Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Poďakovanie pre učiteľov

Poďakovanie pre učiteľov

Popis

 

Ingrediencie

Citrónové cupcaky
  • 200 g kryštálového cukru
  • 125 g nesoleného masla (zmäknuté)
  • 190 g hladkej múky
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • 1/2 ČL soli
  • 2 vajcia
  • 185 g mlieka
  • 1 ČL vanilkovej esencie
  • šťava z citróna
Maslový krém
  • 450 g masla (izbovej teploty)
  • 150 g práškového cukru (A)
  • 50 g vody
  • 150 g bielkov
  • 30 g práškového cukru (B)
  • olejové farby: zelená, červená, žltá, čierna, hnedá, oranžová
Ozdoba
  • kvety z maslového krému

Postup

  1. Citrónové cupcaky – Rúru predhrejeme na 180 °C a pripravíme muffinový plech s papierovými košíčkami. Maslo s cukrom vyšľaháme do peny. V miske zmiešame múku, prášok do pečiva, citrónovú kôru a soľ. Do maslovej zmesi postupne zašľaháme vajcia. Potom striedavo vmiešame preosiatu múčnu zmes a mlieko zmiešané s olejom a vanilkou. Pridáme citrónovú šťavu. Cesto nalejeme do košíčkov do 2/3 výšky a pečieme 18–22 minút dozlatista. Necháme vychladnúť na mriežke.
  2. Maslový krém – Bielky začneme šľahať s práškovým cukrom (B). Do rajničky dáme cukor (A) a vodu, varíme na sirup do teploty 115 °C. Horúci sirup tenkým prúdom vlievame do tuhého snehu za stáleho šľahania. Potom postupne pridávame zmäknuté maslo a šľaháme ešte 5 minút, kým nie je krém hladký. Krém rozdelíme do misiek a zafarbíme požadovanými farbami.
  3. Zdobenie – Cupcaky dozdobíme pomocou cukrárskych špičiek maslovým krémom do tvaru kvetov v rôznych farbách ako poďakovanie pre učiteľov.
Citrónové cupcaky
  • 200 g kryštálového cukru
  • 125 g nesoleného masla (zmäknuté)
  • 190 g hladkej múky
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • 1/2 ČL soli
  • 2 vajcia
  • 185 g mlieka
  • 1 ČL vanilkovej esencie
  • šťava z citróna
Maslový krém
  • 450 g masla (izbovej teploty)
  • 150 g práškového cukru (A)
  • 50 g vody
  • 150 g bielkov
  • 30 g práškového cukru (B)
  • olejové farby: zelená, červená, žltá, čierna, hnedá, oranžová
Ozdoba
  • kvety z maslového krému
  1. Citrónové cupcaky – Rúru predhrejeme na 180 °C a pripravíme muffinový plech s papierovými košíčkami. Maslo s cukrom vyšľaháme do peny. V miske zmiešame múku, prášok do pečiva, citrónovú kôru a soľ. Do maslovej zmesi postupne zašľaháme vajcia. Potom striedavo vmiešame preosiatu múčnu zmes a mlieko zmiešané s olejom a vanilkou. Pridáme citrónovú šťavu. Cesto nalejeme do košíčkov do 2/3 výšky a pečieme 18–22 minút dozlatista. Necháme vychladnúť na mriežke.
  2. Maslový krém – Bielky začneme šľahať s práškovým cukrom (B). Do rajničky dáme cukor (A) a vodu, varíme na sirup do teploty 115 °C. Horúci sirup tenkým prúdom vlievame do tuhého snehu za stáleho šľahania. Potom postupne pridávame zmäknuté maslo a šľaháme ešte 5 minút, kým nie je krém hladký. Krém rozdelíme do misiek a zafarbíme požadovanými farbami.
  3. Zdobenie – Cupcaky dozdobíme pomocou cukrárskych špičiek maslovým krémom do tvaru kvetov v rôznych farbách ako poďakovanie pre učiteľov.