Korpus: Vajcia vyšľaháme s cukrom približne 10 minút. Pridáme olej a pomaly prilievame horúcu vodu. Pridáme nastrúhanú mrkvu a ručne vmiešame múku s práškom do pečiva, sódou, škoricou a soľou. Na záver pridáme nasekané orechy.
Cesto rozdelíme do dvoch foriem s priemerom 24 cm a pečieme pri 170 °C približne 45 minút.
Vychladnutý korpus rozrežeme na dve časti. Každý plát potrieme sirupom, natrieme krémom a karamelom. Postup opakujeme so všetkými štyrmi vrstvami. Tortu necháme v chladničke stuhnúť.
Tortu potrieme ganášom – prvú vrstvu necháme bielu, druhú môžeme zafarbiť do modra. Na vrch pridáme linecké pečivo, zlaté guličky a ozdobný kruh.
Karamel: V troch hrncoch si pripravíme jednotlivé zložky – do prvého smotanu, do druhého pomarančovú šťavu, do tretieho cukor s vodou a glukózovým sirupom. Cukor varíme do zlatista, pridáme maslo a postupne prilievame horúcu smotanu aj šťavu. Varíme ešte 5 minút, pridáme pomarančovú kôru a necháme vychladnúť.
Sirup: Vodu, cukor a arómu uvaríme, necháme vychladnúť.
Krém: Mascarpone, smotanu na šľahanie a práškový cukor vyšľaháme do hladkého krému.
Ganáš: Maslo vyšľaháme do peny, pridáme rozpustenú bielu čokoládu a podľa potreby zafarbíme.
Linecké cesto: Zo všetkých surovín vypracujeme hladké cesto, necháme 15–20 minút odpočívať v chladničke. Rozvaľkáme a vykrajujeme tvary (napr. kolieska alebo znamenia). Pečieme do zlatista a po vychladnutí zdobíme polevou.
Chrumkavá zložka: Orechy opražíme a zalejeme sirupom uvareným z vody, cukru a vanilky. Necháme vychladnúť.
Korpus: Vajcia vyšľaháme s cukrom približne 10 minút. Pridáme olej a pomaly prilievame horúcu vodu. Pridáme nastrúhanú mrkvu a ručne vmiešame múku s práškom do pečiva, sódou, škoricou a soľou. Na záver pridáme nasekané orechy.
Cesto rozdelíme do dvoch foriem s priemerom 24 cm a pečieme pri 170 °C približne 45 minút.
Vychladnutý korpus rozrežeme na dve časti. Každý plát potrieme sirupom, natrieme krémom a karamelom. Postup opakujeme so všetkými štyrmi vrstvami. Tortu necháme v chladničke stuhnúť.
Tortu potrieme ganášom – prvú vrstvu necháme bielu, druhú môžeme zafarbiť do modra. Na vrch pridáme linecké pečivo, zlaté guličky a ozdobný kruh.
Karamel: V troch hrncoch si pripravíme jednotlivé zložky – do prvého smotanu, do druhého pomarančovú šťavu, do tretieho cukor s vodou a glukózovým sirupom. Cukor varíme do zlatista, pridáme maslo a postupne prilievame horúcu smotanu aj šťavu. Varíme ešte 5 minút, pridáme pomarančovú kôru a necháme vychladnúť.
Sirup: Vodu, cukor a arómu uvaríme, necháme vychladnúť.
Krém: Mascarpone, smotanu na šľahanie a práškový cukor vyšľaháme do hladkého krému.
Ganáš: Maslo vyšľaháme do peny, pridáme rozpustenú bielu čokoládu a podľa potreby zafarbíme.
Linecké cesto: Zo všetkých surovín vypracujeme hladké cesto, necháme 15–20 minút odpočívať v chladničke. Rozvaľkáme a vykrajujeme tvary (napr. kolieska alebo znamenia). Pečieme do zlatista a po vychladnutí zdobíme polevou.
Chrumkavá zložka: Orechy opražíme a zalejeme sirupom uvareným z vody, cukru a vanilky. Necháme vychladnúť.