Orechový korpus: Zmiešame suché suroviny – preosiatu múku, na jemno pomleté vlašské orechy a kypriaci prášok. Zmiešame tekuté suroviny izbovej teploty – olej a mlieko. Začneme šľahať bielky, postupne pridávame cukor a vyšľaháme do pevného snehu. Nalejeme žĺtka a na veľmi krátku dobu – cca 5 sekúnd – všetko spolu premiešame. Do pripraveného snehu pridáme suché suroviny, následne tekutiny a zľahka zamiešame už len pomocou stierky. Hmotu rozdelíme na polovicu a vylejeme do troch vopred pripravených ráfikov o priemere 16, 18, 18 cm. Pečieme pri teplote 160 °C s ventilátorom po dobu 35–40 minút.
Karamel: Rozpustíme cukor, primiešame maslo a smotanu, následne precedíme.
Karamelový krém: Všetky ingrediencie spolu vyšľaháme.
Jablkové compotée: Osobitne zmiešame pektín NH spolu s cukrom a pridáme do hrnca k pyré. Varíme do zovretia. Pridáme jablká nakrájané na kocky. Pripravené compotée dáme do mrazničky.
Maslový krém: Nad vodným kúpeľom miešame cukor s bielkami, kým nedosiahneme teplotu 55 °C. Začneme šľahať. Do vyšľahaného snehu primiešame maslo izbovej teploty, farbu a šľaháme ďalších 5 minút.
Vrstvenie: Na prvú časť orechového korpusu natrieme krém. Dnu vložíme jablkové compotée, ktoré obmažeme krémom. Na krém položíme ďalšiu časť korpusu, natrieme krémom, urobíme hrany, vylejeme karamel a prikryjeme posledným korpusom. Tortu dáme chladiť. Obtrieme maslovým krémom a dozdobíme.
Orechový korpus: Zmiešame suché suroviny – preosiatu múku, na jemno pomleté vlašské orechy a kypriaci prášok. Zmiešame tekuté suroviny izbovej teploty – olej a mlieko. Začneme šľahať bielky, postupne pridávame cukor a vyšľaháme do pevného snehu. Nalejeme žĺtka a na veľmi krátku dobu – cca 5 sekúnd – všetko spolu premiešame. Do pripraveného snehu pridáme suché suroviny, následne tekutiny a zľahka zamiešame už len pomocou stierky. Hmotu rozdelíme na polovicu a vylejeme do troch vopred pripravených ráfikov o priemere 16, 18, 18 cm. Pečieme pri teplote 160 °C s ventilátorom po dobu 35–40 minút.
Karamel: Rozpustíme cukor, primiešame maslo a smotanu, následne precedíme.
Karamelový krém: Všetky ingrediencie spolu vyšľaháme.
Jablkové compotée: Osobitne zmiešame pektín NH spolu s cukrom a pridáme do hrnca k pyré. Varíme do zovretia. Pridáme jablká nakrájané na kocky. Pripravené compotée dáme do mrazničky.
Maslový krém: Nad vodným kúpeľom miešame cukor s bielkami, kým nedosiahneme teplotu 55 °C. Začneme šľahať. Do vyšľahaného snehu primiešame maslo izbovej teploty, farbu a šľaháme ďalších 5 minút.
Vrstvenie: Na prvú časť orechového korpusu natrieme krém. Dnu vložíme jablkové compotée, ktoré obmažeme krémom. Na krém položíme ďalšiu časť korpusu, natrieme krémom, urobíme hrany, vylejeme karamel a prikryjeme posledným korpusom. Tortu dáme chladiť. Obtrieme maslovým krémom a dozdobíme.