepok
- 100g cream cheese
- Soľ
- Čierne korenie
- Ozdoba: 50g sušených brusníc, zelené klíčky
Chrenová plnka
- 100g smotana na šľahanie 40%
- 2 PL strúhaného chrenu
- 1 PL gréckeho jogurtu
- 1 ČL kryštálový cukor
- 1 ČL citrónová šťava
- Soľ
- Čierne korenie
- Ozdoba: slaninový chips, petržlenová vňať
- PARMEZÁNOVÉ CESTO na kanapky: Všetky suroviny spolu zmiešame do kompaktného cesta.
- Cesto vyvaľkáme medzi 2 papiermi na pečenie.
- Necháme vychladiť a potom vyrezávame požadované tvary.
- Pečieme na 180°C cca 15 minút.
- OŠKVARKOVÉ CESTO na kanapky: Všetky suroviny spolu zmiešame do kompaktného cesta.
- Cesto vyvaľkáme medzi 2 papiermi na pečenie.
- Necháme vychladiť a potom vyrezávame požadované tvary.
- Pečieme na 190°C cca 12 minút.
- OŠKVARKOVÁ PLNKA: Vajíčka uvaríme na tvrdo.
- Mleté oškvarky zmiešame s vyšľahanou smotanou.
- Pridáme najemno nastrúhané vajíčko a kyslú uhorku.
- Dochutíme horčicou, soľou a čiernym korením.
- Kanapky naplníme hruškovým pyré a následne nanesieme plnku zdobiacou špičkou.
- Dozdobíme oškvarkami a zelenými klíčkami.
- Hruškový džem: Hrušku ošúpeme a nakrájame na malé kocky.
- Zalejeme trochou vody a pridáme cukor.
- Varíme a redukujeme do zmäknutia hrušiek.
- Rozmixujeme tyčovým mixérom.
- Vzniknutým pyré plníme kanapky.
- OŠTIEPKOVÁ PLNKA: Maslo, strúhaný oštiepok, cream cheese a vyšľahanú smotanu spolu dobre premiešame.
- Dochutíme soľou a čiernym korením.
- Plnku vložíme do zdobiaceho vrecka.
- Dozdobíme sušenými brusnicami a zelenými klíčkami.
- CHRENOVÁ PLNKA: Vyšľahanú smotanu zmiešame s jogurtom a strúhaným chrenom.
- Dochutíme cukrom, soľou, čiernym korením a citrónovou šťavou.
- Plnku vložíme do zdobiaceho vrecka.
- Dozdobíme slaninovým chipsom a petržlenovou vňaťkou.
- Slaninový chips si pripravíme upečením plátkov slaniny v rúre alebo na panvici.
- Po upečení necháme odkvapkať na papierovej servítke, aby zostali chrumkavé.