Logo Pečie celé Slovensko

Popis

Ingrediencie

Orechový bezé korpus
  • 24 bielkov
  • 640 g kryštálový cukor
  • 640 g mleté vlašské orechy
Krém s rumom
  • 12 žĺtkov
  • 180 g kryštálový cukor
  • 50 ml rum
  • 100 g nasekané vlašské orechy
  • 250 g maslo
Čokoládový krém
  • 18 žĺtkov
  • 270 g kryštálový cukor
  • 150 g horká čokoláda (52–55 %)
  • 100 g nasekané vlašské orechy
  • 250 g maslo

Postup

  1. Orechový bezé korpus: Bielka vyšľaháme s cukrom do pevnej, lesklej peny. Ručne vmiešame mleté orechy. Z pripraveného cesta upečieme 8 srdcových plátov. Každý plát pečieme pri 180 °C približne 20 minút, kým je povrch suchý a zlatistý.
  2. Krém s rumom: Žĺtky vyšľaháme s cukrom do svetlej peny. Preložíme nad vodný kúpeľ, pridáme rum a miešame do zhustnutia. Odstavíme a necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo vyšľaháme do peny a po častiach doň vmiešame vychladený žĺtkový krém spolu s nasekanými orechmi.
  3. Čokoládový krém: Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, preložíme nad vodný kúpeľ, pridáme čokoládu a miešame, kým zmes nezhustne. Odstavíme a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme a po častiach doň vmiešame vychladený čokoládový žĺtkový krém. Tri štvrtiny krému zmiešame s nasekanými orechmi, zvyšnú štvrtinu necháme na obtieranie torty.
  4. Skladanie torty: Pláty bezé korpusu striedavo plníme rumovým a čokoládovým krémom. Každý druh krému natierame osobitne, aby sa vrstvy odlíšili. Celú tortu na záver obtrieme zvyšným čokoládovým krémom a necháme poriadne vychladiť.
  5. Dokončenie: Povrch torty posypeme pomletými vlašskými orechmi a ozdobíme jablkom podľa fantázie.
Orechový bezé korpus
  • 24 bielkov
  • 640 g kryštálový cukor
  • 640 g mleté vlašské orechy
Krém s rumom
  • 12 žĺtkov
  • 180 g kryštálový cukor
  • 50 ml rum
  • 100 g nasekané vlašské orechy
  • 250 g maslo
Čokoládový krém
  • 18 žĺtkov
  • 270 g kryštálový cukor
  • 150 g horká čokoláda (52–55 %)
  • 100 g nasekané vlašské orechy
  • 250 g maslo
  1. Orechový bezé korpus: Bielka vyšľaháme s cukrom do pevnej, lesklej peny. Ručne vmiešame mleté orechy. Z pripraveného cesta upečieme 8 srdcových plátov. Každý plát pečieme pri 180 °C približne 20 minút, kým je povrch suchý a zlatistý.
  2. Krém s rumom: Žĺtky vyšľaháme s cukrom do svetlej peny. Preložíme nad vodný kúpeľ, pridáme rum a miešame do zhustnutia. Odstavíme a necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo vyšľaháme do peny a po častiach doň vmiešame vychladený žĺtkový krém spolu s nasekanými orechmi.
  3. Čokoládový krém: Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, preložíme nad vodný kúpeľ, pridáme čokoládu a miešame, kým zmes nezhustne. Odstavíme a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme a po častiach doň vmiešame vychladený čokoládový žĺtkový krém. Tri štvrtiny krému zmiešame s nasekanými orechmi, zvyšnú štvrtinu necháme na obtieranie torty.
  4. Skladanie torty: Pláty bezé korpusu striedavo plníme rumovým a čokoládovým krémom. Každý druh krému natierame osobitne, aby sa vrstvy odlíšili. Celú tortu na záver obtrieme zvyšným čokoládovým krémom a necháme poriadne vychladiť.
  5. Dokončenie: Povrch torty posypeme pomletými vlašskými orechmi a ozdobíme jablkom podľa fantázie.