Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Rusínske kanapky

Rusínske kanapky

Popis

Ingrediencie

Parmezánové cesto na kanapky
  • 150g hladká múka
  • 75g parmezán
  • 150g maslo
  • 1,5 vajíčko
  • 1,5 ČL soľ
Oškvarkové cesto na kanapky
  • 250g hladká múka
  • 250g mleté oškvarky
  • 50g kyslá smotana
  • 65g maslo
  • 25g vajíčko
  • 1,5 ČL soľ
  • 2,5g sušené droždie (alebo 10g čerstvé)
Oškvarková plnka
  • 250g mleté oškvarky
  • 2 ks vajíčko na tvrdo
  • 3 ks kyslá uhorka
  • 1–2 PL horčica
  • 200ml smotana na šľahanie 40%
  • Soľ
  • Čierne korenie
  • Ozdoba: oškvarky, zelené klíčky
Hruškový džem
  • 1 hruška
  • 1–2 PL kryštálový cukor
  • Voda
Oštiepková plnka
  • 100g masla
  • 100ml smotana na šľahanie
  • 100g strúhaný oštiepok
  • 100g cream cheese
  • Soľ
  • Čierne korenie
  • Ozdoba: 50g sušených brusníc, zelené klíčky
Chrenová plnka
  • 100g smotana na šľahanie 40%
  • 2 PL strúhaného chrenu
  • 1 PL gréckeho jogurtu
  • 1 ČL kryštálový cukor
  • 1 ČL citrónová šťava
  • Soľ
  • Čierne korenie
  • Ozdoba: slaninový chips, petržlenová vňať

Postup

  1. PARMEZÁNOVÉ CESTO na kanapky: Všetky suroviny spolu zmiešame do kompaktného cesta.
  2. Cesto vyvaľkáme medzi 2 papiermi na pečenie.
  3. Necháme vychladiť a potom vyrezávame požadované tvary.
  4. Pečieme na 180°C cca 15 minút.
  5. OŠKVARKOVÉ CESTO na kanapky: Všetky suroviny spolu zmiešame do kompaktného cesta.
  6. Cesto vyvaľkáme medzi 2 papiermi na pečenie.
  7. Necháme vychladiť a potom vyrezávame požadované tvary.
  8. Pečieme na 190°C cca 12 minút.
  9. OŠKVARKOVÁ PLNKA: Vajíčka uvaríme na tvrdo.
  10. Mleté oškvarky zmiešame s vyšľahanou smotanou.
  11. Pridáme najemno nastrúhané vajíčko a kyslú uhorku.
  12. Dochutíme horčicou, soľou a čiernym korením.
  13. Kanapky naplníme hruškovým pyré a následne nanesieme plnku zdobiacou špičkou.
  14. Dozdobíme oškvarkami a zelenými klíčkami.
  15. Hruškový džem: Hrušku ošúpeme a nakrájame na malé kocky.
  16. Zalejeme trochou vody a pridáme cukor.
  17. Varíme a redukujeme do zmäknutia hrušiek.
  18. Rozmixujeme tyčovým mixérom.
  19. Vzniknutým pyré plníme kanapky.
  20. OŠTIEPKOVÁ PLNKA: Maslo, strúhaný oštiepok, cream cheese a vyšľahanú smotanu spolu dobre premiešame.
  21. Dochutíme soľou a čiernym korením.
  22. Plnku vložíme do zdobiaceho vrecka.
  23. Dozdobíme sušenými brusnicami a zelenými klíčkami.
  24. CHRENOVÁ PLNKA: Vyšľahanú smotanu zmiešame s jogurtom a strúhaným chrenom.
  25. Dochutíme cukrom, soľou, čiernym korením a citrónovou šťavou.
  26. Plnku vložíme do zdobiaceho vrecka.
  27. Dozdobíme slaninovým chipsom a petržlenovou vňaťkou.
  28. Slaninový chips si pripravíme upečením plátkov slaniny v rúre alebo na panvici.
  29. Po upečení necháme odkvapkať na papierovej servítke, aby zostali chrumkavé.
Parmezánové cesto na kanapky
  • 150g hladká múka
  • 75g parmezán
  • 150g maslo
  • 1,5 vajíčko
  • 1,5 ČL soľ
Oškvarkové cesto na kanapky
  • 250g hladká múka
  • 250g mleté oškvarky
  • 50g kyslá smotana
  • 65g maslo
  • 25g vajíčko
  • 1,5 ČL soľ
  • 2,5g sušené droždie (alebo 10g čerstvé)
Oškvarková plnka
  • 250g mleté oškvarky
  • 2 ks vajíčko na tvrdo
  • 3 ks kyslá uhorka
  • 1–2 PL horčica
  • 200ml smotana na šľahanie 40%
  • Soľ
  • Čierne korenie
  • Ozdoba: oškvarky, zelené klíčky
Hruškový džem
  • 1 hruška
  • 1–2 PL kryštálový cukor
  • Voda
Oštiepková plnka
  • 100g masla
  • 100ml smotana na šľahanie
  • 100g strúhaný oštiepok
  • 100g cream cheese
  • Soľ
  • Čierne korenie
  • Ozdoba: 50g sušených brusníc, zelené klíčky
Chrenová plnka
  • 100g smotana na šľahanie 40%
  • 2 PL strúhaného chrenu
  • 1 PL gréckeho jogurtu
  • 1 ČL kryštálový cukor
  • 1 ČL citrónová šťava
  • Soľ
  • Čierne korenie
  • Ozdoba: slaninový chips, petržlenová vňať
  1. PARMEZÁNOVÉ CESTO na kanapky: Všetky suroviny spolu zmiešame do kompaktného cesta.
  2. Cesto vyvaľkáme medzi 2 papiermi na pečenie.
  3. Necháme vychladiť a potom vyrezávame požadované tvary.
  4. Pečieme na 180°C cca 15 minút.
  5. OŠKVARKOVÉ CESTO na kanapky: Všetky suroviny spolu zmiešame do kompaktného cesta.
  6. Cesto vyvaľkáme medzi 2 papiermi na pečenie.
  7. Necháme vychladiť a potom vyrezávame požadované tvary.
  8. Pečieme na 190°C cca 12 minút.
  9. OŠKVARKOVÁ PLNKA: Vajíčka uvaríme na tvrdo.
  10. Mleté oškvarky zmiešame s vyšľahanou smotanou.
  11. Pridáme najemno nastrúhané vajíčko a kyslú uhorku.
  12. Dochutíme horčicou, soľou a čiernym korením.
  13. Kanapky naplníme hruškovým pyré a následne nanesieme plnku zdobiacou špičkou.
  14. Dozdobíme oškvarkami a zelenými klíčkami.
  15. Hruškový džem: Hrušku ošúpeme a nakrájame na malé kocky.
  16. Zalejeme trochou vody a pridáme cukor.
  17. Varíme a redukujeme do zmäknutia hrušiek.
  18. Rozmixujeme tyčovým mixérom.
  19. Vzniknutým pyré plníme kanapky.
  20. OŠTIEPKOVÁ PLNKA: Maslo, strúhaný oštiepok, cream cheese a vyšľahanú smotanu spolu dobre premiešame.
  21. Dochutíme soľou a čiernym korením.
  22. Plnku vložíme do zdobiaceho vrecka.
  23. Dozdobíme sušenými brusnicami a zelenými klíčkami.
  24. CHRENOVÁ PLNKA: Vyšľahanú smotanu zmiešame s jogurtom a strúhaným chrenom.
  25. Dochutíme cukrom, soľou, čiernym korením a citrónovou šťavou.
  26. Plnku vložíme do zdobiaceho vrecka.
  27. Dozdobíme slaninovým chipsom a petržlenovou vňaťkou.
  28. Slaninový chips si pripravíme upečením plátkov slaniny v rúre alebo na panvici.
  29. Po upečení necháme odkvapkať na papierovej servítke, aby zostali chrumkavé.